Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Здравни осигуровки

  • 252
  • 7
Здравейте,
Когато човек е с прекъснати здравно осигурителни права, поради пропуск на внасяне на здравни осигуровки за 2017 и 2018 има ли право на направление от ЛЛ

Благодаря ви.
Виж целия пост
# 1
Прекъснати здравноосигурителни права означават липса на достъп до безплатна здравна помощ, освен спешни и животозастрашаващи състояния.
Нямате право на безплатен преглед от ЛЛ и на направления също.
Виж целия пост
# 2
Може да си внесете осигуровките за пропуснатите месеци и правата се възстановяват.
Виж целия пост
# 3
А, болнични може ли да се взимат? Само от ЛЛ или може и от специалист?
Виж целия пост
# 4
Цитат от сайта на НОИ:
"Съгласно чл. 13 от Наредбата за медицинската експертиза болничен лист за временна неработоспособност се издава на осигурено лице еднолично от лекуващия лекар/лекаря по дентална медицина.... и т.н."

Тоест, осигурявайте се, за да ползвате болнични и за да имате право на безплатен преглед от личен лекар и направление за специалист.
В противен случай ще си заплащате за прегледите и няма да имате болнични.
Виж целия пост
# 5
Благодаря Ви за бързите отговори .
Само да вметна , че  болничен съм ползвала и ми се изплаща  , въпреки  че имам пропуск в осигоровките.
Но сега като се замисля той е бил за гледане на дете и може би за това  или ... ?
Виж целия пост
# 6
Здравейте, понеже темата е актуална, може ли някой да ми помогне да си платя здравните осигуровки онлайн? В момента съм с прекъснати здравноосигурителни права, ако това има занчение. В сайта на нап ми излизат задължения за декември, януари, февруари и март, на обща стойност 97.29 лв. Попълвам си данните във формуляр и стигам до някаква страница, където няма бутони нито за избор на начин на п;ащане, нито нищо. Само сумата и моите данни.
Виж целия пост
# 7
Здравейте,

През май месец започнах работа, но преди това се самоосигурявах сама. Имам авансово платени здравни осигуровки за периода март-август 2020г. Има ли начин да се възстановят предварително платените пари в НАП, тъй като и работодателя ще внася ЗО и се получава дублиране на плащанията?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия