За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 833
  • 726
# 360
Скрит текст:
Освен зеле, свинско и морковчета какви други подправки слагате на свинско с прясно зеле?- Дафинов лист, червен пипер, черен пипер.....още?
Скоро готвих, но постно. Слагам и домати и чесън, освен моркови. Подправки - черен и червен пипер, чубрица и дафинов лист.

На зелето подхожда ли чубрицата като подправка? Аз винаги съм слагала само копър.

Да, според моя вкус. Копър не съм слагала, сега разбирам, че върви на зеле.
Виж целия пост
# 361
Аз на прясното зеле слагам кервиз, за копър и аз за първи път чувам.
Виж целия пост
# 362
Може ли рецепта за сочни картофени кюфтета (на фурна), винаги ми стават едни сухи.
Виж целия пост
# 363

Agent Provocateur,
Имах предвид и тях да напрравиш на принципа на дивата ферментация, не се мачкат карфиол, краставички и моркови:)

https://albisrecipebook.blogspot.com/2018/02/blog-post_6.html
Много благодаря! Simple Smile
Виж целия пост
# 364
Може ли рецепта за сочни картофени кюфтета (на фурна), винаги ми стават едни сухи.
Ще ти подам моите рецепти , които ползвам, но винаги слагам по нещо допълнително т.е. видове сирене , на тази страница имам две рецепти, погледни ги, на едната, най-вече на първата, си личи , че изобщо не са сухи, много са ми добри рецептите, те не са мои, разбира се, ползвала съм ги от другаде  и съм посочила и източник.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%B7%D0%B5% … amp;by-date=false
Виж целия пост
# 365
Има ли уред, с който може да се измери %-съдържание на оцета?   Трябва ми за моя , домашен. Не намерих нищо с търсачката.  Благодаря.
Виж целия пост
# 366
Здравейте.
Моля за изпитана рецепта за тесто с  мая.
Правила съм такова много отдавна, но  нямам никакъв спомен. Разполагам с 2×7 г суха мая, прясно и кисело мляко, яйца, брашно.
Много ми се ще да го замеся тази вечер, за да втасва до сутринта.
Благодаря предварително на всеки отделил от времето си и споделил рецепта.
Виж целия пост
# 367
Аз си харесвам "Тесто Боби" и го правя за пици и мекици.
https://www.bg-mamma.com/?topic=360574
Виж целия пост
# 368
Аз си харесвам "Тесто Боби" и го правя за пици и мекици.
https://www.bg-mamma.com/?topic=360574

Много благодаря!
Виж целия пост
# 369
Имам силиконови форми за мъфини (от по-дълбокия тип). Бихте ли ми дали идеи дали мога да ги използвам и за друго, освен тестените кексчета? 🙂 Лесно се почистват, а и винаги слагам няколко форми във фурната, удобни са ми. Благодаря предварително! 😊
Виж целия пост
# 370
Може ли рецепта за сочни картофени кюфтета (на фурна), винаги ми стават едни сухи.
Ще ти подам моите рецепти , които ползвам, но винаги слагам по нещо допълнително т.е. видове сирене , на тази страница имам две рецепти, погледни ги, на едната, най-вече на първата, си личи , че изобщо не са сухи, много са ми добри рецептите, те не са мои, разбира се, ползвала съм ги от другаде  и съм посочила и източник.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%B7%D0%B5% … amp;by-date=false
Благодаря! Аз направих по подобна и станаха сочни. Следващия път задължително ще пробвам и твоята с различните сирена, много ги обичам.
Виж целия пост
# 371
Имам силиконови форми за мъфини (от по-дълбокия тип). Бихте ли ми дали идеи дали мога да ги използвам и за друго, освен тестените кексчета? 🙂 Лесно се почистват, а и винаги слагам няколко форми във фурната, удобни са ми. Благодаря предварително! 😊
- Яйчени мъфини - това са си на практика омлети във формичките. Разбиваш си яйца, може малко прясно мляко/сметана, овкусяваш както харесваш и вътре я зеленчци, я сирена или шунка нарязани.
- Пълниш с омесена кайма като за кюфтета и в средата бодваш кашкавалче/гъбка/половин варено яйце/кисела краставичка или каквото ти се иска (или ти се пречка в хладилника).
- Ако са достатъчно дълбоки - popovers стават и в силикон също, не само в метални форми.
- Освен за печене във фурната можеш в тях и желирани неща да слагаш - дали примерно компот или сок с желатин, дали салата снежанка с добавен желатин и във формичките - много ефектно става  почти без допълнителна занимавка.
Виж целия пост
# 372
Да си кажа и аз за зелето. Никога не слагам домати и червен пипер, някак много ми стои като яхния. Като го правя постно - готвя го с олио, черен пипер и сол. Когато е готово - размесвам пресован чесън и копър. Обичам да го ям поръсено с лимонов сок.
Когато го правя с месо - мариновам месото предварително - олио, червено вино или друг алкохол (напр. водка или ракия, каквото имам подръка), черен пипер, чесън, може и соев сос. След това слагам зелето без подправки, само със сол, овкусява се приятно от месото.
Виж целия пост
# 373
Някоя изпитана рецепта със зелен боб? Нещо по интересно от традиционната яхния ми се ще...Sunglasses
Виж целия пост
# 374
Моля за рецепта за вкусни ореховки.
Преди съм правила,едни ставаха,други не. Само хабя орехите...Мин.седмица три пъти правих и все различни ставаха.Слагам белтък,едро смляни орехи,малко захар и ванилия.Пробвах с разбит на сняг белтък,после с белтък на пяна,или само леко разбъркан с вилица и добавям ост.продукти...не се получават добре.Искам отвътре да са леко дъвчащи,а отвън хрупкави.
Къде бъркам?

http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2018/03/orehovki-bulga … rless-walnut.html
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия