Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Инженерна магистратура в ТУ

  • 314
  • 1
Здравейте,

Може ли да споделите мнения и наблюдения относно качеството на обучение в магистърските програми на ТУ София? Смятам да запиша магистратура, специалност "Вградени системи". Имам бакалавърска степен по Електроника и четири години стаж по специалността, но винаги съм имал желание да продължа образованието си.

Чудя се дали да записвам редовно или задочно, и какви са ползите и негативите от тези два варианта? За мен е важно наистина да мога да извлека ползи от времето и парите, които ще изхарча.

Благодаря
Виж целия пост
# 1
Мога да споделя моя опит с магистратурата в ТУ и той не е положителен. Все тая е дали ще е редовно или задочно откъм знания които ще получиш. Недостъка на редовното е, че нито е редовно, нито е задочно. Лекции като лекци няма. Упражненията и тях я ги има, я не. Заверка се взима без проблем. Има по един-двама преподаватели на специалнст, които държат на присъствие на лекциите и късат на изпити, ако не си бил на определен брой проверки. Не знам какво целиш с желанието си за магистратура - ако е за да добиеш документ, по-добре да е задочно - ще спестиш много време и пари. Ако целиш да научиш нещо - по добре потърси курс/курсове по темата. Моите наблюдения са от специалност КСТ, преди десет години. На мен магистратурата не ми е дала никаква добавена стойност към образованието, нито тежест при търсене на работа. Много повече добавена стойност ми донесеха парите вложени в курсове и изпити за сертификати в моята сфера.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия