Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Свищов

  • 340
  • 5
Здравейте!
След няколко дни ще посетя Свищов. Какви забележителности има в него и около него, които може да посетим с дъщеря ми? Къде може да се разхождаме? Хубави магазини има ли?
Ще бъдем в хотел "Калето", близо ли е до центъра?
Благодаря!
Виж целия пост
# 1
Ще започна с отговора на последния въпрос - избраният от вас хотел е близо до центъра, буквално на 5 минути. По мое лично мнение не сте се спрели на най-приличния хотел, но то няма и много избор.
Ако очаквате да намерите интересни магазини, пълни със стока, ще ви разочаровам. В града почти не останаха читави. Много, много е бедно откъм избор на каквото и да било.
Безпорно най-големите забележителности в града са - Къщата-мезей на Алеко Константинов, непосредствено до нея Етнографския музей, Стопанска академия, Часовниконата кула, Първото българско читалище, Държавната търговска гимназия (намира се срещу читалището).
В тези жеги е прекрасно за посещение на месността "Паметниците". До там трябва да се пътува с кола, защото е на 3-4 км. извън града.
Виж целия пост
# 2
Благодаря много за изчерпателния отговор.
Виж целия пост
# 3
Pepina709, посетихте ли Свищов? Ако да, какви са ви впечатленията?
Виж целия пост
# 4
Да, посетихме го!
От дълги години не бях ходила там.
Много запустяло ми се стори.
Къщата- музей на Алеко Константинов в неделя не работеше, не разбрах кога работи.
Разходихме се, но не е това, което очаквах!
Виж целия пост
# 5
Да, за съжаление града се обезлюдява с бързи темпове. Магазини затварят...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия