Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Име за момиченце,?

  • 3 274
  • 36
# 15
Аз съм за Надя, защото е интернационално https://en.m.wikipedia.org/wiki/Nadia за разлика от Надежда (само в славянските страни).
Виж целия пост
# 16
Според мен Надин подхожда на Надежда. Може да я кръсти те само Надя, и без това са на мода кратките имена. С тази буква ми харесва Нона, Нина и Невена.
Виж целия пост
# 17
И на мен ми допадат Надя, Неда, Натали, също Нора, Ноеми...

По принцип съм съгласна с мнението на Дези, но има имена, които наистина звучат доста архаично. Ако някой дядо се казва Груйо или Ганчо - защо внукът му да не Георги или Герасим, например?

В случая с името Надежда - то не е архаично, но би се произнасяло доста трудно на други езици. Докато с името Надя няма да има такъв проблем.

Успех!
Виж целия пост
# 18
Според мен Надежда е по-хубаво от Надя, но всеки има вкус. И на Надежда не козват ли за по-кратко Надя така или иначе?
Виж целия пост
# 19
като живеещ в чужбина, Nadezhda хич не изглежда добре в международния паспорт
Виж целия пост
# 20
като живеещ в чужбина, Nadezhda хич не изглежда добре в международния паспорт
Ех, този международен паспорт. Във всяка една тема си аргументираш мнението с него. Иначе, да, права си, че не изглежда добре изписването на името Надежда в него, заради буквата Ж.
Виж целия пост
# 21
Надежда или Надя
Ако ти харесва Надежда,хич да не ти пука за международния паспорт.Няма гаранция къде ще отиде детето и дали изобщо ще иска да отиде някъде...
Ами ,ако отиде в арабските страни или в Китай?
И в Европа и в Америка вече е пренаселено с хора от всякакви държави и странните имена не правят  впечатление.

Натали,я
Невена
Нина
Виж целия пост
# 22
Надежда, Невена, Неда.
Виж целия пост
# 23
Или я кръстете директно на бабата или само вземете буквичката. Не се сещам за нищо близко дю Надежда. На мен това име не ми харесва. Нито Надя ми харесва. Има много нежни имена с Н. Наталия,Невена са хубави,може Ния ако ви допада,Николета.
За мен едно дете е кръстено на даден човек ако е взело цялото му име дословно.
Виж целия пост
# 24
С буква "Н" най-любими са ми Ния, Нора и Невена, но нито едно от тях не звучи като детето да е кръстено на Надежда.
А Надежда е хубаво име с прекрасно значение - не звучи остаряло, рядко използвано е, може спокойно да си го използвате директно за детето, щом искате да е кръстено на баба си.
Виж целия пост
# 25
Нели, Никол Simple Smile това са имена, които аз харесвам с буквата Н. От по-рядко срещаните Нелина, Недислава
 Между другото на моя братовчедка майката се казва Надежда, но всички я наричат Нели. Името има красиво значиние, ако ви харесва може направо така да я наречете. Знам, че в днешно време повечето хора възприемат, че е достатъчно порвата буква да съвпада с тази на роднина, за да се счита, че детето е кръстено на него. За мен това лично е странно и безсмислено Simple Smile
Виж целия пост
# 26
Хората възприемат кръщаване само по първата буква, но доколкото  съм чела хора, изследващи  тези въпроси, трябва да го  кръстиш с цялото име.
Понякога, родът имал тежка карма и тогава изкарвали детето  на улицата и който пръв мине, го молят да му даде име, с цел, именно да се прекъсне връзката с родовата карма.
Виж целия пост
# 27
Натали 🤗
Виж целия пост
# 28
Надежда е хубаво и като име, и като значение. Иначе ми харесва Ния. Наталия също, въпреки че Нати не ми допада, а най-често така ги наричат на кратко.
Виж целия пост
# 29
Абсолютно съм за Натали. Много красиво име.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия