Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кредитна карта

  • 811
  • 14
Здравейте,рових доста,но не можах да открия каквото ми трябва. Имам един въпрос относно кредитните карти,много ми е неясно всичко. Имам спешна нужда от 3000 лв,но няма как да изтегля кредит. Как стоят нещата с кредитните карти. Има ли начин такава сума да изтегля някак чрез кредитната карта,след това до колко време трябва да я възвърна. И изобщо възможно ли е? Ако някой е запознат,ще съм много благодарна на всякаква информация.
Виж целия пост
# 1
Говорете със служител от банка.Може да ви издадат кредитна карта с лимит 3000лв.,но сигурно имат някакви условия.Лихвите по кредитните карти са по-високи,отколкото по другите кредити,има и ткса за обслужването на самата карта.
По принцип ако върнете сумата в двумесечен срок,няма да Ви начисляват лихва.Иначе сте длъжни да погасявате по 10% от изтегленото всеки месец.
Но това,което върнете си остава в картата и пак можете да ползвате.
Аз съм доволна от услугите на Първа инвестиционна банка.
Виж целия пост
# 2
Благодаря Ви много!
Виж целия пост
# 3
Имам кредитна карта за лоялни клиенти. Лимитът е 2000 лв. Ако сумата се върне до 40 дни, не се дължи лихва, а само такса за теглене (5 лв.). Ако не се върне в определения срок, тогава се дължи лихва (11% върху невърнатата сума). Първата година няма никакви такси, а от втората се дължи годишна такса за обслужване (36 лв. на година). При невръщане на сумата в рамките до 1 г. се начислява твърда такса 240 лв. върху главницата.
Виж целия пост
# 4
Благодаряя!!
Виж целия пост
# 5
След като няма как да изтеглите кредит - тоест, нещо не е наред с кредитното Ви досие - сигурна ли сте, че искате тези 3000 лв непременно? Според мен, помислете си дали е добре да го направите, защото отивате на по-големи лихви и може да затънете. Изобщо, внимавайте с кредитите - не случайно не можете да изтеглите кредит. Най-добронамерен ми е съветът, аз бих икономисвала, ако не мога да обслужвам заем и не бих теглила кредит просто. Така и съм правила, когато не съм имала възможност.

При мен от Булбанк, 2000 лв, до 15то число на другия месец трябва да върна парите. Тоест, и на 01ви, и на 30ти да съм ползвала пари, все на 15то число другия месец трябва да са обратно в сметката на картата.
Направила съм така, че задължението се тегли директно от разплащателната ми сметка, за да не го мисля. Другата ми карта я ползвам като дебитна, макар че е кредитна, тоест внесла съм едни пари и те се намаляват по малко.
Никога не тегля пари в брой от банкомат, никога не просрочвам 15то число и така ползването на банковите карти ми излиза без пари, освен едни 45 лв годишна такса.
Виж целия пост
# 6
Във майчинство съм и затова нямам възможност да изтегля кредит. Но по информацията,която ми давате,мисля,че ще се откажа и от кредитната карта. Защото наистина ще стане голямо затъване..ще мисля някакъв друг вариант. Благодаря Ви!
Виж целия пост
# 7
Кредитната карта е възможно най-голямата тесла ако Ви трябват пари в брой. Таксите за теглене на банкомат да ужасни, гратисен период не навсякъде се ползва за тегления (в ЦКБ например няма), а лихвата е около 15%.
Щом сте в майчинство няма да ви издадат, но то и по-добре.
Виж целия пост
# 8
Даа,напълно сте права. Отказвам се категорично.
Виж целия пост
# 9
Идеята на кредитните карти е не да получиш някаква сума, а наистина да разполагаш с известни пари над дебита ти, за да ги ползваш при спешност. И да си сигурен, че в рамките на гратисния период ще ги възстановиш. Затова се препоръчва кредитната и дебитната карта да са свързани.
Аз ползвам моята само за резервации, разплащания в интернет или за нещо много спешно (примерно, трябваше за една операция да си платя кеш голяма сума още същия ден, а аз нямах толкова пари в мен и тогава ползвах сумата от картата и после си я възстанових в гратисния период).
Т.е. разполагаш с едни свободни пари на момента, но при условие, че успееш да ги върнеш навреме. Изпуснеш ли гратисния срок, разните лихви, такси и други стават толкова големи, че понякога стигат до половината и отгоре на изтеглената сума.
Ако ти е необходим по-дълъг период за възстановяване на сумата, по-добре търси алтернативни варианти.
Виж целия пост
# 10
Кредитната карта е за плащания през ПОС терминали и интернет. Обичайно банките събират високи такси и високи лихви при теглене кеш. Отделно, че използването на КК предполага добра финансова култура, защото е скъп ресурс (по-скъпа от другите банкови продукти).
Не на последно място - кредитният лимит от 3 000 се счита за висок и ако не сте дългогодишен клиент, с доказани доходи, вероятността да го одобрят е ниска. Абстрахирам се от аналозите, предлагани от небанкови финансови институции (напр. Бяла карта и подобни).
Пробвайте с овърдрафт в банката, в която получавате възнаграждения от работна заплата.
Виж целия пост
# 11
Ако имате чисто кредитно досие, пробвайте в TBI, има вариант да ви отпуснат сумата като потребителски кредит. В ДСК също отпускат на жени по майчинство. Много зависи и дали сте в първата година.
Виж целия пост
# 12
Ако имате чисто кредитно досие, пробвайте в TBI, има вариант да ви отпуснат сумата като потребителски кредит. В ДСК също отпускат на жени по майчинство. Много зависи и дали сте в първата година.

Супер,много ви благодаря. Първа година съм до 12ти декември.
Виж целия пост
# 13
Опитайте, няма да навреди. Късмет и внимавайте с кредитите.
Виж целия пост
# 14
Кредитната карта също е кредит.
За теглене на банкомат и пос терминал проверете в банките.
В банката, в която работя има гратисен период, който не важи за теглене банкомат и пос. Лихвата е много по-висока от тази на плащане на пос.
По-добре заложи нещо в заложна къща . Сумата не е голяма.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия