Мариновани патладжани в хладилник - сега им е времето!

  • 16 122
  • 115
# 30
Айде и аз: тридневен отлежал патладжан! Дочакахме го! Simple Smile Ама да си кажа, че следващия път хич няма да чакам, и на първия ден си ми беше хубав! Една нощ му стига! Не ми стига, дето го пържа не знам си колко време, ами и още три денЯ тримирене! Simple Smile

Виж целия пост
# 31
denyil , много добре изглеждат! Да пишеш след като престоят, дали са ти харесали. Hug

labrex, я гледай колко си опазила до третия ден! Smile Щом не намираш разлика, следващия път не се тормози да ги чакаш толкова време. Wink

Жар_птица, не съм опитвала с тиквички и не съм сигурна точно какво ще стане по тази рецепта. Ако някой реши да пробва, да сподели какво се е получило.
Виж целия пост
# 32

Жар_птица, не съм опитвала с тиквички и не съм сигурна точно какво ще стане по тази рецепта. Ако някой реши да пробва, да сподели какво се е получило.

Аз направих и с тиквички, ами вкусно е, става и с тях. Просто, щот съм една прибрана такава, жал ми е да хвърлям неща, дето може да се използват, та в маринатата, останала от синия домат, бухнах пържени тиквички. Супер са!

В компанията на последните три парченца син домат


и в купата с маринатата.
Виж целия пост
# 33
Значи ще се правят тестове. Само да пораснат тиквичките и патладжаните и почвам опитите и бурканите.
Виж целия пост
# 34
Ориентировъчно 5-6 патладжана можете ли да ми кажете колко килограма са?Искам да опитам  рецептата,но с 1-2-3 макс няма кой да ги яде.Ако не се харесат поне ще са по-малко и все ще свършат.Питането ми е заради марината да знам с колко да я намаля.
Виж целия пост
# 35
Morkovel99 , аз имах само три патладжана и ги направих с 1/2 доза марината.
Виж целия пост
# 36
Morkovel99 , аз имах само три патладжана и ги направих с 1/2 доза марината.
И аз така.
1/2 марината направих, 3 патладжана - стигна точно за 2 буркана снимка по-горе.
От Лидълско кисело мляко са за ориентир 😁
Виж целия пост
# 37
Labrex, и аз съм така, нищо не изхвърлям. Blush Благодаря, че сподели какъв е резултатът от тиквичките! Hug

Morkovel99, 5-6 патладжана са около 1 1/2 - 2 кг (в зависимост от големината им).
Виж целия пост
# 38
И моите патладжани, по-точно имах 2 малки и спретнах половин доза. Тук са първия ден, в кутия от сладолед Wink Снощи бяха дегустирани от ММ и одобрени на 100%. Ще се правят пак определено, но този път цяла доза. Hands Plus1
Виж целия пост
# 39
Благодаря за споделената рецепта
Много вкусно , ще се слага и в буркани
Виж целия пост
# 40
Много се радвам, че ви харесва патладжанът, приготвен по този начин.

Ето я и моята партида, която заминава в хладилника:

Виж целия пост
# 41
Чудесни се получиха, благодаря за рецептата!  Ще правя втора доза, но
се чудя дали би се получило да обогатя туршията,  като сложа малко нарязани камби? Как мислите, дали ще ферментират?
 Представям се комбинацията мек патладжан и хрупкави чушки, но не съм сигурна дали ще я постигна и как...
Виж целия пост
# 42
Чудесни се получиха, благодаря за рецептата!  Ще правя втора доза, но
се чудя дали би се получило да обогатя туршията,  като сложа малко нарязани камби? Как мислите, дали ще ферментират?
 Представям се комбинацията мек патладжан и хрупкави чушки, но не съм сигурна дали ще я постигна и как...

Имам друга рецепта за патладжан с чушки (печени). Със сурови не си го представям как ще стане без да се смачка патладжанът.
Виж целия пост
# 43
Благодаря за разкошната рецепта! И при мен се получи много, много вкусно. Другия път ще сложа по-малко чесън.
Виж целия пост
# 44
kaktus20, щом сте преценили, че с по-малко чесън ще са ви по-приятни патладжаните, разбира се, че не е фатално, ако не е сложено посоченото количество от него, за да приготвите рецептата. Да ви е сладко!

А това е моят последен патладжан:

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия