Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 15

  • 10 699
  • 233
# 165
Благодаря, Pepita5!
Виж целия пост
# 166
tesoro_81 Моят опит с Фемара беше доста зле. Получих хормонален хаос, цикъла след приема не можеше да спре и се наложи да пия Естрофем. Лигавицата ми беше изтъняла толкова много, че док пребледня. Следващия цикъл закъсня само с 15 дни (очакваше се да нямам няколко месеца), имах ЗФ. За болките, който изпитвах 10-на дни след приема, няма да говоря. А бе въобще, голям ужас беше. Три месеца чакахме организма сам да се възстанови.
Моят опит не бива да те спира да пробваш с Фемара, защото всеки организъм е различен. Аз лично въпреки кошмара, който изживях, стигна ли отново до пункция пак ще пробвам с Фемара, защото знам какво да очаквам, а с друг вид хапчета не е ясно - може да е още по- зле Simple Smile
Виж целия пост
# 167
Точно за това става на въпрос, когато ФСХ е с високи стойности хормона не е достатъчен на организма за правилното нарастване на фоликулите. Фемарата дава на организма този хормон и започват да нарастват по добре.
Циклопрогинова е лекарство,което го има в Турция и в Сърбия, около 4-5лв .В България го няма от няколко години,но пък е много ефективно.В нашия случай....за 2 месеца ФСХ от 35 падна на 12 Simple Smile
Виж целия пост
# 168
Фемарата намалява количеството на естрогена в тялото, като по този начин стимулира производството на по-голямо количество ФСХ, който да накара фолкулите да растат и съответно да увеличат естрогена.
За това като се приема лигавицата е тънка, друг е въпроса, че не винаги действа когато има намален или изчерпан резерв. При мен не действа.
Циклопрогиновата е подобна на трисеквенса, само естрогена е по различен, трисеквенса има същото действие, съответно и естрофема, обикновено в следващите цикли нивото на ФСХ намаля, но в повечето случаи естрадиола е висок, което си е същото. Ако причина за повишаването на ФСХ е намалящ резерв, връщане назад няма.
И аз да се отчета в петък бях на преглед - 3 ден, нали ще гоним овулация за да видим как е лигавицата без естрофем, та за моя изненада имах 2 фоликула в левия яйчник /АМН преди 3 години беше чиста 0/, много се зарадвах, но май за кратко, дано не съм права де.
Утре съм на преглед, но имам чувството, че във вторник вечерта ми се спука фоликула, през деня имах доста пробождания в яйчника, а вечерта направо си ме заболя, появи се и доста ЦС, която на другия ден вече почти я няма.
На прегледа фоликулите бяха 7-8 мм, сега като се замисля май са големички за 3 ден, ако прима, че растат по 1.5-2 мм на ден до вторник единия поне е станал около 15 мм, възможно ли е да се спукал, все пак съм с изчерпан резерв и последно като правих опити с мои яйцеклетки LH винаги е бил висок от рано.
Виж целия пост
# 169
Здравейте момичета.

Да споделя до къде стигнах. По-точно до никъде. Миналия път ц дойде на 02.05, на 05.05 правихме прп я. После на 13.05 пункция.

И ц нямаше и нямаше. Онзи ден звънях в клиниката и ми казаха да ида на преглед. Или да пия дуфастон. Нямало начин да съм влязла изведнъж в критическата.

След разговора ц дойде.

Днес 3ти ден, както се бяхме договорили ходих отново на прп. И уж да започнем стимулация.

Но - изненада. Хормоните са нагоре с краката. Имало някакъв ф, който бил тръгнал. Я били решили, че пункцията на 13 било м?!?

Това не го схващам. Не разбирам какво се случва. Дали прп не е объркало нещо? Не ми се е случвало преди. След пункция винаги м идва на време. Но този месец не съм пила нищо.

В началото на седмицата ще го проследяват този ф...

Опитвам да кача резултатите. Може да са обърнати.

Виж целия пост
# 170
Мелинда,аз при такива стойности съм задържала фоликул..или при едни др.експерименти е тръгвал след ову.-по никое време...Та възможно е да е тръгнал после...Не съм ги пунктирала..не знам колко бих били читави
Виж целия пост
# 171
melinda11, колко мм е този Ф, естрадиола е като за зряла Я? Може да го извадите, ако върви добре, заедно с хормоните. На мен и на други в темата са ни пунктирали ЗФ в началото на цикъла. При мен нямаше положителен резултат, но докато не извадят Я не може да се прогнозира.
Виж целия пост
# 172
Благодаря ви Рени и Малага! 10тина ММ разбрах, може и да греша. Каза, че не са я махнали, защото изглеждало добре и или само ще се спука или ще го пунктирали. Никакви лекарства не ми даде.

Яд ме е, защото сега трябваше да правим стимулация, а с това не може. И прп изначално си мислех, че няма как да помогне особено, но зф да доведе съвсем не си представях...
Виж целия пост
# 173
Мелинда, за ПРП се хващаме като удавници за сламка. Май нямаме кой знае какво да губим, ако сме стигнали до него.
Виж целия пост
# 174
След ПРП то ми в Турция което няма нищо общо с товя в Бг и уж е енти пъти по-надеждно от него мога до споделя че имах 2 месеца с О...третия и четвъртия месец намах О , на петия  менструацията ми беше 16 дни, а на шестия закъсня с 10 дена . Смятайте какви надежди имаме , какви са им думите.....на яве празни и къде се намираме. Всичко си води към край , ама защо не го проумявате Wink
Виж целия пост
# 175
Ооо аз отдавна го проумях и съм живия пример как вече трета година се мъча с ДЯ, ето,  че и лигавицата ми се скапа.
Да дам отчет, фоликула си е там 17 мм,  естрадиол 189, лигавица 6.7 мм, каза,  че изглежда добре, биха ми наобед хориомон и в петък живот и здраве съм на трансфер с едничкия ни шестдневко.
Виж целия пост
# 176
Добре а това прп в кои случаи има смисъл ? Болезнено ли е ?
Виж целия пост
# 177
Две в едно, прави се при жени с ИЯР. Не ми е известно в България да има родени деца след прилагането на процедурата. Гърците и турците твърдят, че имат. Вече споменах, че хващаме като удавници за сламка, ако можем да изстискаме нещо от тръгнали си яйчници. Иначе не боли, прави се с пълна упойка.
Виж целия пост
# 178
Да, споделя и аз за ПРП в Турция, може да е полезно на някого... На мен ми беше направена процедурата за качество... И при мен, за първи път, официално засечен задържан фоликул и за първи път тотално объркан цикъл... Махна се на 3 цикъл или загубени два месеца с киста, вместо бебеправене, уж естествено... За първи път, при фоликулометрия, бавно и неравномерно развиващ се доминантен фоликул... До сега, без засечени проблеми...
Може да е съвпадение, изводите оставям на вас...

За себе си мисля, че не е трябвало да се прави по време или преди настъпване на овулация, самата процедура.... Все пак вече се предполага, че е имало доминантен фоликул и те нещо са объркали с тази намеса и са го притеснили и той си е останал там...
На прегледа, преди процедурата, нищо не се видя, а и отдавна не бях правила стимулация. Имам зад гърба си 4 и не съм имала задъжан фоликул...
Виж целия пост
# 179
Аз преди да стигна до пункции имах поредица от ЗФ, но смущения в цикъла съм имала много рядко. След ПРП имах една пункция на спонтанен цикъл, но последните два месеца имах закъснение. На мен ПРП е правено след овулация.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия