Идея за празничен обяд: 20 човека/ готвене в казан/котел

  • 3 402
  • 42
# 15
Боб ми се струва най-подходящото. Гъст с печени чушки и джоджен и отделно печени кисели чушки с чесън и целина.
Виж целия пост
# 16
Ако ти си на казана и бъркаш манджата, майката къде ще е позиционирана, за да готви за гостите си? На скарата или на котлоните, щото и фурната ще ѝ заемеш с баницата си? Гласувам за гъст боб, дори може да се ползва боб от буркани, за да стане по- бързо, че на тая жега и огъня няма да е приятно. Но това да е гарнитурата към скара- наденички, кебапчета, кюфтета, пържолки, зарзават.....за всеки по нещо.
Виж целия пост
# 17
Щом може да се сложи казан, може и тиган, мятай си кюфтетата. А и ще стане по бързо. Според мен никоя от манджите  не върви лятото, особенно ако е и през деня в жегата.
Виж целия пост
# 18
Кюфтета яхния + картофено пюре Yum
Виж целия пост
# 19
Не съм по темата, но много оправна свекърва. На нея юбилей, в нейния дом, ама снахата да сготви и то за 20 човека. Голяма отговорност поемаш, има риск да не одобрят готвеното. Ние много си харесваме таратора, но се оказва, че чужденците не се впечатляват от него въобще.
Виж целия пост
# 20
В казан за 20 човека -тоест не много голям,бих сготвила свинско и телешко месо с някакви зеленчуци.
Не супа.
Виж целия пост
# 21
Не съм по темата, но много оправна свекърва. На нея юбилей, в нейния дом, ама снахата да сготви и то за 20 човека. Голяма отговорност поемаш, има риск да не одобрят готвеното. Ние много си харесваме таратора, но се оказва, че чужденците не се впечатляват от него въобще.
Аз не бих го възприела така. По-скоро свекървата уважава снахата и се гордее с нея и с българския й произход, затова е решила да изненада гостите си с традиционни български ястия. Очевидно е опитвала българска кухня и знае, че гостите й ще бъдат впечатлени.
Виж целия пост
# 22
И на мен ми направи впечатление, че свекървата иска от авторката да сготви за 20 човека, че има и претенции да бъде в казан. Аз на мястото на авторката нямаше да се хвана.
Виж целия пост
# 23
За таратора съм абсолютно сигурна, че няма да го харесат . Бозата също не харесват чужденците .Добре си решила боб , аз бих добавила  пържени кюфтета и шопска салата + нещо от домакинята , да е сигурна че гостите и  няма да останат гладни .
Виж целия пост
# 24
Не се бях сетила за шопска салата, а е супер идея. Чужденците много я харесват.
Виж целия пост
# 25
Зависи от чужденците за таратора .
'Моите ' руснаци пият таратор по много ,най-вече мъжа ми.
Вариант е 'сух таратор ' Simple Smile ,което за мен си е млечна салата ,ама ....Flushed

Ако говорим за народни особености ,от опита ми ,руснаци ,чехи,украинци ,харесват скара , ястия тип гулаш ,което за мен са си яхнии с месо,зеле готвено,картофени неща,тип кнедли също, ,за салати -като туршии ,с майонеза или горчица ,може и само те като добавка към яденето ...И карантия си хапват...

Едва ли свекито ще стои с ръце в джобове,надявам се де.Аз съм готвила за почти 20 човека ,но с помощ,иначе ми се струва трудно и почти невъзможно  .....

Моето правило за толкова гости е нещо местно и нещо постно,по отделно ,ако не ги познавам особено ,че да няма гладни  .Тип основно месно + гарнитура и салати и предястия.
Риба избягвам,ако има агнешко ,гледам да предложа и пилешко ,свинско .

Баници ,питки,може и предварително да се направят .Аз при гости ,често ги правя вечерта преди обяда .
Виж целия пост
# 26
Капама става супер. Агне на чеверме. Макар, че ми е странно това желание на свекървата. Чужденци са ми харесвали много зелеви посни сърми със стафиди в плънката.
Виж целия пост
# 27
Пиле с прясно зеле и домати
или
гювеч с месо и картофи сервиран с парче овче сирене към него, млечна салата с орехи и копър.
Виж целия пост
# 28
Мъжът ми и свеки, както и други членове на семейството ядат таратор.
Даже мъжът ми сам подпитва кога ще правя.

Ако е горещо, всеки се радва на някаква разхлада.
Виж целия пост
# 29
Ние, както сме българи, не ядем таратор. При това сме големи фенове на всякакви млечни продукти.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия