Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Изцеждане и режим на хранене

  • 1 498
  • 5
Здравейте! Предполагам има такива теми, но с търсачката нищо не ми излезе като информация, моля да ме извините ако се повтарям. Имам бебе на 6 дни, от вчера вече кърмата ми слезе и успявам да изцедя задоволителни количества, може би още 1-2 дни и няма да ми се налага да дохранвам изобщо. За съжаление, кърменето не ни се получи, проблема е при мен, мнооого плоски зърна, големи гърди и се мъчихме няколко дни, в резултат тя беше адски извервена, а аз получих страхотни рани. Започнах да се изцеждам и да давам от шише, сега и двете сме доста по-добре. Въпроса ми е, щом храня от шише трябва ли отново да практикувам хранене “на поискване” или трябва горе долу да спазвам някакви мерки и часове? Моля ви, давайте съвети как сте процедирали вие?
Виж целия пост
# 1
Здравейте! Говорихте ли с консултант по кърмене? Защото може да се направят няколко неща за вашия случай и детето да засуче. Аз мога да ви дам насоки на теория, но консултант при вас на място ще ви е много по-полезен.

Цеденето опитайте да се случва на 2часа/2часа и половина, нощно време една 4-5часова пауза и пак цедите, като цедите и двете гърди. Така ще симулирате с помпата поведение на новородено бебе и ще поддържате едно добро количество кърма за момента. Но пак казвам, има някои специфики  по-големите гърди и може да се направят няколко неща и бебето да засуче от гърда. Струва си да опитате, в дългосрочен план цеденето е доста по-трудоемко.
Ето тук може да видите близки до вас консултантиhttp://www.podkrepazakarmene.com/consulting,те са доброволци и работят безплатно. Майки като вас и мен, чиято кауза е да помагат. Ако искате ще ви изпратя и материали за това, което може да опитате, но на живо ще ви е доста по-лесно да го видите и приложите.
Виж целия пост
# 2
Здравейте! Аз точно това и правя, цедя през около 2 и половина - 3, цедя нормални количества и имам достатъчно кърма в момента. Въпроса ми по-скоро беше за храненето, дали мога да давам кърма от бутилка “на поискване” или трябва да следя милилитрите и часовете на хранене?
Благодаря за изчерпателния отговор, говорих с консултант по кърмене още в болницата.
Виж целия пост
# 3
Разбирам. Ако бебето не е поспаливо и само търси и иска (обикновено на 1час, 1час и половина,2 часа - варира според бебето), може спокойно да се водите по него и да го храните на поискване с шишето и колкото то иска да изпие. В тоя смисъл претопляйте по-малка доза кърма и после ако иска още. Ако бебето обаче е поспаливо и откарва 3 или повече часа в сън, а някои новородени са такива, е хубаво да гледате на 2 часа/макс 2 часа и половина да будите и хапва. Просто кърмата се обработва бързо за около час и малко,не е като млякото за кърмачета,където интервалът е голям и в повечето случаи се следват милилитри и режими.
Трябва да има между 8 и 12 хранения за денонощие.
Само да попитам дали сте пробвали омекотяване на гърдата с обратен натиск, когато пробвахте от гърда?
Виж целия пост
# 4
Много благодаря за съветите, сега вече без притеснение ще давам на детето толкова колкото му се яде и ще гледам да я събуждам когато спи по-дълго.
Иначе на въпроса, не съм пробвала, според персонала в болницата проблема ми е, че имам доста плоски зърна, съветваха ме да използвам протектори, но малката така и не пожела да засуче от тях.
Виж целия пост
# 5
Моето бебе е поспаливо и колкото и да го будя не желае да засуче или да се храни от биберона преди напълно да е събудена.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия