Мнение за фритюрника за готвене само с топлина, без мазнина

  • 5 512
  • 32
Някой  има ли мнение за този фритюрник  и вярно ли е , че може да се готви всичко с него ?
Как е вкусът на приготвената с този фритюрник храна ?
Виж целия пост
# 1
За можене, сигурно може. Но не всичко се получава супер. Разбира се, може и да не го използвам като хората. Но за много неща е екстра и не съжалявам, че си го купих като допълнение към останалите уреди. Но не ги замества. И, общо взето, може да пече, но не може да вари. За варене има мултикукър.

П.П. Моят е Филипс Еърфайър, най-големият.
Виж целия пост
# 2
Нашият не е на Филипс, но съм доволна. Хапки, картофи, крилца и малки бут чета готвим там. Готви абсолютно без мазнина.
Виж целия пост
# 3
Как се получават картофите? При мен се получиха нещо като печени, но не чак особено вкусни.
Виж целия пост
# 4
Зеленчуци дали ще може да приготвя хубаво..звучи ми доста странно , но вече какво ли не измислят
Виж целия пост
# 5
Зеленчуци не сме опитвали, но за картофите мога да споделя малко опит. Първоначално сложих доста и не се получиха изобщо, даже бях готова да го прибирам из шкафовете, но ММ опита с малка доза и стана доста добре. Лично на мен ми харесва,че липсва вкуса на олиото и не ми става лошо. Ако някой пробва със зеленчуци ще чакам да сподели.
Виж целия пост
# 6
зеленчуците  ще ги доувкосяваме допълнително със сосове ...тъкмо ще разнообразяваме вкусовете
Виж целия пост
# 7
Има тема за рецепти в готварския.
Аз от годинини ги ползвам/ смених няколко/. Пека/пържа почти всичко в него. Отделно го ползвам за претопляне и сандвичи/пици. Незаменим ми е.
И да - не става като другото пържено, но на  нас повече ни харесва. Препръчвам да намерите познат който има такъв уред и да пробвате  храната, защото не всеки харесва вкуса. 
Зеленчуците стават повече като печени.
Черна станция, картофките ми се получават като пържени, но не така мазни. На голяма почит са. Нарязвам ги на пръчици и държа 20-30мин във вода. После  ги подсушавам добре, една лъжица мазнина,  и в машината. Соля после.
Виж целия пост
# 8
Правя цяло пиле, бутчета , крилца, тиквички,картофи, аспержи, риба, мъфини, кашкавал на фурна, омлети, принцеси, сандвичи, запичам си месо готвено във МК , или сварени бутчета само за коричката, пържоли, ребра. От зимата го имаме и печката почти не съм я ползвала. На цялото семейство ни харесва вкуса и съм повече от доволна , даже си поръчах и аксесоари за фраер
Виж целия пост
# 9
Как готвите цялото пиле Heart Eyes
Виж целия пост
# 10
Как готвите цялото пиле Heart Eyes

Както и бутчета. Пилето е едно от най-успешните неща - става супер кожичка. Намазвате го там с марината от зехтин, сол червен пипер и т.н. И после вътре. Аз съм събирала и 2,4 килограмово пиле, ама ММ му счупи ребрата за да се събере. Иначе пилета по 1,5 кила при мен стават екстра.
Виж целия пост
# 11
Правя цяло пиле, бутчета , крилца, тиквички,картофи, аспержи, риба, мъфини, кашкавал на фурна, омлети, принцеси, сандвичи, запичам си месо готвено във МК , или сварени бутчета само за коричката, пържоли, ребра. От зимата го имаме и печката почти не съм я ползвала. На цялото семейство ни харесва вкуса и съм повече от доволна , даже си поръчах и аксесоари за фраер

тиквичките и картофита стават ли вкусни..може би трябва да се овкусяват с нещо допълнително ?
Виж целия пост
# 12
Черна станция, благодаря ви за идеята. Аз много обичам цяло печено пиле, още утре ще пробвам. Хубавото на този уред е че мога да сложа нещо и да изляза с малката на разходка. Фурната ни не е с таймер и трябва да чакам храната да се сготви преди да излезем. Ако се получи, първото Наздраве е за вас Blush
Виж целия пост
# 13
Времето за готвене зависи от размера все пак. И колко му трябва на едно цяло пиле доста варира. Трябват си опити и итерации.
Виж целия пост
# 14
Пилето става за около час,като на 20 минути го завъртам 2 пъти, и после на 10. Най-хубаво става ако може да поседи с марината - правя я гъста с малко пушен червен,шарена сол, подправка за пиле, бял пипер, уни сос, вино/бира. Мажа го добре навсякъде , вътре и между гърдите и кожата - става много по-хубаво от пиле на грил. Специално за фарера аз не бих оставила храна да се готви и да отида на разходка, защото като останат нещата във фраера , особенно хрупкавите стават ужасни меки , нищо общо с вида им преди това (изпробвано с едни картофи преседяли около 10 минути), понякога по обемните продукти пръскат и почва да дими, съответно слагам по-ниската скара , трябва да се разбъркат/раздрусат/обърнат, трябва да се намали/увеличи .



румид, картофите режа в купа, слагам олио малко, сол, една шарена сол, понякога и пушен червен пипер - зависи какво ми хрумне, разбърквам, оставям 5-10 минути и изсипвам в купата. Може и само с мазнина , без стават сухи , та малко мазнина си трябва . После само разклащам купата.
Тиквичките, ако сложите така стават като гриловани, ако оваляте в брашно (бяло с царевично) , предварително осолени, подреждам върху тава / дъска с малко мазнина, после накапвам и отгоре, оставям да попият брашното и подреждам в купата на фраера - тях рядко обръщам и стават супер , супер хрупкави .
Вкуса не се променя, просто е по-здравословно и за една купа картофи ползвам около 1 супена лъжица мазнина, а за бланшираните даже не ползвам. Правих от готовите лучени кръгчета без грам мазнина
Виж целия пост
# 15
румид, картофите режа в купа, слагам олио малко, сол, една шарена сол, понякога и пушен червен пипер - зависи какво ми хрумне, разбърквам, оставям 5-10 минути и изсипвам в купата. Може и само с мазнина , без стават сухи , та малко мазнина си трябва . После само разклащам купата.
Тиквичките, ако сложите така стават като гриловани, ако оваляте в брашно (бяло с царевично) , предварително осолени, подреждам върху тава / дъска с малко мазнина, после накапвам и отгоре, оставям да попият брашното и подреждам в купата на фраера - тях рядко обръщам и стават супер , супер хрупкави .
...... Правих от готовите лучени кръгчета без грам мазнина

ау, колко хубавоо...кои са готовите лучени кръгчета , дали имате снимка на опаковката
Виж целия пост
# 16
румид, картофите режа в купа, слагам олио малко, сол, една шарена сол, понякога и пушен червен пипер - зависи какво ми хрумне, разбърквам, оставям 5-10 минути и изсипвам в купата. Може и само с мазнина , без стават сухи , та малко мазнина си трябва . После само разклащам купата.
Тиквичките, ако сложите така стават като гриловани, ако оваляте в брашно (бяло с царевично) , предварително осолени, подреждам върху тава / дъска с малко мазнина, после накапвам и отгоре, оставям да попият брашното и подреждам в купата на фраера - тях рядко обръщам и стават супер , супер хрупкави .
...... Правих от готовите лучени кръгчета без грам мазнина

ау, колко хубавоо...кои са готовите лучени кръгчета , дали имате снимка на опаковката

Нямам опаковка, но съм взимала на различни фирми и стават всичките. моят съвет е в началото да слагате по-малко продукти в кошницата на фраера и да пробвате, и ако прецените да си добавите мазнина или да намалите. Аз за различните продукти , които съм правила по няколко пъти вече знам колко мазнина ще ми трябва Stuck Out Tongue Winking Eye А в Лидъл има страхотни картофки с "кожичка" , които стават за няма и 10 минути - от всички пробвани, те са ми фаворити
Виж целия пост
# 17
В голяма чуденка съм. Бях се насочила към еърфраер на филипс. После четох коментари и реших да не давам толква пари за име и тръгнах да гледам за други марки. В крайна сметка попаднах на такъв тип уред  - нещо като фурна
https://www.emonamall.com/Mnogofunktsionalen-frityurnik-za-zdravoslovno-go7.
Ще помоля за отзиви , ако някой го има. Кое е по- добре да взема обикновен еърфраер или тази мултифункционална фурна.
Виж целия пост
# 18
То и това не е кой знае колко евтино (според мен намалението е фалшиво). Общо взето май е същото, ама еърфрайърът може да се мие, а тази фурна отвътре? За качеството не знам нищо. Аз имам еърфрайър на Филипс, най-големият, и съм доволна. Досадно е само миенето след готвене. Да, в миялната го мия, ама първо изплаквам разните загорели кори.
Виж целия пост
# 19
Моят е обикновен. Струваше 40 евро . Лесно се чисти и е лесен за ползване. Доволна съм, но ако имах повече възможност бих заложила на доказана марка.
Виж целия пост
# 20
При Tefal Actifry миенето е много лесно. Вади се целият вътрешен съд, който е алуминиев с керамично покритие. После се вади от средата бъркалката и се сваля външният пръстен. Трите неща се мият на ръка за около пет минути. Ако се сложи не една, а 4-5 мерителни лъжички олио или зехтин при пържене (както правя аз, защото обичам картофите малко по-мазни) плюс няколко лъжички прясно мляко, след използване по съда и бъркалката се образува загар. Като се остави една вечер съдът с бъркалката пълен с вода в мивката, на следващия ден пак се мие за 5 минути.
Виж целия пост
# 21
Аз пък не ползвам никаква допълнителна мазнина.
Виж целия пост
# 22
Като се остави една вечер съдът с бъркалката пълен с вода в мивката, на следващия ден пак се мие за 5 минути.

За мен точно това е досадно. А иначе ясно, че се мие. Аз накисвам за малко в мивката с вряла вода, отмивам на ръка твърдите загорели неща и после в миялната. Внимавам, защото някои неща са с покритие и не искам да драскам. Та досадничко е, не ми се занимава за дребни неща да си го причинявам.

И аз не ползвам никаква мазнина, но то самите меса си пускат и после има събрана долу. Единствено може би за картофки трябва, иначе стават като печени. Но не съм пробвала.
Виж целия пост
# 23
То и това не е кой знае колко евтино (според мен намалението е фалшиво). Общо взето май е същото, ама еърфрайърът може да се мие, а тази фурна отвътре? За качеството не знам нищо. Аз имам еърфрайър на Филипс, най-големият, и съм доволна. Досадно е само миенето след готвене. Да, в миялната го мия, ама първо изплаквам разните загорели кори.
Аз за миенето хич не се сетих. Идеята ми беше, не че  е по-ефтино, а че е по различен уред, поне на външен вид. И не бях сигурна дали  ще прави по разлини неща от еърфраера. Ама това с миенето ме отказва.  В момента се върти една реклама на еърфраер във фейса за 3,6 л 1400 W - това достатъчно ли е като мощност или да търся по -мощен ?
Виж целия пост
# 24
Аз пък не ползвам никаква допълнителна мазнина.
Както казват братушките: "На вкус и цвет все фломастеры разные." Grinning

@мама_съни
1400 W за 3.6 л ми се струва малко. Actifry е 1500 W при вместимост 1.7 л (реално 1.5 л).
Виж целия пост
# 25
Здравейте,момичета! Заглеждам се и аз по тези уреди. От това,което досега съм разучила виждам, че Филипсът е най-мощен. Има ли според вас друг уред, който помощност се доближава до него? Разглеждам и други марки, има и с по-големи кошници, но са на половина на мощността на големия Филипс.
Какво ще ме посъветвате? Ще се готви с него за трима души и ми се иска и да не му бая по час-два за каквото там съм сложила да готвя.
В момента гледам един нов модел на Делимано за 160 лева, с голяма кошница, ама и той немощен, 1450 вата.
Моля за съвет!
Виж целия пост
# 26
И аз искам да сменя фритюрника с такъв уред и то само защото сина ми обича пържени картофи.
Но не ми се дават много пари
Този уред дали си струва парите
https://zora.bg/product/r-2812
Виж целия пост
# 27
В каталога на Лидл за другата седмица има някакъв фритюрник от този тип. Май само в събота ще го пускат, ама не съм  гледал детайли.
Виж целия пост
# 28
И аз съм в търсене на марката и ми се иска да е с по-голям съд.
Имате ли отзиви за марката Klarstein?
Виж целия пост
# 29
И аз съм в търсене на марката и ми се иска да е с по-голям съд.
Имате ли отзиви за марката Klarstein?

Моя е 6,5 литра , марка Uten    поръчан от ebay.co.uk. Изключително доволна съм аз и хората около мен , които си го поръчаха
Виж целия пост
# 30
Този уред дали си струва парите
https://zora.bg/product/r-2812

И аз се интересувам, ако някой го има моля да сподели мнение.
Благодаря!
Виж целия пост
# 31
Не познавам уреда, ама знам фирмата и хич не ме впечатлява.   Обаче ще си работи, а е и много по-евтин от Филипс. Може да е удачно да купувате и хвърляте на 2 години и ще стане все едно сте купили Филипс, а все ще е нов Grinning
Виж целия пост
# 32
И аз съм в търсене на марката и ми се иска да е с по-голям съд.
Имате ли отзиви за марката Klarstein?


Здравейте, включвам се само да кажа, да не се опарите да поръчвате каквото и да е на марката директно то производител. Пълни измамници са, особено в България, взеха ни парите и изпратиха почупен уред, след като си го взеха обратно над месец чакаме да ни върнат парите, а като вече не ми и вдигат телефона като видят, че аз им звъня, защото не знаят как да ме излъжат.Можете да видите и коментарите във Фейсбук колко хора са опарени.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия