За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 834
  • 726
# 390
Здравейте! Може ли рецепта за патешки бутчета на фурна с картофи, която да не включва мащерка, преседяване на бутчетата в хладилник, киснене и т.н.? О.к. ли е ако ги запържа малко и после ги сложа с картофите да се пекат със сол, черен пипер и масло?
Да, ще бъде ОК.
Ако пък някой път искаш да ги направиш с ориз на фурна и имаш тенджера под налягане, можеш да ги свариш набързо в нея, и после за печенето в тавата ще използваш бульона.
Относно подправките, ползвай такива, каквито се харесват на консуматорите. Иначе се губи удоволствието от яденето, а и удоволствието от приготвянето.
Завиждам ,обожавам ги ,но много трудно ги намирам. Аз ,правя решетка (прорези) в/у кожата и на ниска температура ги пържа ,за да им стопя мазнината (запазвам си я ,тя е перфектна за конфи,картофи,оххх и мн.др .И така обезмаслените бутчета ,нали разбираш ,те са вече почти сготвени ,действаш по твой вкус .Аз не бих мариновала и никакви подправки ,а франсетата не биха използвали никога,ама никога тенджера под налягане за това месо ,което за тях е перфектното , а да не говорим за патешката мас ,голяма ми е слабост ,но това е др, тема .И аз искам патешки бутчета ,..
Виж целия пост
# 391
Ха сега кажете, от къде ги купувате тези патешки бутчета? /Че аз , освен фенери от Кауфланд за кучетата, не съм срещала месо./
Виж целия пост
# 392
Ами аз взех от Лидл, имаше и цели патици. Но май не са в постоянния асортимент. Иначе запържих и го направих както си мислех, беше ароматно и вкусно, хареса се на всички вкъщи. Все се плашех от това патешко, защото попадах на сложни (за мен) рецепти в интернет, но и по-семпло се получава.
Виж целия пост
# 393
Ще правя торта Червено кадифе, отгоре с принт на фонданова хартия. В магазина ми казаха да я залепа с роял айсинг, в нета чета, че се поставя задължително върху фондан...и се обърках. Някой, ако работил с такава, моля за помощ. Имам време до утре 😀
Различно е от принт върху оризова хартия.
Виж целия пост
# 394
Патешко и аз купих от Лидъл. (пуснах го в кулинарната тема). Пекох във фурната с лъжица мазнина, подправки и малко вода, да не стане сухо. При мен на 180* за 1ч и 10 мин.
Боб от години купувам в консерва. Запържвам лук, морков и чушка, изсипвам боба, слагам малко вода. Оставям да заври и слагам подправките. Понякога го запичам във фурната. Колкото до консервите съм пробвала всички - натурален, с доматен сос, пикантен. Това вече е въпрос на вкус.
Виж целия пост
# 395
Патешки бутчета и аз купувам от Лидл, много са хубави. Има и патешко филе, както и цели патици. По това време на годината започват да зареждат, пускат и промоции.
Виж целия пост
# 396
Аз питах за боба,защото мисля да правя бобена салата в буркани и искам да увира бързо.Ще видя някъв да взема пък другото ще е на късмет Joy.
Виж целия пост
# 397
Ще правя торта Червено кадифе, отгоре с принт на фонданова хартия. В магазина ми казаха да я залепа с роял айсинг, в нета чета, че се поставя задължително върху фондан...и се обърках. Някой, ако работил с такава, моля за помощ. Имам време до утре 😀
Различно е от принт върху оризова хартия.
Заравни хубаво отгоре тортата с тънък слой маслен крем или ганаш и залепи принта. Важно е фондана да няма досег със сметана или крем на млечна основа, че те го разтопяват.
Виж целия пост
# 398
аз съм слагала фонданови картини (А4) върху швейцарски майслен крем. Нямам кураж за ганаш.
Виж целия пост
# 399
Здравейте, решила съм да пробвам хляб с квас, утре квасът ще е готов. Видях, че има специална тема, но там са повече професионалисти Simple Smile, та някоя пекла ли си е такъв хляб? Нямам хлебопекарна. Още се чудя такава формичка/ тавичка подходяща ли е:
Виж целия пост
# 400
Здравейте,Бързо питане имам.Мога ли да използвам аспирин протект, вместо обикновен аспирин при затварянето на печени чушки в буркан?
Виж целия пост
# 401
Странно е, че в магазина казаха да не е върху маслен крем. Ще пробвам с едно ъгълче все пак.
Виж целия пост
# 402
Криси, може в такава тавичка. Хлябът ще стане оформен, тип тухличка. Не трябва обаче да е много тестото, за да не се разлее от тавата.
Дани, всичкия аспирин е един и същ, търговските имена са различни. Все си е ацетилсалицилова киселина. Най-много да има някаква разлика в грамажа на таблетките.
Виж целия пост
# 403
Здравейте,Бързо питане имам.Мога ли да използвам аспирин протект, вместо обикновен аспирин при затварянето на печени чушки в буркан?
Ще ти трябва доста по-голямо количество, Аспирин протект е няколко пъти по-малка доза в една таблетка. Иначе си е все същото.
Виж целия пост
# 404
Ала-Бала, страно ми е, че са ти казали така в магазина. Правило е всяка торта, която ще се покрива с фондан да е измазана с някакъв вид маслен крем или ганаш. Принтът върху фонданов лист не е по различен.
Роял айсингът е добър за декорация върху фондан или да залепиш принт върху бисквитка, но лично аз торта не бих измазала с него.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия