Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Малко размисли за Романтиката

  • 3 369
  • 55

Анкета

Харесвате ли романтични мъже/жени?

Опции:

Интересно ми е да прочета мнения относно т.нар. Романтика. Кой какво разира под това, защо мислите, че сте или не сте романтични и защо за някои е лигава, за други необходима и въобще какво е за вас романтика...

Ще напиша какво е за мен романтиика - това е когато ТОЙ е виновен за нещо - да не ти купи скъп парфюм, а да ти откъсне букет ароматен люляк, знаейки че обожаваш люляк.  Парфюм може, но не точно сега Smile Защото е лесно като имаш пари да платиш едно извинение, по-трудно е да го изречеш.  Лесно е да си изкупиш вината с пари, но е трудно с жест. А жестът е по-ефективен, другото е само моментно.
За мен романтиката е да не забравяме нещата, които харесва другия, топлата дума за Добро утро, малките компромиси. Романтиката е тишината, в която не ти е скучно с Него, кафето сутрин, приготвено от теб за човека, на който държиш...Това е радостта, която искаш да му доставиш като направиш нещо малко, което не разбираш, но знаеш, че той харесва.  
За мен романтиката не е да летиш из облаците, можеш здраво да вървиш по земята и да правиш нещата интересни и специални.
Какво толкова лошо има в тази романтика?
Виж целия пост
# 1
Романтиката за мен е нещо, без което може, но с него е много по-хубаво. Аз съм доста романтична натура и харесвам романтични жестове.
Въпросът е все пак и кой как я разбира. Може да те води на вечеря , но да няма време да чуе за проблемите. Може да сте на плажа с една бутилка кола и да си говорите за нещата от живота, и за мен това е страшно романтично, самата връзка, близостта, нежността.

Или да ти направи кафенце сутринта, да те погали, както си в леглото. За мен това Е романтично.


Да е до теб, когато ти е трудно, ето в това се изразява любовта, а романтиката е една допълнителна сладост. Аз лично съм от сантименталните хора, но ги разбирам и тези жени, които не са. В крайна сметка не е ли важно ти да си удовлетворен от връзката си, какво значение има какво казват хората Simple SmileИ те какво смятат.

Мен ми е жал за прекалено практичните хора, но и тях ги разбирам, всеки търси нещо различно, има различни потребности.
Има и друго, много интересно - love languages, всеки човек има различен 'език на любовта', някои хора изразяват любовта в грижа, други в подаръци, трети като те нахокат здравата, за да се стегнеш и да се мотивираш.. Зависи Simple Smile
Виж целия пост
# 2
извинение и романтика за мен се изключват
от извинението очаквам да е искрено и проблемът да не се повтаря
люляците, парфюмите и розовите листенца по сатенените чаршафи сякаш се отнасят за друго, а не да се появяват, когато мъжът желае да бъде извинен
Виж целия пост
# 3
Повечето от описаните неща за мен са в графа "нормална връзка". Ако нещо е сгафил, достатъчно ми е да се извини с думи и най-вече да е разбрал за какво се извинява, за да не се повтаря. Това е двустранно, разбира се.

Докосванията, общите занимания, дребните жестове са признак, че има интимност и компанията е приятна. Чак романтика не знам дали бих го нарекла. Романтика откривам повече в споделянето на някаква природна красота. Подаръци не обичам и не ги свързвам с романтиката.

Последното ти изречение звучи много оправдателно, а не е нужно.

Аз лично не харесвам букетища, грандиозни жестове, неща с панделки, изненади, публични изяви тип падане на колене и заснемане на предложение за брак, фейсбук сърчица и демонстрации на чувства онлайн. Живеем тихо, но си пасваме.
Виж целия пост
# 4
Мисля, че романтиката е малко по-широко понятие от това някой да направи жест за някого. В секса също има романтика. Не виждам нищо лошо в нея, романтиката доказва по някакъв начин, че обичаш другият човек Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Мисля, че романтиката е малко по-широко понятие от това някой да направи жест за някого. В секса също има романтика. Не виждам нищо лошо в нея, романтиката доказва по някакъв начин, че обичаш другият човек Simple Smile
Така е.
Романтиката в традиционният си вид не е по вкуса ми. Свещи, цветя, бонбони - ми не. Просто не ме разчувстват.
Жестовете, които показват грижа, топлина и обич са романтични. Щурите изживявания са романтични, експлозивният смях на някоя глупост..
Романтиката е да зная, че някой ме обича такава, каквато съм. Че някой прави неща за мен, които дори на мен би ми било трудно да приема, че някой изобщо е склонен да ги направи.
Романтика е просто да се познавате, да се дразните един на друг, но въпреки това да се глезите, защото знаете кой какво обича и как ще го зарадваш.
И най-вече романтика е, когато отстъпиш от някои виждания за живота и как да бъде нареден, за да направиш щастлив любимият си човек. Малко хора в днешно време биха го направили и именно това ми доказа, че имам страхотен човек до себе си.
Виж целия пост
# 6
Розовите листенца по сатенените чаршафи и за мен не са романтични, защото са с друга цел. Романтично е като правиш нещо малко за другия просто така.
Спонтанността е романтична.
Планираното гледане на залеза с грижливо подредената и изрядна маса за двама са ми изкуствени.
Виж целия пост
# 7
Не мисля някога да ми се е извинявал ММ, нито помня аз да съм му се извинявала, освен ако го настъпя примерно, или той ми събори чашата - знам ли, за такива неща.
Никога за нищо не съм се чувствала виновна, макар че съм осъзнавала, че не винаги съм права. Но аз си давам право да не съм права понякога. Не мисля и той някога да се е чувствал виновен.
Също никога не ми е подарявал каквото и да е романтично нещо. Него много не го бива да избира подаръци, така че за мои празници обикновено сама си избирам нещо, за да не го мъча.

Нооо романтика - да. Нещата, които ми говори в някои моменти. Начинът, по който ме гледа. Ако ми каже пак и отново, че се гордее с мен и на мен ми се разтапя сърцето. Всяко дребно нещо, което прави за мен. Не ми трябват розови листенца, за какво са ми.
Виж целия пост
# 8
.
Виж целия пост
# 9
Обичам цветя и свещи. Дори често купувам и от двете просто така, да има вкъщи, да ми е уютно.
 Но романтиката не е толкова лесна. Ако е цвете, трябва да е любимо, или свързано с наш любим момент. Ако са свещи, трябва да са в подходящ момент и с подходящо вино. :д
 Розови листенца, разпиляни по пода, свързвам само  с чистене. Не е романтично да си събере листенцата сам, обаче е важно.
Сериозно погледнато, романтиката е да се сещаш за другия в неподходящи моменти, например на работа или рано сутрин и да му го показваш някак разбираемо.
Виж целия пост
# 10
Като видя нещо, разпиляно по пода, полудявам. Моята романика е - къща с веранда и две питиета на верандата.
Виж целия пост
# 11
Романтиката не е какво, а от кого. И най-скъпия подарък да ти направят, ако ти не харесваш този мъж, няма да те трогне.
Аз съм си мечтателка. Обичам свещи, вино и джаз; обичам словоизлеяния и обичам да правя изненади в такъв смисъл на половинката. Та мой мн. романтичен спомен е бившия в началото ни, като разбра, че съм болна "сготви супа" и кацна под балкона (супата не ставаше за нищо и цялата кухня бил изцапал). Също веднъж, когато пя в колата ( защото никога не си го позволяваше, понеже знае, че пее фалшиво). Аз пък съм му правила картини, рамки за снимки, книги, водила съм го на места, които знам, че е искал, но не е успял по някакви причини да посети, стихове и т н. Трябва си романтика,  с лебед на всеки му се живее, с тесла- не Wink
Виж целия пост
# 12
Аз мисля, че романтика е друга дума за нежност. Не мога без това някой да мисли с нежност за мен или аз да мисля така за някого. Изисква и смелостта да си наясно със себе си и това, от което имаш жужда и да го декларираш някак
Виж целия пост
# 13
Когато бях млада, бях много романтична и все мечтаех да се пробуди романтично милияТ.
После минах през извинителните свръхроманрични изхвърляния и взе да ми нагарча таз романтика.
Стана ми важно само да си държи на думата и да действа, а не да говори.
И тогава ми се падна истински романтичен мъж. Ама не щото е такъв, а просто защото е истински влюбен и мисли само как да ми е добре.
Ами..прекрасно е.
Да ми казва всяка сутрин, че ме обича и че го правя щастлив. Да се измъкне тихо на пръсти сутрин за работа и да ме остави да спя. Да мие винаги чиниите, защото знае че мразя. Да ми прави кафе и носи закуска в леглото. Да не ми дава да нося нищо тежко, защото знае че имам дискова херния. Да се прибира с набран люляк от разходка с кучето. Да ми носи лед за питието и да търси винаги къде е черния пипер, защото само аз го обичам. Да спре рязко колата и да слезе да ми купи вода и солети - защото съм казала, че ме боли глава. Да носи храна всеки ден на баща ми. Да украсява масата и да пали винаги свещ, когато вечеряме. Бележки, съобщения и дребни жестове постоянно. Да се съветва с мен за всичко, защото ме цени като партньор. Да е безкрайно нежен с мен винаги и да св грижи аз да свърша първа, а не той. Да ми прави с часове масаж, с невороятна всеотдайност.. Да ме целува за лека нощ всяка вечер и да ми благодари, че го обичам и че съм до него. Да чете, да търси и да се учи, за да ме настигне в някои области и да сме заедно. Да иска всичко, което искам, защото ако аз съм щастлива, той ще е още по-щастлив и силен..
Виж целия пост
# 14
Колко различни сме хората, Ейнджъл, това което описваш би ме задушило. Не го казвам с лошо, това което прави едни щастливи, е неприемливо за други.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия