Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 8- ма тема

  • 30 204
  • 752
# 540
За феновете на Family Garden - има си отделна тема със снимки от дрона на Варна:

https://www.skyscrapercity.com/threads/family-garden-%D0%A4%D0%B … 8A%D0%BD.2279679/

Виж целия пост
# 541
Какво копаят в средата на парцела не знам. Там парк се очаква...
Много работа ги чака.
Виж целия пост
# 542
Какво копаят в средата на парцела не знам. Там парк се очаква...
Много работа ги чака.

Tе си знаят Grinning идеята ми беше по-скоро да се видят снимките, че има наистина движение и който иска да следи там за прогрес Simple Smile
Виж целия пост
# 543
Доколкото знам, ще си правят нещо като собствен бетонов възел на самия обект. Най-вероятно е това.
Виж целия пост
# 544
Проблемът с разрешителното за експлоатация е, че има проблеми, които не зависят от строителя, и други, които зависят от строителя.
Но според мен, ако няма доверие, абсолютно задължително е да има НЯКАКЪВ срок за акт 16. Бил той и 1 година след акт 15.
Съвсем без срок не е ок.
Например, някои неточности при изпълнение на проекта няма как да не са по вина на строителя.
Включването от енергото, обаче, не е по вина на строителя.
Осигуряването на трафопост не е задължение на строителя.
Но при такива мащабни проекти, той трябва да се ангажира, да провери, да осигури терен, и дори да го построи.
До колкото знам, в момента масово трафопостовете се строят от строителите. А после е бой и разправия да вземат някакви пари при даряването им към енергото. Което дава допълнително забавяне.
Виж целия пост
# 545
И съм съгласен и не съм съгласен. Всички имаме някакви зависимости с нещо и някой и ако тръгнем да разплитаме нещата можем с чиста съвест да се оправдаем, че нищо не зависи от нас. Въпрос на гледна точка. Ще стигна някой ден да проуча реално защо и как така няма срокове за включване към мрежата, с което се оправдават всички строители.
Виж целия пост
# 546
Най-големия проблем са енергото - факт. Те бавят нанй-много.
Тия дето успяват бързо да се справят с тях са с връзки и кихат кеш под масата. Плаща се яко като поп - дето има приказка.
Енергото няма срокове и да има - имат такива условия ,че могат да те мотат до безкрай. И опира да пари. Който няма проблем да им плаща дебело - бързо си решава въпросите.

Виж целия пост
# 547
Здравейте,  от Трошево съм и последно време забелязвам, че почти на всеки ъгъл Крис Билдинг строят сгради. През годините не съм стещал особено позитивни мнения за тях. Все още ли е така, някой ако може да помогне с мнение за тях, ще съм благодарен!
Виж целия пост
# 548
На кой друг ъгъл са ? Аз освен на Драгаш не се сещам за друг. Иначе, напредват бързо, колко е качествено обаче, не знам.
Виж целия пост
# 549
На Милосърдие мисля, се води улицата след казиното са съборили на 1 ъгъл къща и на горния ъгъл пак те вече я вдигнаха сградата( където е гадния завой с предимство, водещ към Пфое мола).
Виж целия пост
# 550
В Чайка доста бързо издигнаха тази сграда
Виж целия пост
# 551
Обикновено енергото бавят като не са изпълнени изискванията по предварителния договор от страна на строителя. Като не си заплати строителя определените такси към тях, защото сумите не са 100-200 лв,  или не осигури разни други неща от тип мощност и т,н как да ги присъединят и да разпишат? Нали ще гърми после всичко? Не случайно има и проби. Не е вярно, че в енергото срокове няма.
Виж целия пост
# 552
Ако имаш повече информация сподели как стоят нещата с енергото за да не може строителите да ни манипулират и да си мият ръцете с тях, ако така стои въпроса. Въпреки, че съм чувал разни неща за разни служители в енергото, то пак може да е слух и да не е истина и да е просто измислица на строителите.
Виж целия пост
# 553
😀 Не знам какво си чувал. Сподели. Предполагам само, чувал си за разни служители, бивши и настоящи, дето правят фирми на синове и дъщери, да изкарат някой друга хилядарка и отгоре, че да ти се случат нещата уж по-бързо.
Но и без тях нещата се случват, ако си започнеш отначало неща, съобразени с изискванията, етапа на строителството и имаш парите.
Конкретно Примери не мога да дам, защото всеки обект е различен. Има проучвания и предварителни договори, които са още в началната фаза, 😀дет се вика не можеш разрешение за строеж да получиш., в които според проекта има мощност, която трябва да се осигури, даден обект да бъде после присъединен.  И вече накрая си плащаш окончателно преди подписване на окончателния договор. Цените може да ги видите в сайта на ЕРП-то.
Някои процедури са с 14 дневен срок, други 1 месец, и ако не предоставиш необходима документация в срок, или не заплатиш примерно процедурата се прекратява и после наново. Може строителят да не е  изпълнил примерно трасето, или трафопост или нещо друго, няма как Енергото да го присъедини.
Виж целия пост
# 554
Здравейте, търся си имот за закупуване, но изобщо не съм наясно къде да търся, с посредник ли и т.н и ще се радвам да споделите сайтове, фб групи, които са с реални обяви или пък фирма за недвижими имоти 😊 Относно търсенето ми, то е за тристаен апартамент, прага ми за цена е до 60000 евро и също държа на паркомясто🙂
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия