Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Повтарящо име в родата

  • 2 319
  • 54
# 45
Кръстете си детето както искате.Майката на детето със същото име Ви е втора братовчедка и не се виждате често.Преди ,като се е спазвала традицията да се кръщава на баби и дядовци,това е било много често срещано,особено в големите родове.
Моето име и името на сина ми рядко срещани и според хората красиви.Наши приятели,не много близки, кръстиха сина си като сина ми,а дъщеря си като мен.Предварително се обадиха да ни осведомят и много се смяхме!
Виж целия пост
# 46
Не бих го кръстила така освен ако не е и името на свекър/свекърва/баба и тн
Виж целия пост
# 47
При нас се получи точно същото - синът ми се казва Х, в моята рода няма човек с това име. Тъкмо 10 години по- късно първата ми братовчедка роди момиченце, което се казва Х с "а" някрая, женският вариант. Нито аз съм се цупила, нито синът ми, напротив- стана ни приятно Simple Smile

Друго- мой втори братовчед кръсти дъщеря си едно към едно с мен- не е на мен, няма причина да бъде, просто името им харесва. Въпреки това ми стана готино.

И с двете братоведски семейства се виждаме 2-3 пъти годишно на семейни сбирки, драма няма Simple Smile
Виж целия пост
# 48
Има всякакви хубави имена , започващи с "И"
- Ивайла, Ивана, Ивелина, Ивона...
Важното е да изберете хубаво име и детето да не се срамува със своето име.
Успех Simple Smile
Виж целия пост
# 49
Брат ми и братовчед ми се казват Николай, родени са през две седмици. Просто и майка ми и леля ми искаха да ги кръстят на дядо ми, който почина, докато бяха бременни (още нещо, което много други хора не биха направили).
Виж целия пост
# 50
С братовчедка ми имаме едно и също име и винаги сме били "малката" и "голямата". Не мисля, че е кой знае каквъ проблем. Зависи колко държите на името.
Виж целия пост
# 51
Привет,

Чудя се какво ви е мнението да си кръстиш детето с име, което вече имате в родата, но много харесвате. Примерно да кажем името Александра ви харесва, но племенницата ви се казва така. Това би ли ви спряло, че вече имате такова име в родата? Не говоря когато става въпрос да кажем свекъра или свекървата или вашите родители носят това име. В моя конкретен случай става въпрос за това, че сме харесали с ММ едно име, но първата ми племенница се казва така и затова се чудя не е ли някакво тъпо.

Изобщо не е тъпо. Щом името ви харесва - няма пречка. Simple Smile
Виж целия пост
# 52
Не мисля, че трябва да се съобразяваш с каквото и да било, когато искаш да си кръстиш детето. Не виждам никаква пречка, две деца от една фамилия да имат еднакви имена.
Виж целия пост
# 53
На първият ми братовчед, малката дъщеря носи моето име. В никакъв случай не е кръстена на мен. До последно не са могли да изберат между две имена, които са им харесвали много и като се е родила са се спряло на моето. Когато разбрах как се казва детето, много се зарадвах, че ще носи хубаво име, а не някое от сега модерните.

С ММ си бяхме говорили, че няма да кръщаваме нашето дете на някой от родата. По стечения на обстоятелствата след време, се зарекох, че ако съм бременна, детето ще бъде кръстено на име, което празнува на Тодоровден.
Сега синът ми носи първата буква на баща си и на моята майка. На ММ баба му по бащина линия се казва Тодора. В родовете по майчина и бащина линия на ММ във всяко едно семейство има човек, празнуващ на Тодоровден.
От страни изглежда, че детето е кръстено на някой от родата, а реално си имахме съвсем друга причина за това.
Но пък е готино като започнем да се обаждаме един на друг да си честитим празника.
Виж целия пост
# 54
В родата и след кръга ми от приятели има деца с повтарящи се имена - Иван Иванов Иванов и Владислав Владиславов Владиславов. Последният сигурно ще има проблеми при попълване в декларации и молби, предвид дължината. И го казвам аз, която съм с четири имена Joy .
Синът ми е кръстен с името на най-добрия приятел на ММ, но категорично заявихме, че не е на него, а просто името е хубаво. Важно е да изберете име, което ще ви харесва, а не, защото някой е казал така.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия