Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Вдлъбнати зърна и кърмене

  • 179
  • 7
Здравейте! Вчера бях на преглед на който се установи, че съм в 7.г.с. Имам проблем за който питах докторката, на едната ми гърда се образува коричка на зърното и тя ми каза да се мажа с кислородна вода и спирт.  После ми видя и другата гърда и каза, че явно имам вдлъбнати зърна.. Това проблем ли ще е за кърмене на бебето ми след време като го родя?
Виж целия пост
# 1
Ще се включат навярно доста по-компетентни хора от мен /например консултанти по кърмене/. Аз ще изкажа не особено професионалното си и лично мнение. Формата на зърната и гърдите преди бременноста  и по време на нея не е проблем за успешното кърмене. Гърдите се променят значително особено в края на бременността, много се променят и зърната от самото сукане /изцеждане с помпа/.
Друго, което знам, че има периоди и ситуации по време на бременността, когато не е ОК да се стимулират зърната или да се гали корема, ако бременната има проблеми с контракции, защото тези действия /стимулиране на зърната и галене на корема/ стимулират отделянето на окситоцин и правят нежеланите контракции по-чести и/или по-интензивни.
Виж целия пост
# 2
Аз съм с плоски зърна, едното е вдлъбнато. Нямах проблем с кърменето. първите две седмици използвах силиконови докато моите изпъкнат поне малко Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Какво силиконови?
Виж целия пост
# 4
Силиконови протектори за зърна.
Виж целия пост
# 5
Няма място за притеснение. Коричката не е  нужно да третирате по никакъв начин (със спирт и кислородна вода само ще си изсушите кожата там,не я пипайте).
А за кърменето не се тревожете. Пухито вече ви е казала, но гърдите и зърната търпят промяна по време на бременността, тъй че преди да родите - няма как да се каже каквото и да било. Може 9ти месец все пак да поговорите с консултант,за да ви даде насоки как да слагате бебето на гърда като се роди и да имате добър старт на кърменето. И след раждането отново да се видите  консултанта при нужда. Контакти може да намерите на сайта на НАПК. Ето и една статия по въпросаhttps://xedra.wordpress.com/2012/02/13/flat-inverte/
Виж целия пост
# 6
Ако имате проблеми, се обърнете към най- добре към консултант при първи признаци, че се съмнявате, че нещо не се получават нещата. Зърната не трябва да се стимулират по никакъв начин повреме на бременност, така се предизвикват контракции. Има силиконови протектори, които могат да помогнат. Чувала съм, че и използване на помпа преди кърмене, за много малко време, кара зърната да изпълнят и да се оформят. Така бебето може да захапе по- добре.
Виж целия пост
# 7
Аз бях с плоски и много малки зърна и в началото като се роди бебето ми имах проблеми с кърменето, но се решиха точно за 10 дни. Първоначално ползвах силиконови протектори, но проявих голяма упоритост и постепенно нещата се оправиха и ги махнах.
Изключително много ми помогна консултантка по кърмене, както и за този проблем, така и за подходящи пози за кърменето и още редица въпроси, които имах, тъй като имах хиперлактация и запушвания. Горещо препоръчвам да се свържете с такъв специалист, ако след раждането проблемът не се реши от самосебе си.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия