Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Претенциите на кума

  • 3 159
  • 21
# 15
Къде е това при вас?В кой регион?
Виж целия пост
# 16
О, много интересна тема, пълна със забавни неща.
В Югозападна България това го няма. Има криене на точилката, и кумът трябва да даде откуп, за да му я върнат. Също кумът захранва младоженците с баклава, като я слага или на коляното, или на обувката си (в чиния, разбира се), за да ги накара да се наведат колкото се може по-ниско пред него.
Виж целия пост
# 17
Новозагорския край:
1. Кумът може да каже, че много му пече слънце и докато го взимат и го качат в колата може да иска някой специално да му пази сянка с чадър през цялото време.
2. Ако пуши и наблизо има запален огън, може да поиска да му поднесат въглен, че от него да запали цигара.
3. Мой познат когато беше кум, по път за булката много му се доиграло, та спря цялата процесия на един паркинг на голяма верига магазини и с половината гости играха кючеци (не ме разбирайте погрешно, не са такива хора, но трябваше да става шоу).
4. Едно време родителите ми бяха кумове на едва сватна на село, младоженецът живееше през 2-3 къщи, та нашите пожелаха до там да ги откарат с каруца.

Това се сещам на първо време Simple Smile
Виж целия пост
# 18
В моя град,дори ми е близо..има обособено удобно място точно за прекъсване на сватбата от кума. Simple Smile) През летния сезон ,всяка събота де чува смях и народна музика.
Пръсъствах на сватба на която кума искаше определно кафе,определен брой захарчета и няколко бъркалки,после поиска питие ,а после върна сватбата понеже си бил забравил единия чорап(нарочно).
Виж целия пост
# 19
Къде е това при вас?В кой регион?
Аз съм от Североизточна България Simple Smile
Виж целия пост
# 20
ММ е от Бургас, кумът ни също.. Сватбата беше в Пловдив, но мурафетите си ги правиха ритуално 😁
Виж целия пост
# 21
Моите родители и двамата са от Северна България - района Плевен-Ловеч, и там няма такъв обичай.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия