Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Важните моменти в развитието на Вашето бебе – консултативна тема на Aptamil и BG-Mamma

  • 8 608
  • 4
Желанието на всеки нов родител е да осигури най-доброто за новороденото си.
Вашето бебе ще преминава през важни етапи, които включват не само физическото му развитие, но също така и познавателното, емоционалното и социалното развитие.

Aptamil има удоволствието да ви представи своя съвместен проект с BG-Mamma

Основният фокус след раждането е несъмнено храненето. Това е едно ново изживяване за родителите и детето и често минава известно време, преди да се почувствате сигурни, че правите всичко по правилния начин. През първите няколко месеца от своя живот бебето се нуждае от необходимите хранителни вещества за оптимално наддаване на тегло, но също така и от експертна подкрепа за преодоляване на леки здравословни проблеми като колики, запек, никнене на зъбки или външни дразнители.

В настоящата тема ще откриете препратки към консултации и полезни материали, свързани със здравето на вашето мъниче, неговото благосъстояние и адаптацията към живота извън тялото на майката. Очаквайте всеки месец полезно съдържание, както и интересни активации, изненади и награди.

С цел да бъдем максимално полезни за успешното развитие на вашето новородено и малко дете, поканихме водещи здравни експерти, които ще отговорят на всичките ви въпроси, свързани с:

• Кърмене
• Кърмачески колики и запек
• Регургитации – митове и факти
• Захранване на кърмачето
• Заместващо хранене на кърмачето и малкото дете
• Алергии
• Грижи за недоносеното бебе
• Съвети за справяне със злоядо дете
• Съвети за справяне по време на извънредни обстоятелства
• Занимания и силен имунитет
• Съвети за хранене на кърмещата майка


Абонирайте се за темата, за да не пропускате нашите полезни материали, статии, експертни съвети и консултации със специалистите, които се присъединяват към съвместния ни проект.
Очаквайте датите за консултации и полезни съвети от:
д-р Донка Узунова, д-р Марияна Свещникова, д-р Златко Димитров, д-р Елена Лазарова, д-р Гроздева, д-р Жана Тодорова.


Правила на консултативните теми във форума
Темата ще бъде активна до 24.01.2021 г.

#Aptamil #новородени #консултация
# 1
Как да се грижим за недоносените бебета?

На вашите въпроси в консултативната тема ще отговаря д-р Донка Узунова.


д-р Донка Узунова

Д-р Донка Узунова е началник на Неонатологичното отделение към Втора САГБАЛ „Шейново” от август 2013 г. Работи като неонатолог от 2007 г. Придобива своя опит в СБАЛАГ„Майчин дом”, гр. София. Работи в Групова практика и Отделението по Неонатология към МБАЛ „Хаджи Димитър“, гр. Сливен и МБАЛ „Черноморска”, гр. Бургас. Д-р Узунова е специализирала курсове по ехографски и по генетични изследвания в неонатологията, интензивна терапия и апаратна вентилация. Председател е на Контролния съвет на Българската Асоциация по Неонатология.

Задайте въпросите си към д-р Донка Узунова в тази тема
Период на консултацията: от 22 юни до 22 юли 2020 г.
Виж целия пост
# 2
Страшни ли са кърмаческите колики и запекът? Избавление дебне отвсякъде

На вашите въпроси в консултативната тема ще отговаря д-р Марияна Свещникова.


д-р Марияна Свещникова

Д-р Свещникова завършва медицина във ВМА - София с отличие. Започва работа в ДО в гр. Перник, а след това се премества в София като педиатър. Придобива три специалности и множество специализации в областта на педиатрията, общата медицина и трудовата медицина. Уважаван лектор в множество училища за родители.
Понастоящем има голяма практика в София. Има научни интереси в областта на детското хранене и физиологичното развитие на детето.


Задайте въпросите си към д-р Марияна Свещникова в тази тема
Период на консултацията: от 1 до 30 септември 2020 г.
Виж целия пост
# 3
Как да се справим с диарията при новородени?

На вашите въпроси в консултативната тема ще отговаря д-р Кремена Гроздева.


д-р Кремена Гроздева

Д-р Гроздева е завършила е през 1996 г. в МУ-София, специализира „Педиатрия” през 2004 г. След завършването си работи в ІІІ ДКЦ в София. След това постъпва в Многопрофилната болница за активно лечение на детски болести. През 2012 г. придобива втората си специалност „Детска гастроентерология“.
Д-р Кремена Гроздева е част от екипа на педиатричната клиника на МБАЛ „Токуда Болница София” от откриването ѝ. Участвала е в програмата на обмен на опит в болниците на „Токушукай” в Япония.
Редовен участник в ежегодните срещи на българското и европейското гастроентерологично общество. Провежда ехография на коремни органи, горна и долна ендоскопия, 24-часова pH-метрия с импеданс.


Задайте въпросите си към д-р Кремена Гроздева в тази тема
Период на консултацията: от 8 до 31 октомври 2020 г.
Виж целия пост
# 4
Какво е регургитация и как да помогнем на кърмачето?

На вашите въпроси в консултативната тема ще отговаря д-р Ира Маркова.


д-р Ира Маркова

Д-р Ира Маркова завършва Медицински университет София през 1982 г. През 1991 г. придобива специалност педиатрия и участва в множество квалификационни курсове: детска дерматология, детска алергология и детска психиатрия. Започва работа по разпределение в гр. Ихтиман. Има стаж като училищен лекар, дежурен педиатър за спешни повиквания, участъков и семеен лекар. Д-р Маркова е автор на книгата "Как да отгледаме здраво и щастливо дете".

Задайте въпросите си към д-р Ира Маркова в тази тема
Период на консултацията: от 23 ноември до 23 декември 2020 г.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия