Мариновани патладжани в хладилник - сега им е времето!

  • 15 972
  • 115
Понеже обожавам патладжан, а и всичко мариновано, реших да напиша тази уникална рецепта! Влюбих се в нея! Тези патладжани стават като мозък, имаш чувството, че ядеш месо! Страхотна рецепта за жегите, препоръчвам я на всички, които могат да ядат пържен патладжан!

Необходимите продукти са:

 5-6 бр. патладжани
 10 скилидки чесън
За маринатата:
 100 мл оцет
 2 ч.ч. вода
 4 бр. карамфил
 5 бр. дафинов лист
 10 зрънца черен пипер
 3 с.л. кафява захар
 1 и 1/2 с.л. сол
 1 с.л. олио

Патладжаните се обелват. Нарязват се на филии по дължина и се изпържват до златисто.



Приготвя се маринатата. Всички продукти се смесват в тенджерка, кипват се и се охлаждат.



Скилидките чесън се обелват и нарязват на филийки. Слагат се в голяма чиния. Върху тях се слагат филиите патладжан, всяка от които предварително се потопява в маринатата. Накрая се заливат с остатъка от маринатата.



 Прибират се в хладилника. Готови са след 3-5 дни.



Ядеш и ревеш! Yum Cry Heart

Източник: lenyar.ru
Виж целия пост
# 1
Това дали може да влезе в буркани за зимата?
Виж целия пост
# 2
Може и да се затвори в буркани за зимата. Тогава нарязаният чесън се кипва заедно с маринатата.
Виж целия пост
# 3
Цитат
Ядеш и ревеш!
Аз вече рева и без да съм ги опитала.Няма да имам възможност в близко време да ги направя,но при първа възможност,веднага!
Виж целия пост
# 4
Silverstone, ако имаш нужда от съдействие - насреща съм. Няма да съжаляваш, че си ги опитала! Hug
Виж целия пост
# 5
Много добре изглежа.Колко време се заваряват бурканите ,ако се прави патладжана за зимнина.
Виж целия пост
# 6
Между 10 и 20 мин., в зависимост от големината на бурканите.
Виж целия пост
# 7
Благодаря!
Виж целия пост
# 8
Сега започва голямото чакане.
Вместо кафява захар(нямах), сложих мед. Надявам се да е ок.
Скрит текст:
Виж целия пост
# 9
Ако се слагат във буркани трябвя ли да стоят пак във хладилник от 3 до 5 дни?
Виж целия пост
# 10
*Алис*, медът не е проблем. Може би е трябвало патладжана да го пръжнеш една идея повече, за да има загар, защото след това при кисненето ще избелее. Нищо, тъкмо ще можеш да сравниш, ако приготвяш пак.

При прибирането в хладилника е добре съдът с патладжана да се покрие с фолио или да се похлупи с капак.

zai4eto87, всичко се подрежда се по същия начин в буркани и се заваряват, след което се оставят да престоят поне 1 седмица преди консумация, за да имат време да се мариноват. Хладилникът се използва, защото рецептата е за маринован патладжан за директна консумация.
Виж целия пост
# 11
Ще правя рецептата, но каква е целта на беленето?  Никога не беля патладжаните и се чудя, ако и сега не го направя, да не сбъркам. Другото, което ме вълнува е дали не е сладко с толкова захар?
Виж целия пост
# 12
acer, както вече писах крайният продукт се получава много крехък и нежен, та в този ред на мисли кората на патладжана не ми се вписва в пейзажа. Препоръчвам ти един път да изпълниш точно рецептата и след това, ако решиш да го правиш пак, да прецениш какви изменения можеш да си позволиш да направиш. Относно захарта в маринатата - солта също е много, така че се балансират.
Виж целия пост
# 13
Vanja77 , отдолу са по-изпържени. В йена с капак са, но ще сложа и фолио под него.
Благодаря.
Виж целия пост
# 14
*Алис*, после да пишеш за резултата!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия