Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какво готвите за гостите?

  • 2 829
  • 32
# 30
Гостите ни обикновено са наши много близки приятели или роднини.
И не ги събираме накуп.
Тоест готвя за 6-8 човека.

Салати-шопска или овчарска.Червено цвекло с моркови.


Предястия-студени,защото стават бързо.
Рулца по чешки.
Пълнени яйца-сварените жълтъци разбивам с краве масло и пълня белтъците с шприц.Поръсвам с червен пипер.

Основно.
Гостите ни обичат месо.

Вратни свински пържоли.Или пилешки пържоли от бут.
Гъбен сос.Или задушени гъби .
Картофи соте
Задушени зеленчуци.

Или пилешки рула -пълнени с гъби и топено сирене .Сметанов сос.
Понякога използвам пилешки пържоли,по-лесно завивам рулцата.
Друг път пилешко филе,цяло парче.Правя едно голямо пилешко руло.
Зависи колко време имам и в какво настроение съм.

Ако сме на вилата-правим барбекю-пържоли,шишчета,зеленчуци.
Или риба .


Хлябът -домашен.В хлебопекарната.
Ако има време-питка Слънце

Плата
сирена-Бри,синьо сирене,Ементал,
мезета-филе ,,Елена,, Луканка ,
ядки-печени орехи,лешници,бадеми

Десерт
Торта Гараш или Торта ,,Медовик,,
И двете стават бързо.
Приготвям ги предната вечер,защото трябва да стоят 12 часа в хладилник.

Или сладолед и плодове.



Избягвам да приготвям пържени или панирани ястия.
Защото те трябва да се сервират на момента,а аз не искам да стоя в кухнята ,когато дойдат гостите.
Виж целия пост
# 31
От сладкишите приготвям евентуално:

Шоколадов чийзкейк с корнфлейкс

Райски сладкиш

Торта от готово Панетоне с яйчен крем

Кексчета с шоколад

Шоколадово брауни с кафява захар

И тестени:

Пролетна погача

Фокача с черни маслини

Млечни багети
Виж целия пост
# 32
Включвам се с предложения за три рибни салати, които правя за гости. Впечатленията ми са, че дори хора, които не обичат риба, ги харесват.

1. С риба тон: 1 консерва царевица, 2 консерви готов боб (купувам една червен и една бял от Лидъл), 1 глава червен лук, нарязана на ситно; маслини според предпочитанията (аз слагам 50 г. зелени и 50 г. черни, без костилка, нарязани наполовина), 2 консерви риба тон. Всичко се отцежда от течността, обърква се и се овкусява с чили сос, соев сос, лимон, черен пипер и сол (само ако е необходима).
2. Салата с паста и пушена сьомга - 200-250 г. сварена до готовност паста тип пене, фусили или фарфале; чедър, нарязан на кубчета (аз слагам 1 опаковка от Лидъл, 250 г); чери домати и спанак (по преценка), пушена сьомга (1 или 2 опаковки, според предпочитанията). Правя дресинг от горчица, мед, малко соев сос, зехтин и балсамов оцет, но не мога да дам пропорции, защото всичко е на око. Заливам с дресинга непосредствено преди сервиране.
3. С рулца от раци - половин китайско зеле, нарязано на ситно, 1 опаковка рулца от раци, нарязани на колелца, 1 консерва царевица. Всичко се обърква и се залива с дресинг от кисело мляко и майонеза (в съотношение 3:1), оцет и сол на вкус.

По-натам ще се включа с още любими предложения.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия