Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Къде около Варна е най-чисто морето?

  • 1 376
  • 36
# 30
Да напомня, че видимо бистрата вода не е задължително да е безопасна, както и мътната непременно опасна. Освен това защитните сили на организма са строго индивидуални.
Виж целия пост
# 31
Разбира се, че е така, но едва ли и дума може да става за токсична вода в случая. Аз ходя само на градския плаж от много години, досега фалове не сме имали. И при положение, че плажът обикновено се пука по шевовете, а не се е натръшкала цяла Варна от чревни инфекции значи е по-скоро безопасно, отколкото супер заразно. Естествено, ако аз пострадам или някой от семейството ще разсъждавам иначе, но не мисля, че пътят на една чревна инфекция може категорично да бъде проследен до морето.
Виж целия пост
# 32
Ааааа... Варненци си имате имунитет към вашите бактерии, щото ви познават.
Виж целия пост
# 33
Да напомня, че видимо бистрата вода не е задължително да е безопасна, както и мътната непременно опасна. Освен това защитните сили на организма са строго индивидуални.
Разбира се. Но нали темата е да споделим личните си впечатления и опит?
Посочените показатели в таблицата също са ок за мен.
Виж целия пост
# 34
Ние сме семейство варненци,  четвърто поколение  и няма такова нещо като варненски имунитет. Може би по- скоро е правилно да се уточни  какво се има предвид под ходене на плаж и къпане. Погмуркайте се няколко часа в кристална вода на варненските плажове и наоколо , особено след дъжд (и ден два след ) това или ще сте или обринати, или с разстройство , или с бактериална инфекция. Както и че ако  именно вашия организъм не  реагира по този начин ,  това не значи че замърсяване няма. Примерно и пестицидите са невидими.  В случая обаче е излишно да се убеждаваме едни други. Аз лично знам каква е била водата преди 40 години и виждам какво се случва сега, знам как съм ходила да се гмуркам като  дете и какво става след къпане понастоящем. Не мисля да давам повече шанс на морето във варна и околията, както и да вярвам в реалността на данните на риокоз.
Виж целия пост
# 35
Ами мойто дете като влезе във водата започва пляскане, лигавене, едва ли има дете, което успява да не глътне или да не смръкне вода. И почти не излиза от морето, включително се оставя вълните да го въргалят по брега. Ми... Не искам да дърпам дявола за опашката, но нищо от описаното за обриви, диарии и тн не се е случвало на никой, когото познавам, слава Богу...
Виж целия пост
# 36
Погмуркайте се няколко часа в кристална вода на варненските плажове и наоколо , особено след дъжд (и ден два след ) това или ще сте или обринати, или с разстройство , или с бактериална инфекция. Както и че ако  именно вашия организъм не  реагира по този начин ,  това не значи че замърсяване няма...
Т.е. смятате, че дадената таблица назад е манипулирана? Ако е така, подайте сигнал, това е нещо много сериозно. А и както казах, всеки може да занесе проба без да казва нищо. Ние носихме за проверка от кладенеца на село, излязоха резултатите и си казаха хората, че не става за пиене, имаше сериозно замърсяване.

Разбира се, няма как да кажа за чуждия имунитет, просто споделям личния си опит, тази година също си се къпахме и двата пъти след дъжда.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия