Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Да спра ли университета...

  • 1 977
  • 26
Здравейте! Уча международен туризъм с английски и румънски. Вторият език не си го избрах аз, там ме разпределиха. Чудя се дали да спра университета... Не ми харесва румънският език, а и не се използва кой знае колко. Много съм неориентирана, объркана и изплашена и се чудя какво да правя...
Виж целия пост
# 1
Не трябва тук да търсиш съвет, а говори с родителите и приятелите си.
Ако не ти харесва единствено румънския език, опитай да се прехвърлиш.
Виж целия пост
# 2
Винаги е добре да се учат езиците на съседите ни. В България идват много румънски туристи. Звучи ми перспективно.
Виж целия пост
# 3
Аз отначало го учих с интерес, но сега започнах да се разколебавам дали наистина ще успея да си намеря работа. Малко и карантината влияе за сдухването ми. Grinning Благодаря ви за мненията!
Виж целия пост
# 4
Дъщеря ми работи за чужда агенция за подбор на персонал. Занимават се предимно с релокация на персонала. Една от позициите напоследък беше с английски в Букурещ, румънския май не беше задължителен, но е плюс. Каза, че доста трудно ще намерят човек, защото който знае езици, гледа да се мести на по–атрактивни места. А според мен всяко местене е опит и приключение. И всеки език е богатство. И за България съм виждала в джобса позиции с румънски.
Аз учих немски в университета, с такова нежелание го започнах, по принуда, а после открих, че езикът ми харесва.
Виж целия пост
# 5
На всичкото отгоре румънския е доста близък до италианския и после лесно може да го научиш. Тази специалност като цяло звучи перспективно. Ако толкова не те влече, опитай да смениш само езика. Карантината ще отмине все някога.
Виж целия пост
# 6
Интересно, кой курс си? Ако си първи курс, можеш да мислиш за смяна, но ако си в трети или четвърти /последен/, според мен няма смисъл!
Виж целия пост
# 7
Аз не бих, даже бих заложила на още езици по-натам Simple Smile.
Виж целия пост
# 8
Английският ще ти върши работа почти навсякъде. За тази специалност всички останали езици ще са ти полезни. Какво ти пречи след като научиш румънския, да научиш някой друг. А заради един език да зарежеш образованието.. Не!
Виж целия пост
# 9
Ако не си сигурна , че това искаш - премести се в друг университет подобна специалност , ако може(има опции) . Може да кандидатсваш наново за друга специалност ... Ако само румънският е проблем , или смени с друг език или го избутай и си учи език , който ти харесва  и наблегни на английският. 
Ако ти си си избрала тази специалност , един втори език не трябва да те спира . Ако не си сигурна , какво искаш - ти трябва да си го решиш - но можеш първо да кандидатстваш друго , а не да се откажеш от тази специалност предварително .
Виж целия пост
# 10
Честно казано и аз не знам какво искам. Записах тази специалност, защото и една моя приятелка я записа. Но взе да ми става неприятно всичко свързано с нея. Може би аз съм проблемът и не ми е мястото в университета.
Виж целия пост
# 11
Първо си отговори на следните въпроси :
1. Какво искам да работя?
2. Изисква ли висше образование?
3. Ако не изисква, защо ми е да уча това висше:
а) трябва си човек да има диплома ;
б) за нови знания;
в) друга причина:....

Специалността ти е хубава и има реализация. А реализация с английски и друг език или английски и каквото и да е друго умение е много по-обхватна и доходоносна от тази с просто английски. Ще се учудиш колко хора не стигат доникъде с хубавата си английска, инженерна,  икономическа диплома, само защото нямат комбинацията професионална квалификация+език.
Виж целия пост
# 12
А кой курс си?
Виж целия пост
# 13
първи
Виж целия пост
# 14
Ако след всяко разминаване с приятел или приятелка ще искаш да започваш наново, няма да ти стигне един живот само да се дипломираш.

Помисли си какво ти е важно и какво искаш да правиш в дългосрочен план. Приятелите идват и си отиват, животът продължава.

Честно казано и аз не знам какво искам. Записах тази специалност, защото и една моя приятелка я записа. Но взе да ми става неприятно всичко свързано с нея. Може би аз съм проблемът и не ми е мястото в университета.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия