Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Турско име за момиче.

  • 2 880
  • 135
# 105
Гюлиз предложи ли го някой?
Виж целия пост
# 106
Дерен
Виж целия пост
# 107
Гюлизар ми харесва с Г.
Инъче имах студентка Юмю, много нежно име.
Виж целия пост
# 108
Към авторката: щом майка Ви е Гюлиз, сложете "гюл" в името,  независимо дали е като първа сричка, по средата или накрая. Предложиха Ви Биргюл, аз предложих Исмегюл - смятам, че е много красиво име и добре би се възприело в България.

Към Вени - името Лия е от Библията, но не е само християнско, то е от Стария завет, еврейско е. Много от старозаветните имена са общи и за трите монотеистични религии - юдаизма, християнството и исляма. Например, името Авраам за мюсюлманите е Ибрахим, Яков е Якуб, Йосиф е Юсуф и мн. др. Така и името Лия сигурно се използва и от мюсюлманите.

Коренът и на трите религии е общ - те се наричат авраамически религии - от нашия праотец Авраам.
Виж целия пост
# 109
В един филм имаше една героиня Гюлхаят-също съдържа Гюл.
Преди известно време в чужбина срещнах една жена на име Суна. Много ми хареса името, питах я за него, тя каза, че е турско. Потърсих го в интернет и пишеше, че означава „патица”. Замислих се, че в България патицата се възприема като глупава и тромава птица, но в Турция може да не е така, и Суна да е име, подобно на нашето Гълъбина. Тук се предложиха много красиви имена с Г, но ако по някаква причина авторката се насочи към друга буква, съобщавам за името Суна.
Виж целия пост
# 110
Ето и информация за дъщерята на Таркан: https://www.dnes.bg/zvezdi/2018/07/15/tarkan-se-pohvali-rodi-mi- … -dyshteria.382256.
Виж целия пост
# 111
В един чуждестранен форум мернах името Гюлкиз или Гюлкъз. Не знам как е по-правилно. Пишеше, че означава "Дъщерята на розите" или "Дъщеря-роза". Много ми хареса.
Виж целия пост
# 112
Дилара
Виж целия пост
# 113
Ако може всеки от вас да сподели забележките си към Гюнеш и ако има и нещо хубаво Blush
Виж целия пост
# 114
Аз нямам забележки, харесва ми как звучи много. И Гюлиз ми харесва също, нежно звучат.
Виж целия пост
# 115
Какво означава?
Виж целия пост
# 116
Мъжко ми звучи Гюнеш.
Гюн - ден значи.
Виж целия пост
# 117
Гюнеш не е лошо име. Значението му е много хубаво. Лично на мен ми звучи също като мъжко, но разбрах, че не е. Като цяло "шипящите" звуци в имената се произнасят трудно от някои хора. Ако името ти харесва, не се влияй от чуждото мнение. В имената на 2 от моите деца пък има Р, което също е трудно за някои хора, но това не ми пречи. Simple Smile
Виж целия пост
# 118
Според мен проблемът с името Гюнеш е, че вие, а после и детето ви, винаги ще трябва да уточнявате дали се пише с "ш"" или с "ж" накрая. Аз самата, преди да напиша на втора страница от тази тема, че моя позната нарече така дъщеря си, потърсих информация в Гугъл да видя как се изписва името на български.

Иначе името е хубаво. И значението му също - "слънце".
Виж целия пост
# 119
Гюнеш не беше ли името на един индийски бог? Слон мисля, че беше. Нещо такова ми се върти из главата. Не съм срещала дете с такова име и някак аз лично не мога да го приема, съжалявам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия