Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

искат да оставам в извънработно време

  • 2 032
  • 33
# 30
Може да се опиташ да говорите, но не очаквай голям ефект. По-добре започни да се оглеждаш за нова работа. От опит знам, че в подобни фирми не се гледа с добро око на човек, който си спазва работното време.
Работих в такава фирма, в която, като наближеше края на работното време, тепърва шефката се сещаше, че има нещо супер неотложно и трябва да се остава след работно време. Системно, почти всеки ден.
Аз заявих категорично, че не мога да оставам, защото си вземам детето от градина. Отношението беше такова, че ме караха да се чувствам виновна, че си тръгвам в края на работния ден. Не останах много дълго....
Всеки човек е съгласен, когато има нещо извънредно, да остане, да помогне, да свърши нещо допълнително. Стига това да е изключение, а не правило.
Да не сме работили на едно и също място Grinning толкова познато.
Виж целия пост
# 31
Отношението беше такова, че ме караха да се чувствам виновна, че си тръгвам в края на работния ден. Не останах много дълго....
Всеки човек е съгласен, когато има нещо извънредно, да остане, да помогне, да свърши нещо допълнително. Стига това да е изключение, а не правило.

Нали? Друго си е да удряш оувъртайм, който разбира се никога не се плаща. И тъй като всички гледат на Запад и обясняват какво и как се работело, ами там свърши ли работното време, тръгваш на минутата и никой не може да те спре. Хората са си го издействали, но ние тук нали сме много големи родолюбци и най-вече умници, ще работим кой без договор, кой осигурен на минимална, кой ще го линчуват, че е дръзнал да си тръгне на време.
Сещам се за една много известна българска компания, където при закъснение от 10 минути сутрин те глобяват, но пък оставането в извънработно време отново си е за твоя сметка. Поне така беше преди 2 години, сега може и да се е променило.
Въобще в България докато не се научим, че качеството е по-важно от количеството, все на дъното ще бъдем.
Виж целия пост
# 32
simonazh., като нищо...то там толкова народ е минал и все още има голямо текучество. Шефката е една баба в пенсионна възраст, която само говореше колко е велика.....

Witchcraft, напълно съм съгласна, но то трябва първо малко мисъл да има.....
Виж целия пост
# 33
Целта оправдава средствата. Ако с тази командировка ще спечеля клиент и пари, много ясно, че няма да ме бърка в колко съм се прибрала. То е ясно, че предварително съм уредила детето. На последната работа много често закъснявам, но много често си тръгвам по-рано или отивам по-късно.
Но когато синът ми беше ясленче, работех в една фирма, където никой не бързаше да си тръгва, само аз, за да взема ясленчето, че на мен ми беше по път, а мъжа ми трябваше да кара 15 км до там. На мен ми беше супер странно и малко неудобно всяка вечер да ги подканям няма ли да си тръгват, все имали нещо да довършат....и какво, като аз много добре знам, че няма нищо....а тя каква била работата! Плащали им оувъртайм и те се почесват там, за да си пишат часове, видиш ли. Бяха все без мъже, разведени, самотни майки с баби, необвързани и не бързат за никъде...Това беше егати наглостта, а аз в цялата картинка изглеждах като най-лошия служител, който едва ли не чака на вратата в 17.30. Бързичко се разделихме с тази фирма и най-вече колеги.
Прецени добре дали работата ти е важна, все пак 10г си там. Трябва и ти да направиш някои компромоси, не всичко е кодекс.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия