Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Притискане на бебето в 5 месец, опасно ли е?

  • 863
  • 7
Днес случайно се наведох много (доста се свих), притеснявам се дали това притискане е опасно за бебето. В 5 месец съм.
Виж целия пост
# 1
Не мисля да е опасно.
Виж целия пост
# 2
Ако нямаш болки, не мисля, че е опасно. Ако имаш притеснение, обади се на лекаря си.
Виж целия пост
# 3
До колкото знам не трябва да се прегъва корема, а да се наклони тялото настрана с нагънати крака ако ще се взима нещо отдолу някакъв предмет.
Виж целия пост
# 4
До колкото знам не трябва да се прегъва стомаха, а да се наклони тялото настрана с нагънати крака ако ще се взима нещо отдолу някакъв предмет.

Стомаха?!

Мария, ти си в 5-я месец: плодът е добре защитен с околоплодните води, още не е тясно и коремът не е толкова голям.. ако нямаш неразположения - няма проблем.
Виж целия пост
# 5
Привет, същото ми се случи вчера. В 4 месец и 3 седмици съм.
Работих, фокусирана, в седнало положение със събрани успоредни крака. Полази ме една буба-миризливка по стъпалото и се сгънах напред рязко, за да я махна. Гърдите ми се опряха  в колената, така че си представете доста сгънато положение. Изпитвах след това цял следобед леки побоцквания в корема. Вечерта звъннах на следящия ми АГ и тя ми обясни, че няма как да съм навредила на бебето, защото си плува в околоплодни води и е защитено от еди колко см. еди какво си. И че всичко е еластично там вътре.
Каза, че съм опънала някой мускул. Дано да е права, но и аз се притеснявам много.

Слава Богу днеска няма болки или дискомфорт.
Виж целия пост
# 6
Здравейте, момичета. Аз да споделя преди 1-2 седмици през ноща усетих малко неприятна болка в горната част на стомаха в областта близо до ребрата. И сякаш беше повърхностна болка на самия слой от кожата (сякаш рязко разтягане). На сутринта ме болеше мястото само като натисна леко с пръсти, като натъртване. А пък вчера сутрин, като отивах да пишкам така ме болеше докато пишках долу в дясно (подобна болка, като болезнени яйчници по време на цикъл). Веднага след уриниране не ме болеше нищо и при следващите ходения нямах проблеми. Чудя се аз ли съм толкова дефектна или това са си нормални неща, защото ми е първа бременност и всичко случващо се с някаква промяна в организма ми леко ме шашка и се притесних малко да не е нещо с бебето. Може би е малко глупав въпроса, но ще се радвам да дадете мнение, ако и при някоя от вас е имало такива неща.
Виж целия пост
# 7
Както обичаше да повтаря моята лекарка "Не си болна - бременна си!".Blush
Не мисля, че каквото и да е можеш да направиш на бебето, като се наведеш. Има хора, които тренират бременни - аз лично до 21ва седмица ходех на танци, приятелка се катереше докато й ставаше колана.
Та със спокойствие и минимално фокусиране върху състоянието, изкарах една много спокойна, лежерна и безпроблемна бременност.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия