Няма отърване от гнойна ангина!

  • 3 459
  • 17
Здравейте група,от година и половина почти весеки месец сме със гнойна ангина,момиченцето ни е на 4г.Сумати педиатри,унг, посетихме,няма файда,говоря за обл.Шумен,направихме изследвания,гърлен секрет,кръв и урина,всичко излиза добре,казват цялата работа идвала от слаба имунна система,пробвахме различни имуностимуланти,няма ефект,направо сме в такава безизходица нямам думи,дайте ми съвети предложете специалисти Варна,Шумен....благодаря ви предварително!
Виж целия пост
# 1
Кой ви лекува в Шумен?
Под "няма отърване" какво точно се разбира? Излекувате веднъж ангината и след 1-2 месеца отново? Ходи ли на ДГ между боледуванията? Какво показват гърлените секрети, с АБ по антибиограма ли се лекува?
Виж целия пост
# 2
А правихте ли изследване за мононуклеоза? Ние го играхме това миналата година и се оказа точно това. След това се сдобихме и със скарлатина за разкош.
При нас беше първа гнойна ангина, антибиотик. 5 дни след края на антибиотика пак гнойна, втори антибиотик. 5 дни след края на втория -отново. Чак тогава направихме изследване за мононуклеоза.
Виж целия пост
# 3
Всеки месец с ангина - това са хронично болни сливици и са си завадене, ако е така.
До сега с какво сте лекували и какви изследвания сте правили?
Виж целия пост
# 4
Тарталета.В Шумен минахме от УНГ отделение МБАЛ ШУМЕН, в рамкитен на една година 4 пъти,там ни лекуваха,д-рСтрашимирова,д-р Ивелин Христов,д-рМомчил Георгиев,бяхме редовни при д-р Момчил Георгиев.Не ходи на ДГ,спряхме я,почти весеки месец е с ангина няма пропуск и е със АБ,относно за гърления секрет казаха че е чисто няма проблеми,но уви спираме ли всичко един месец без лекарство и изведнъж почва всичко
Виж целия пост
# 5
Тъкмо и аз щях да кажа, че може би ще се реши проблемът с махане на сливиците. Помислете и за това. Някой от всички тези лекари не спомена ли този вариант? Не ви ли обясни плюсове и минуси?
Виж целия пост
# 6
Всеки месец с ангина - това са хронично болни сливици и са си завадене, ако е така.
До сега с какво сте лекували и какви изследвания сте правили?
.Лекувана е с АБ аугментин, зинат, оспамокс, и още едно имаше но не се сещам,а изследванията са кръв урина,гърлен секрет,пълна кръвна картина, дефинициално изследване,на дефинициалното казаха че е със сринът имунитет,

Тъкмо и аз щях да кажа, че може би ще се реши проблемът с махане на сливиците. Помислете и за това. Някой от всички тези лекари не спомена ли този вариант? Не ви ли обясни плюсове и минуси?
 Последно като бяхме в болницата там лекаря спомена за туй нещо, но каза че била още малка,и после нищо не каза

Имали някой от вас или ваши приятели близки,да са минали през тази процедура с махане на сливиците,плюсове минуси,от какво трябва да се пази,страх ни е,но...
Виж целия пост
# 7
...казаха че е със сринът имунитет...
В такъв случай - витамини + каляване. Изнежено ли е детето?

Не разбрах - гърленият секрет по време на самата ангина ли е правен или когато детето е видимо здраво?

П.П. Аз съм с извадени сливици, страшното беше само по време на операцията, защото едно време ги вадеха с местна. Сега се прави с пълна и се спестява ужасът от операцията. После усещането е като силно възпалено гърло.
Виж целия пост
# 8
Ние не сме. Имаше го като опция в един момент, но моето дете го израсна и боледуването спря след като няколко месеца ходи на плуване в минерален басейн. Но тя и не е боледувала толкова колкото вашето дете.
Виж целия пост
# 9
Дете на 4 години, което прави по много гнойни ангини, както пишеш постоянно е така, с хронични болни сливици, си е за операция и никак не е малко.
На големия ми син така се получи - тровихме го с АБ 2 години, докато не стана на 4 и един наш специалист УНГ не заяви категорично, че от това слидвици не става, най-много да се доотровим и да си навлечем други хронични и сериозни заболявания и че спешно трябва да се махнат. Махнахме ги след месец и от тогава синът ми не е боледувал от буквално нищо.... вече 16 години. Да е жив и здрав и другите деца - също.
Но обмислете тази опция при този чест брой ангини. Не е малко детето. Сега операцията се прави с пълна упойка при децата. При добре направена операция детето се възстановява буквално за седмица.
От хронично болни сливици последиците могат да бъдат много опасни, вкл. ревматизъм, сърдечни заболявания и т.н.
Виж целия пост
# 10
Аз като дете бях така - с две ангини годишно ,едната херп. Майка ми е мед.сестра и винаги бях на модния за момента антибиотик. Само Гентмицин ме оправяше.Към 6 години баба ми заведе да ми мажат сливиците със Газ и някакви билки и от тогава дори гърло не ме боляло.Чичо ми е хирург и беше твърдо против махане на сливиците. Сега  и аз вече виждам и минусите на премехнатите сливици на моите пациенти- инфекцията просто си слиза надолу без да има какво да я ограничи в гърлото.Микробиология правена ли е на детето,да не изкочи някой стрептокок.
Виж целия пост
# 11
Имах един познат доктор, който казваше, че в България се правели много повече операции за вадене на сливици, отколкото в белите държави. И според него това било, защото у нас в случай на ангина обичайно АБ се пиел по 5 дена, най-много 7. Според него това не било достатъчно и трябвало 10 дена и ако не се направи после нещата стават хронични. По света си пиели АБ дълго и затова не режели толкова. Но стигне ли се до вашия случай няма какво да го мислите. От толкова ангини не само тровите детето с АБ, ами и тези гнойни възпаления са вредни за сърцето и други вътрешни органи. Да, сливиците са полезен орган и е по-добре с тях, но като се възпалят хронично няма смисъл да се пазят, стават вредни.
Аз съм с вадени сливици, беше работа за 5 минути. Вадиха ми ги с местна упойка, още помня. Една дебела сестра ме гушна и не можех да мръдна, с нещо ми отвориха устата и ми напраскаха една "огромна инжекция" в гърлото. Това болеше. После вече докторът бръкна в устата ми с един клещи и кръц, кръц, на два пъти и извади и хвърли в едно бъбрековидно легенче две кървави топчета. Не болеше, но като опитах да говоря му изпръсках престилката с кръв. И после ме отведоха и ядох много сладолед Simple Smile Та, не е страшно и даже не е нужна пълна упойка, в смисъл болката не е страшна, но заради нежната психика на днешните деца може и да е по-добре, че ги приспиват. Тук също не се плаши - от пълна упойка до пълна упойка има огромна разлика. Онези тежки упойки, които те вкарват в кома и има риск да не се събуди човек, се слагат само за тежки операции. За леките упойката е много по-повърхностна. Е, все пак трябва да се провери за алергии, тогава може да стане лошо. Но не се колебайте, няма какво да чакате. Само мисля, че такива операции не е хубаво да се правят в най-големите жеги. Но то едва ли веднага ще ви дадат дата.
Виж целия пост
# 12
Русе, УМБАЛ Канев, шефът на УНГ д-р Лечев. Има кабинет в поликлиниката (1 ДКЦ), 4 етаж от 13,30 часа.
Работи по здравна каса (направление за възрастен), но е внимателен с децата. Моите като по-малки го наричаха "Доктора с бонбонките", защото след прегледа ги черпи с бонбонче. Лекува сина ми от бебе и есента му извади трета сливица. Въпреки, че често боледува и сливиците ме са атрофирали се въздържа за сега от операция на всичките. Не предписва АБ на килограм.
Или д-р С. Георгиева. Тя работи най-вече с децата. Предимство пред Лечев - преслушва внимателно е гърдите, т.е не се ограничава само до гърлото. Недостатък - изписва доста лекарства средна ръка и нагоре.
Виж целия пост
# 13
Скрит текст:
Имах един познат доктор, който казваше, че в България се правели много повече операции за вадене на сливици, отколкото в белите държави. И според него това било, защото у нас в случай на ангина обичайно АБ се пиел по 5 дена, най-много 7. Според него това не било достатъчно и трябвало 10 дена и ако не се направи после нещата стават хронични. По света си пиели АБ дълго и затова не режели толкова. Но стигне ли се до вашия случай няма какво да го мислите. От толкова ангини не само тровите детето с АБ, ами и тези гнойни възпаления са вредни за сърцето и други вътрешни органи.
Да, сливиците са полезен орган и е по-добре с тях, но като се възпалят хронично няма смисъл да се пазят, стават вредни.
Скрит текст:
Аз съм с вадени сливици, беше работа за 5 минути. Вадиха ми ги с местна упойка, още помня. Една дебела сестра ме гушна и не можех да мръдна, с нещо ми отвориха устата и ми напраскаха една "огромна инжекция" в гърлото. Това болеше. После вече докторът бръкна в устата ми с един клещи и кръц, кръц, на два пъти и извади и хвърли в едно бъбрековидно легенче две кървави топчета. Не болеше, но като опитах да говоря му изпръсках престилката с кръв. И после ме отведоха и ядох много сладолед Simple Smile Та, не е страшно и даже не е нужна пълна упойка, в смисъл болката не е страшна, но заради нежната психика на днешните деца може и да е по-добре, че ги приспиват. Тук също не се плаши - от пълна упойка до пълна упойка има огромна разлика. Онези тежки упойки, които те вкарват в кома и има риск да не се събуди човек, се слагат само за тежки операции. За леките упойката е много по-повърхностна. Е, все пак трябва да се провери за алергии, тогава може да стане лошо. Но не се колебайте, няма какво да чакате.
Само мисля, че такива операции не е хубаво да се правят в най-големите жеги. Но то едва ли веднага ще ви дадат дата.

Именно - когато постоянно боледуват и са събрали гнойни торбички - отровни са сливиците.
За операции, когато са планови, обикновено се изчаква края на септември. При нас така направихме - решихме го август и изчакахме за септемврийска дата. Хората си правят и тестове за алергии, на операцията имаше двама детски анестезиолози. Детето излезе бързо и леко от упойка и дори говореше, което беше много странно за една кака, с която бяхме в една стая и която беше без пълна упойка, но след операцията не говореше, а си пишехме с нея на един неин тефтер - така си общувахме, докато чаках моето дете да го оперират.
Виж целия пост
# 14
Изброените УНГ специалисти в Шумен са много добри!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия