Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Английска филология или Китаистика в СУ?

  • Публикувана: 20 юни 2020, 00:08 ч.
  • Последно мнение: 29 юли 2020, 15:47 ч.
  • 663
  • 9
Здравейте!
Предстои ми да съм студентка в СУ, но се чудя между две специалности - Английска филология или Китаистика. Имам възможност да вляза и в двете.
Английският ми е на високо ниво, използвам го ежедневно и го харесвам, но имам и огромен интерес към всичко свързано с Китай и наистина желая да науча езика. Ще се радвам да чуя Вашето мнение Simple Smile Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 1
Не знам как си с другите езици освен английския, китайския според мен е по-перспективен, но ако почнеш него си поддържай и английския, един вид да ти е ,,втория език"
Виж целия пост
# 2
Ако имаш английски на достатъчно добро ниво, аз бих записала китаистика.
Виж целия пост
# 3
китаистика 100%
Виж целия пост
# 4
Със сигурност китаистика. Всеки говори английски. Това говори достатъчно Simple Smile А и все повече китайски фирми ще навлизат в страната за в бъдеще. Една позната учеше приложна лингвистика във ВТУ - английски с китайски, отиде на обмен в Китай *уж за половин/една година*, взе, че остана, и просто записа висше там, така че и това е вариант, който може да ти се отвори Simple Smile С английска филология единственото, което може да станеш е учител, преводач *а те не взимат много* или да работиш в кол център, което така или иначе може да си го правиш и без образованието.
Виж целия пост
# 5
Избери китаистика. Английски вече знае всеки. Кадрите с китайски са по-добре заплатени. По-трудно се намира човек със съответния език. С китайския ще ти се отворят повече възможности в бъдеще, отколкото само един английски.
Виж целия пост
# 6
Познавам хора с китайски/ японски , които не са особено ценени тук в БГ , заминават в съответната държава и толкова , ако не ти се превежда/преподава - английската е доста четене знам и ще имаш едно добро ниво после, приятели си намериха работа по кол центровете до някъде са доволни , потърси за катедрите и преподавателите - защото само някой гаден може да ти стъжни цялото следване и ги има навсякъде , много се пенсионираха последните години, може да има свежи попълнения
Виж целия пост
# 7
Аз лично бих те посъветвал да запишеш Скандинавистика или някоя "славянска" филология. Лично аз учех китайски в училище + 6 години след това в Китай. Най-честите професии с китайски в България са или "customer support" (т.е. кол център), или учител в българско училище (с малка заплата). Според мен основната причина за това е, че сме много далеч от азиатския регион (и пазар съответно), и далеч няма толкова голямо търсене каквото хората си представят първоначално. Или другият вариант е да запишеш Китаистика и после да заминеш да следваш в Китай бакалвър. В България много трудно би научил достатъчно добър китайски (имам предвид дори ниво Б2, HSK4 според китайския изпит за владеене на ниво). По мои наблюдения има търсене с немски в България, така че може би Скандинавистика/Немска филология/някоя славянска (чешка, унгарска) са по-добри варианти. От азиатските. Японистика > Кореистика > Китаистика. Пак повтарям, стига да не отидеш в Китай да следваш бакалавър, аз лично мисля, че не е най-оптималният избор. Ако искаш да живееш/работиш в Китай, запиши Английска филология. Търсят се изключително много учители по английски в цял Китай, с европейски външен вид (т.е. не ABC [american born chnese] или други типове англоезични азаитци), и взимат много високи заплати. Така че зависи къде искаш да си после, и с какви цели. Ако ти се учи в Китай - Китаистика; ако ти се работи там - Английска филология; ако ти се работи в България - Скандинавистика/Немска или нещо друго. Успех!
Виж целия пост
# 8
sweetpotato01 , писах ви на лично.
Виж целия пост
# 9
Със сигурност Китаистика, най-малкото заради прекрасната атмосфера в ЦИЕК!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия