Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Годеж - как да съобщим на родителите

  • 3 280
  • 45
Здравейте!
Приятелят ми ми предложи преди 2 дни, аз приех и нямам търпение да съобщим на родителите ни. Ситуацията е следната:
1. Ние живеем в София, отделно от моите родители, които също са в София; на тях няма проблем да им кажем, защото се виждаме.
2. Неговите родители обаче живеят в провинцията и въпросът всъщност е как да съобщим на тях, тъй като:
а) Ние нямаме личен автомобил и не можем да пътуваме сами. (това е най-сигурният начин да не се заразим с коронавирус по пътя)
б) Ако отидем при родителите му, със сигурност трябва да се видим с бабите и дядовците му (той има и прабаба), което е много рисково, защото ако се заразим с коронавирус, можем да заразим и тях, което означава съзнателно да рискуваме животите им.
в) При всички положения сме изключили вариант с пътуване с автобус или влак по същата причина...
г) Няма как да кажем на моите родители, а да не кажем на неговите, защото не го смятаме за правилно.
д) Не искаме да кажем на неговите родители по телефона, защото това също не е редно.
е) Неговите родители в момента нямат възможност да дойдат в София от финансова гледна точка, а и също така те могат да се заразят по пътя и след това да заразят своите родители, когато се върнат в провинцията.

Честно да ви кажа, нямам търпение да им съобщим тази прекрасна новина, защото съм страшно развълнувана, но в момента просто няма как, а ако трябва да съм честна, въобще не ми се чака!!! Sad

Моля ви, ако имате някакви идеи как да пътуваме безопасно, кажете ги, или ми дайте съвети как да се справя с вълнението си и как да не се “изпусна” пред майка ми. Лошото е, че изобщо не се знае ситуацията кога ще се подобри, което на практика означава, че може да трябва и 1 година да чакаме да им кажем.

Благодаря предварително! Бъдете здрави!!!
Виж целия пост
# 1
По телефона е единствената опция в този момент.
Виж целия пост
# 2
С видео разговор.
Не виждам какво лошо има да го съобщиш по телефона. Ако живеехте на друг континент пак нямаше да има вариант да се видите лично. Щом не желаете да пътувате се обадете и на двете семейства и им кажете.
Виж целия пост
# 3
Кажи им по телефона.
Виж целия пост
# 4
С видео разговор, ако техните телефони го позволяват.

Със снимка - правите си снимка, отивате във фото или рекламна агенция където да ви я изкарат като картичка. Вътре пишете каквото искате и я изпращате по куриер.
Виж целия пост
# 5
Пълната справедливост е на всички да се сподели по еднакъв начин нали?
Т.е. това мисля, че искате.
Т.е. правите няколко видеоразговора с различните роднини.
Да не се почувстват неговите роднини по-пренебрегнати, че с вашите сте говорили лично. Конкретно за новината с всички е на видеоразговор. После ще се виждате с твоите родители, а още по-подле, когато прецените, че е безопасно да се пътува ще се видите и с неговите роднини.
Виж целия пост
# 6
Наистина - младите в чужбина също казват такава новина по телефона - да не мислиш, че дават куп пари за отиване и връщане (мои приятели,  в Америка се връщат до България веднъж на 3-4 години, хем са уредени и къща си купиха, работят, той с особено на много добра работа). И въпреки това парите не им стигат за ежегодно гостуване в България, камо ли, за разходка, за да кажат нещо. Има видеовръзки, които са чудесна алтернатива. Може наистина да ги съберете всички зааедо в конферентен разговор и да им кажете.
Виж целия пост
# 7
А мислили ли сте да вземете кола под наем? Да, и там имате контакт с хора, но вие такъв контакт имате и като пазарувате. Единственият друг вариант е по телефона / скайп и т.н. Аз също казах на родителите ми по скайп - няма как да летя до България само за да им съобщя новината.
Виж целия пост
# 8
Честито!
А какви годежи имаше едно време, цели сватби! Simple Smile

Никой ли от цялата рода няма интернет? Че то останаха ли хора, които да не ползват?
Както вече са казали по-горе – по видео връзка.
Предполагам, че е имало предложение с пръстен. Правите една снимка на ръката с пръстена, още една на нахилените ви муцунки и ги пращате по пощата/с куриер. Това е втори вариант.
Трети вариант – да се похвалите във фейсбук. До края на деня и родителите ви ще научат. Simple Smile
Виж целия пост
# 9
И защо "не е редно", да се съобщи по телефона?
Моите  родители бяха в чужбина, когато се сгодихме, казахме им чрез видеовръзка, а те се прибраха за сватбата.
Не било редно!?
Виж целия пост
# 10
Видеовръзката е добър вариант, със сигурност ще се зарадват. В Пинтерест сигурно ще има много идеи.
Виж целия пост
# 11
Какво толкова важно и вълнуващо има в едно предложение,че да трябва лично да ходите,а не по телефона?Това не е финализирано в граждански брак.
Виж целия пост
# 12
Като забременях минах с едно обаждане по телефона, както и когато се сгодих. Явно не съм по грандиозните изненади.
Виж целия пост
# 13
И без това, доколкото разбрах живеете заедно. Не мисля, че ще е кой знае каква изненада за родителите ви.
Виж целия пост
# 14
И аз гласувам за видео връзка. А ако не ползват компютър и интернет, което никак не ми се вярва,също мисля, че е добре да им изпратите писмо със снимки и после да им се обадите и да питате дали са получили писмото. И вече ще се разплете цялата работа.

А за твоите родители, ако не се познават лично с неговите или поне ако не си общуват, няма да е чак толкова фатално, че с някой ден може да се размине датата на съобщаване.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия