Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Над 30 календарни дни неплатен отпуск и обезщетения

  • 373
  • 2
Здравейте,ако съм ползвала повече от 30 работни дни от началото на годината-неплатен отпуск за една година и ме съкратят, имам ли право на обезщетение от трудовата борса?Имам над 15 години трудов стаж, работя на 8 часа и във фирмата съм от 6 години. Съкращението ще е поради намаляне обема на работа?Ще си получавам ли пълното обезщетение?
Благодаря,предварително!
Виж целия пост
# 1
Ето какво казват от НОИ:
Право на парично обезщетение за безработица имат лицата, за които са внесени или дължими осигурителни вноски във фонд „Безработица“ най-малко 12 месеца през последните 18 месеца преди прекратяване на осигуряването. Освен ако не си пенсионерка, регистрирана безработна или ако не работиш нещо друго.

Излиза, че имаш право, макар и да си била в неплатен отпуск над 30 дни. За 30 от тях също си осигурявана.
Виж целия пост
# 2
Имате право на пълно обезщетение - 60 процента от брутното трудово възнаграждение ако ви освободят по този член за намаляване обема на работа. И ще го получавате 12 месеца, след като имате над 15 години стаж, като имате право и да прекъсвате. Има тема "трудова борса и обезщетения", може да я прочетете, там много неща пише. Неплатеният отпуск ще окаже влияние на размера на обезщетението, което ще получавате, т.е. ще го намали. За база за изчисляване се взема брутното възнаграждение за последните 24 месеца.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия