Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дексаметазон при бременност

  • 225
  • 2
Мили бъдещи мами, отварям тази тема, защото мисля че е важна и няма достатъчно информация за нея във форума.
В доста от практиките на лекари, като "профилактика" се прилага 3 дневна терапия с дексаметазон, в 1 или няколко курса, поради преценен от съответния специалист риск от ПТР. Обикновено терапията се предлага/препоръчва, но решението за осъществяването и, си остава във вас. Защо ли?!
Липсата на информираност какви рискове крие подобна терапия за вас и бъдещото ви дете, могат да доведат до вземане на неосъзнато решение, и неприятни последици.
Съответните кортикостероиди далеч не са безобидни. Прилагат се само в животозастрашаващи ситуации, а не профилактично, както практикуват редица лекари. Моят апел към вас е при подобно предложение, да потърсите второ мнение, дали е наложително прилагането им, и да се информирате за вредите, които могат да нанесат, спрямо вашето състояние. Реплики от рода на "нищо няма да ти стане", не са реални.
Виж целия пост
# 1
Хубава тема. В заглавието е хубаво да има "риск от преждевременно раждане" , за да се открива по-лесно в търсачките, дори да е в началото на заглавието.
Виж целия пост
# 2
Оставям този линк, който съдържа едно кратко pdf четиво, което очертава възможните причини за предтерминно раждане, видове терапии за задържане техните + и -, превенция и практика. За всички бъдещи майки, които искат да са информирани. Бъдете бдителни! Не се доверявайте на приказки от сорта, на "дексаметазона е безобиден, нищо няма да ти стане", както не са и безопасни всякакви токолитици вляти в тялото ви.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … 3a4VY8WOEUnIpHu8P
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия