Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кокоши трън

  • 335
  • 5
Добър вечер! Мъжът ми има кокоши трън от няколко месеца. Понеже искаше да го остави да мине от самосебе си, започнаха все по-силни болки. Взехме лепенки за кокоши трън Urgo, и въпросът ми е, колко време тряба да вържи лепенката на крака си, колко време да се ползват, и ако има по-бързо и лесно решение да ми препоръчате спешно! Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 1
Кокоши трън имах преди време на пръст на крака. Пренебрегвах го известно време докато не ми стана проблем да ходя. Взех и аз от тези лепенки, като слагах вечер преди да си легна и махах сутрин. Истината е, че трябва постоянство и търпение (каквото аз нямах). Не е перфектното решение, но аз правех така. Като поизгори кожата от лепенката с една ножичка/нокторезачка изрязвах колкото мога (имаше едни такива като трънчета и наблягах на тях). И така известно време, докато не изчезна изцяло.

Друг лек, който са ми казвали е печен лук, накиснат за една нощ в оцет. После се слага на лепенка и на въпросното място за през нощта. И така докато не мине. Вършило ми е работа, но за враснал косъм.
Виж целия пост
# 2
Най-доброто май е горене с течен азот, но и с него не винаги става от първия път. Трябва да се отиде на кожен, който гори. Аз и сама съм си горила, но имах от къде да взема азот. Излизали са ми няколко пъти. Последите (на палеца на ръката, точно под върха на нокътя) ги уморих с чесън. Смачква се на каша и се закрепва с лепенка. Стои цяла нощ. Отначало се усеща парене, затова чесънът да е само върху кокошия трън. На сутринта се е разкиснал и е добре да се премахне каквото може. Така няколко вечери подред. Свиват се. При мен след 2-3 месеца пак се появиха на същото място и пак слагах чесън. Така може би на три пъти през няколко месеца, но ги уморих трайно. Причинителят е вирус, който всеки си носи.
Виж целия пост
# 3
Дъщеря ми имаше много упорит кокоши трън на крака. Лепенките не помогнаха. Ето това лекарство с млечна и салицилова киселина помогна само с две намазвания, но не знам в Бг дали го има( или негов заместител)
Виж целия пост
# 4
Синът ми имаше, болеше го и чак куцаше. Той не даваше въобще да го погледна, камо ли да слагам лепенки или от лекарство и после да режа.

4 пъти му слагах сребърна вода: в два последователни дни, после го оставих, кожата омекна отгоре и при къпане той я изчопли. След това пак два пъти. Хвана коричка и след седмица падна.
Аз напоявах памуче, отгоре слагах найлон, за да не се изпарява и фиксирах с лепенка. Така спеше. Сутрин махаше лепенката.
Безболезнено и за около 3-4 седмици напълно се махна, като болката премина след първото налагане.
Падна трън колкото грахово зърно, дупка стана 😨
Сега се затвори де....
Виж целия пост
# 5
Пробвайте с прополис на пръчка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия