Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 3 414
  • 94
# 15
Имам около 2,5 кг ябълки.Бихте ли ми препоръчали някакъв сладкиш?
Виж целия пост
# 16
Правих яйца по панагюрски, обикновено ги пържа на очи, така ги предпочитаме, но този път реших да поширам. В голяма тенджера с лъжичка оцет и малко сол, заврях водата, отдалечих от котлона, чукнах яйцата и върнах на котлона. И преди съм поширала, изплуваха си на повърхността и се забулваха. Този път ми се залепиха за дъното и потъмняха отдолу. Защо така стана?
Виж целия пост
# 17
Правих яйца по панагюрски, обикновено ги пържа на очи, така ги предпочитаме, но този път реших да поширам. В голяма тенджера с лъжичка оцет и малко сол, заврях водата, отдалечих от котлона, чукнах яйцата и върнах на котлона. И преди съм поширала, изплуваха си на повърхността и се забулваха. Този път ми се залепиха за дъното и потъмняха отдолу. Защо така стана?

Може да пробваш със свежо намазнено фолио за свежо съхранение -чупиш яйцето на парче фолио,завършваш на вързопче и пускаш във вряща вода.Мъжа ми ги прави ,незнайно защо по другия начин и на него му залепват или стават на парцали ,а с фолио е хем лесно ,хем резултата е винаги добър.

Аз ги правя традиционно-вряща вода с оцет и сол.Яйцето счупвам в купичка.Правя водовъртеж в тенджерата с вилица (не отмествам тенджерата )и спускам яйцето от ниско.
А и ги слагам поетапно,не всички наведнъж ,разбира се.
Виж целия пост
# 18
Имам около 2,5 кг ябълки.Бихте ли ми препоръчали някакъв сладкиш?
siyina   това е един бърз, лесен и приятен, МЪРЗЕЛИВ сладкиш с ябълки
Скрит текст:




Виж целия пост
# 19
Имам около 2,5 кг ябълки.Бихте ли ми препоръчали някакъв сладкиш?
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_350.html-крем пита с ябълки
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_973.html-пирог с ябълково пюре
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_250.html-кадаиф с ябълки
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_783.html-пълнени печени ябълки
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%B1%D0%B0% … 0%B8%D1%86%D0%B8-оригинална рецепта за австрийски ябълков щрудел
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%B1%D0%B0% … 0%B8%D1%86%D0%B8-обикновена баница с ябълки
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%B1%D0%B0% … mp;by-date=false-италиански разточен щрудел от маслено тесто
има и още....
Виж целия пост
# 20
MM преди малко извади от един шаран доста хайвер - пълна супена чиния.
Някой от вас приготвял ли го е по някакъв начин? ММ иска да го хвърля.
Аз намерих това _ http://flyfishing.iantra.com/photo-and-art/culinary-fishing-recipes/548-haiver
Разбирам, че първо трябва много да осолявам. Но колко сол? Колко време?
После зреел във фризер?
Ако ще стане вкусно съм готова да пробвам, но... хайвер от шаран? Не съм чувала и искам съвет от вас Simple Smile
Виж целия пост
# 21
По идея на Пепчо правих кюфтета от хайвер, станаха много вкусни. Ето копирам направо нейния пост ( аз направих първия вариант ) "Първи вариант, но стават да слагаш с лъжица -  смесваш с яйце и брашно, ситно нарязан лук, магданоз, сол. Като  тесто да стане сместа и пържиш, като ги слагаш с лъжицата.  Може с мокри ръце да ги оформиш на кюфтета. Втория вариант е с подправките, вместо брашно, да сложиш пасиран  сварен картоф + 1 яйце.  И в двата случая почистваш добре хайвера от ципите."
Виж целия пост
# 22
Ако искаш за разбиване тарама хайвер трябва да го посолиш и да оставиш Да узрее поне две седмици, цветът му се сменя и става оранжев
Хайверът трябва да ти е зърнест, ако не е зърнист значи не става за разбиване, а за пържене. Зависи от Каква риба е, мъжка или женска.
Тарама хайвер е онзи пастет който е като майонеза за мазане на хапки и предястие
За осоляването слагаш сол- колкото количество ти е хайвера на половината сол
И разбира се първо почистваш ципите му
http://pep-4o.blogspot.com/2010/10/blog-post_30.html?m=0
Виж целия пост
# 23
Ето и при Батето https://batimiti.blogspot.com/2016/01/blog-post_42.html
Виж целия пост
# 24
Stenley, за тарамичка аз слагам 1 част сол на три части хайвер, никога не е имало грешка, макар че по рецепти го дават 1:1 или най-много 1:2. И държа в хладилник две седмици в бурканче, плътно затворено. Хайвер само по този начин се консумира при нас - на тарама.

Възползвам се, за да попитам нещо. Дадоха ми трахана. Не знам как се приготвя, а приятелят ми пази някакъв топъл спомен от детските си години с трахана със сирене и червен пипер. Някакви идеи дали имате?
Виж целия пост
# 25
Трахата може да наготвиш като юфка, спагети, да ядеш със сирене, захар, със запържени късчета хляб, и масло. Най- вероятно червения пипер се запържва и добавя към сварената трахана.
Виж целия пост
# 26
Имам около 2,5 кг ябълки.Бихте ли ми препоръчали някакъв сладкиш?

Има цяла тема :
https://www.bg-mamma.com/?topic=1063046
Виж целия пост
# 27
...  Дадоха ми трахана. Не знам как се приготвя, а приятелят ми пази някакъв топъл спомен от детските си години с трахана със сирене и червен пипер. Някакви идеи дали имате?
Варя траханата в прясно мляко -  супа.  Сервирам със сирене, запържени крутони и заливка от кафяво масло.  Така я харесваме у нас и то много.
Може вместо маслото да се ползва запръжка с червен п-р (като тази за шкембе чорба).
Виж целия пост
# 28
Може да се ползва вместо ориз в ястия,но се вари по-бързо и се слага по към края на готвенето.
Аз най я харесвам сготвена с пилешко.
Виж целия пост
# 29
У нас баба ми правеше трахана, спомен от детските ми години. Ядяхме я сварена като кус кус, попарена с масло и бяло сирене. Вероятно, ако запържиш маслото с червен пипер, също ще стане вкусно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия