Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Овърдрафт

  • 686
  • 7
Здравейте, какъв е опитът ви с овърдрафтовете и на какви условия сте били? Лично аз много харесвам този тип кредит, но от Райфайзенбанк ме сразиха, че ако ме одобрят, трябвало всяка страница аз лично да отида при нотариус, за да се завери. Служителката не можа да ми даде логично обяснение, но доколкото разбрах няма общо с моя профил като клиент към тях, защото винаги съм била изрядна. Дали е политика на банката? Чували ли сте подобно нещо преди?
Виж целия пост
# 1
Овърдрафта е удобен вид кредит,но доста скъп.Проучете лихвите.
Виж целия пост
# 2
И аз мисля, че не си заслужава. Лихвата е висока. А какво мислите за потребителски между 5% и 6% лихва.
Виж целия пост
# 3
Имам потребителски кредит, лихвата ми дори е под 5%, но не исках да рефинансирам. Исках нещо точно като овърдрафт, но вече започнах да се замислям. От банката зор да ми пробутат кредитна карта, а аз и това не искам. Ще помисля, ако още някой се включи, ще съм благодарна.
Виж целия пост
# 4
По-добрият вариант е кредитна карта с някакъв що-годе нормален лимит, например 5000лв. Реално си е същото нещо, може да дойде и много евтино, ако се погасява редовно, а има и промоции при ползването на кредитната карта. За физическо лице е по-добрия вариант.
Виж целия пост
# 5
Ами, не знам защо смятате, че кредитна карта е по-добре. 18% е лихвата, а на овърдрафт е 7%.
Виж целия пост
# 6
Не е задължително да се плаща лихва, обикновено си има гратисен период поне около 30-тина дни, ако погасиш тогава си без никаква лихва. Дори може да завъртиш някаква по-тарикатска схемичка ако си направиш 2 кредитни карти от различни банки с ралични дати за падеж, всяка за по 5к или 10к лв. лимит. Теглиш сумата от едната карта, като и дойде падежа теглиш същата сума от втората карта и погасеваш първата, след месец от първата погасяваш втората, и така нататък, рално ползваш лимита на картите като безлихвен и безсрочен кредит, просто прехвърляш от еднат ав другата.
Виж целия пост
# 7
Кредитната карта е много хубав и удобен финансов инструмент за хора, които имат финансова култура и постоянен доход.
Целта на кредитната карта не е да се изтегли или изхарчи целия лимит, а след това да се внасят суми няколко месеца или година.
Относно гратисния период -  на повечето банки е 45 дни, а на някои даже и 60.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия