Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отказ от поръчка в оптика

  • 878
  • 8
Здравейте Simple Smile Преди няколко дни отидох до една столична оптика и направих поръчка за изработка на диоптрични очила, но сега намерих по-добра оптика със по-добри отзиви и въпросът и ми е: Дали е възможен отказът от поръчка, дадено е и капаро?
Виж целия пост
# 1
Обадете се в оптиката и попитайте. Или на място. Възможно е да ви откажат, особено ако са започнали изработката. Ако не си потърсите очилата, капарото е „застраховката”, която остава за тях, както вероятно е и при отказ.
Виж целия пост
# 2
Не случайно се иска капаро.Това е вид застраховка,още повече,че Ви се изработва нещо индивидуално.
Виж целия пост
# 3
Ако прежалите капарото, сигурно е възможно.  Явно цената не ви е водеща, а по-скоро качеството, щом предпочитате оптиката с по-добри отзиви.
Виж целия пост
# 4
А какво значи "по-добри отзиви"? Никоя оптика не си прави сама стъклата, а ги поръчват от дистрибутори. Т.е. стъклата навсякъде са еднакви, а те само ги изрязват по формата на рамките. И да, някои оптики имат по-роботизирани машини, други са с по-стара техника, но разлика няма, ако накрая стъклата пасват точно на рамката. Та какво повече дава една оптика от друга?
Виж целия пост
# 5
И на мен ми стана интересно. По-добри отзиви да не би да значи по-ниска цена? Ако е така, с изгорялото капаро няма ли да дойде по-скъпо в другата оптика?
Виж целия пост
# 6
Всъщност разликата е в цените. По-хубавите стъкла са безсрамно скъпи и явно трудно продаваеми, защото оптиките много често правят промоции - купуваш две плащаш едно и подобни.
Виж целия пост
# 7
Аз пък ще трябва да си правя диоптрични очила. Препоръчайте ми оптика, моля ви! Не съм наясно и каква рамка, какъв вид стъкло
Виж целия пост
# 8
Рамката по красота - каквато си харесаш. Има някакви ограничения, но те ще те посъветват. За стъклата - първо се предполага, че ще отидеш с рецепта от лекар и там си пише повечето препоръки. Но после ще те питат и ще ти предложат опции - по-трудно цапащи се, по-лекички (за голям диоптър е важно и струва пари), антирефлексни, по-трудно драскащи се, за компютър има със специално покритие, за навън има фотосоларни (с по-голямо или по-малко затъмнение, сиви или кафяви) И така нататък. Даже не знам всички опции, но в разговор с продавача ще уточните какво ти трябва и за какво си склонна да дадеш пари. Едни стъкла може и 1000 лева да стигнат.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия