Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Съвет. Магазин за цигари и алкохол до входа.

  • 1 271
  • 11
Здравейте! Живеем в новопостроила се жилищна кооперация от една година. Кооперацията се намира на централно място на оживен булевард. . Партерният етаж е с няколко магазинчета с нормално работно време. Но един от магазините за цигари и алкохол е с работно време от 6 сутринта до 2 през ноща. Входа на кооперацията е един с входа на гаражите, получава се нещо като тунелче през което минават и автомобилите за гаража. Та въпросното магазинче е точно до входа на кооперацията и като сложили и на тротоара 2-3 маси и познайте. През деня има моменти когато тези маси и столчета ми пречат да мина с количката за да се прибера вкъщи, бутам столчетата и се оплаквам докато ме оглеждат мъжете пиейки бира. Ужасно е! Нямам думи.... Превърнаха го в кафене. Магазинчето е точно под апартамента ни и през ноща едната маса точно под терасата, шум до 2 понякога дори и до по късно. Цяло лято приспивам бебето със затворени прозорци а когато реша да ги отворя все някъкъв клиент е решил да се обяснява високо и шумно чак бебето се събужда. Веднъж една вечер прекалиха то викове, крясъци, чупене на бутилки. Органите на реда се озоваха и си свършиха работата. Реших да се свържа със собственика на имота за да се оплача и той да поговори с наемателите си. Ами той един надменен, егоист имал договор, не можел да контролира шума в паркинга или тротоара. След което поговорих със собственика на магазина, еми разбран човек, изслуша ме увери ме, че няма да имаме проблеми. Да но шума продължава а клиентите му за капак сега ползват нашия вход за тоалетна. Там през където всеки ден минавам с две деца едно от което е бебе. Ужас. Със съседите решихме, че трябва да спретнем ръкави. Хайде дайте съвети, каква е процедурата да направим така, че да го махнем това магазинче. Жалба до общината ли трябва? Всички съседи ли трябва да се подпишат? На ХЕИ ли да звъним? Като се има в предвид, че не са ни искали разрешение за отваряне на такъв магазин до входа. А задължително ли трябва да ни искат разрешение, не знам... Благодаря ви!
Виж целия пост
# 1
Защо ползват входа за тоалетна? Ако е регистриран, заведение са длъжни да имат тоалетна. Ако е регистриран само, като магазин  най-вероятно не плаща тротоарно право за масите, а вероятно и с РЗИ не е изряден.
Най-добре направете консултация с адвокат.
Виж целия пост
# 2
Адвокат не е необходим.
Подава се оплакване. За коя точно служба, попитай в общината. И аз считам, че на тротоара надали имат право да слагат маси, ще ги накарат да ги махнат.
И така дано се разкарат и пиянките
Виж целия пост
# 3
Разрешения за заведения се оказа, че издава министерството на туризма. Отделно се взима разрешение за удължаване на работното време.
Още  - може да го докладвате, че не спазва мерките за Ковид.
Виж целия пост
# 4
Привери в общината за какво точно е регистрацията му. Ако е магазин, няма право да е кафе. Ако е кафе, може да е със статут кафе-бар. Тогава може да работи до 02 ч..
Виж целия пост
# 5
Вероятно има начин да се ограничи "дейността" им. В нашия блок на тясната страна има гаражно магазинче. Бяха го обърнали на бар, неприятно ми беше да ходя в него, отвън винаги имаше тумба пиещи мъже, пушат, викат, а трябва през компанията им да минеш. На мен не са ми пречили в останалото време, в другия край на блока съм, но явно някой се е оплакал, че присъствах на забележка, направена от продавачката на двама с бира, да си я вземат и да отиват на друго място да пият, пред магазина не било разрешено. Сега само дечица има там понякога да играят, е, и някой поседнал мъж /има нещо като стена срещу магазина, на която може да се сяда/, но не и пиещи.
Виж целия пост
# 6
Ако е кафе-бар,няма начин да няма тоалетна.Длъжни да да имат тоалетна.
И химическа да е,пак трябва да осигурят.
Точно затова си мисля,че не е регистрирано по този начин магазинчето.
За тротоарно право,може и да имат.Може да имат право на служебна масичка,но да осигуряват по този начин място на пиянките.
Дори и да ги накарате да махнат масичките,пиянките ще продъпродължат да стоят наоколо.Едва ли ще можете да ги изгоните.Ако е удобен входът за тоалетна,хората го ползват по предназначение.Не може да докажете,че точно клиентите на магазина го правят,може да сложите лампа с фотоклетка и камера.
Друго не се сещам.
Виж целия пост
# 7
Значи като пържиш риба примерно или месо, запазваш мазнината. Щом затвори магазинчето изливаш олиото върху козирката, масичките и тротоара, така че да е неприятно който и да е да спре и да остане ди пие там или да седне. Така действаш през два дни. Гълъбите и кварталите кучета и котки ще довършат започтатото
Виж целия пост
# 8
Значи като пържиш риба примерно или месо, запазваш мазнината. Щом затвори магазинчето изливаш олиото върху козирката, масичките и тротоара, така че да е неприятно който и да е да спре и да остане ди пие там или да седне. Така действаш през два дни. Гълъбите и кварталите кучета и котки ще довършат започтатото

Нали го сипва под собствената си тераса и ще и мирише и на нея? Това не е вариант.
За жалост с прост и нагъл човек е невъзможно да се разбереш. От личен опит със съседи говоря.
Виж целия пост
# 9
Така е, но това временно неудобство има за цел да отстрани дълготраен проблем. Освен това предполагам мазнината ще бъде почиствана всеки ден. Другата възможност, ако наоколо има гълъби - рано сутрин им се поставя храна по масичките и около входа на магазина. Също на никой няма са му е приятно да седи по масичките или отвън на мизерия тротоар
Виж целия пост
# 10
Трябва да се действа на няколко фронта.
С жалби. Сигнали на 112 винаги когато има шум след 22ч. Писмено оплакване до кварталния полицай. Жалба в общината и т.н.
Отделно идеята с олиото ме грабна. Идват ми и други идеи, но съм възпитан човек и ще ви ги спестя.
Виж целия пост
# 11
Пусни сигнал в сайта на Столичен инспекторат. Те ще го глобят ако няма тротоарно право, а ако ви се пада в прилежащите части на блока, правите събрание с подписка да махне масите и готово.
В кой квартал се случва това?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия