Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Подпис при получаване на нотариален акт

  • 799
  • 18
Здравейте. Искам да попитам при получаване на нотариален акт от нотариуса какъв документ се подписва? Наложи се да подпиша нещо, но бях притеснена и не обърнах особено внимание. Казаха ми, че е за получаването. Сега съм се вкарала в някакви филми и не мога да се успокоя. Моля ви, ако някой е наясно, да ми обясни. Благодаря!
Виж целия пост
# 1
Подписваш за това какво си получила. Колко броя, какви документи и т.н.
Получават се с/у подпис и 3 имена.
Виж целия пост
# 2
Приемо-предавателен протокол за оригиналите на документите. Стандартна практика при работа с документи.
Виж целия пост
# 3
В главата ми отеква, че пишеше Декларация. Не беше цял лист, а нещо като лентичка и аз попълних бройката, номерата на нотариялния акт, три имена, дата и подпис.
Виж целия пост
# 4
Виж, обади се в нотариалната кантора и питай, и помоли за копие на документа по имейл, за да се успокоиш.
Виж целия пост
# 5
Притеснявам се, че ще изглеждам смешно. Щом и вие ми казвате, че при получаване на нотариалния акт се подписнат, най-вероятно, съм подписала този документ. Накараха ме на ръка да напиша бройките и номерата от нотариалния акт. Беше лентичка от лист, колкото два пръста, а не цял документ. Сещам се, че пишеше да дарения и дарителя.
 
Виж, обади се в нотариалната кантора и питай, и помоли за копие на документа по имейл, за да се успокоиш.
Виж целия пост
# 6
работя в нотариална кантора и да, супер нелепо е да се обадиш на нотариуса, все едно се съмняваш, че са те измамили нещо, друг път чети, преди да подпишеш, иначе винаги при получавене на нотариалния акт,  клиентът се подписва, че е получил, имали сме случаи да си загубят актовете и после да твърдят, че не са ги получили....
ти горе-долу си прочела какво си подписала, откъде ги измисли сега тези притеснения....
Виж целия пост
# 7
работя в нотариална кантора и да, супер нелепо е да се обадиш на нотариуса, все едно се съмняваш, че са те измамили нещо,


Не е все едно, а наистина това си мисли жената. Не виждам лошо да разсее притесненията си, като поиска да види какво е подписала. Все пак собственото спокойствие е по-важно от това как ще те погледне някой.
Виж целия пост
# 8
Попитайте спокойно в нотариалната кантора. Ще получите точен отговор.
Виж целия пост
# 9
Грубо е да искаш да ти кажат какво си подписала, но можеш да кажеш, че си правиш папка с документи и за пълнота молиш за копие и от подписания документ. Може да им се стори ненужно и глупаво, но не е грубо и обидно и е съвсем в рамките на допустимите странности за ошашкан купувач.
Виж целия пост
# 10
Може ли да се провери при друг нотариус, дали всичко е наред по сделката?
Виж целия пост
# 11
Аз четох, че всички важни документи имат лични данни ката егн, адрес, номер на лична карта, а аз не съм писала на този лист такива данни. Да се успокоя ли вече?
Виж целия пост
# 12
Грубо е да искаш да ти кажат какво си подписала...
а грубо ли е да подпишеш нещо и да няма екземпляр за теб? Човек в Нотариата е толкова стресиран, че и да знае какво подписва, ръката му може да трепери.
Авторке, винаги, когато подписваш нещо, където и да е било, си поисквай по едно копие.
А мен, ако питаш, даже питай: "Защо се налага да го подписвам това нещо?" (говоря по принцип), има много случаи, когато фирми искат някакви съгласия, които нямат задължителен характер, без дори да имат право да ги искат.
На мен ми се е случвало в да ме карат да подписвам някакви документи в банка, и си прибират документа, без изобщо да помислят, че другата страна, не може и да ги прочете даже за краткото време, докато те обслужват. Стандартни процедури, които банковият служител си ги принтва от компютъра, клиентът нищо не може да измени и да се договори да измени текста трябва да се подпишат, ако искаш да получиш услугата им. Връщаш служителя до ксерокса, не ги жали, няма какво да икономисват хартия.
Виж целия пост
# 13
А защо не са ви дали екземпляр?
Виж целия пост
# 14
Това, което подписах беше лентичка колкото два пръста.
А защо не са ви дали екземпляр?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия