Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Адвокат при покупка на имот около София

  • 2 287
  • 19
# 15
Пепина, конкретно при имотни сделки нямам личен опит как стоят нещата с пътните разходи, но наскоро ми се наложи адвокат от София да присъства на дело в съда в друг град (при това на другия край на България). Пътните са изцяло за сметка на клиента, както и нощувката, която в конкретния случай беше необходима. За д го улесня, аз му направих резервацията в хотел, съответно и я платих директно към хотела. За транспорта той пътуваше с кола и поиска пари само колкото за гориво. По принцип беше редно да издаде фактура, но му ги дадох на ръка, тъй като пък и той теоретично имаше право да иска амортизация на колата и т.н. Мисля, че законовата ставка за пътни разходи е 30 ст/км, което щеше да излезе умопомрачително в моя случай. Отделно, че сумарно (отиване и връщане) прекара един цял ден в пътуване, за което не ми е искал никакви пари.

При вас ако става дума за околностите на София не виждам проблем - ако е удобно за всички, може да го закарате с ваша кола, ако не - отива на адреса с каквото намери за добре, а вие му плащате пътните, които дори по 30 ст/км ще са там 10-20лв.

Понеже казваш да ходи до служби, общини и т.н. - за какво точно е нужно той да ходи да се занимава с това? При нас ние (респ. потенциалния продавач) се заниамваме с документацията, адвоката само гледа кавото му дадем и казва дали му трябва още нещо.
Виж целия пост
# 16
Нашият адвокат изобщо не е ходил да ни събира документите. Ходихме си ние, той само ни каза къде и какво трябва. Едва ли адвокат ще се нагърби да събира документите на клиентите си, като се има предвид по някои служби какво чакане е. Ако за всеки свой клиент тръгне да го прави, къде ли ще му излезе краят.
Виж целия пост
# 17
Здравейте, колко струва услугите на адвокат при покупка на имот?
Виж целия пост
# 18
Краткия отговор е както се спазариш или по-точно зависи как е избрал да работи самият адвокат. Моят има ставка на час и я прилага без значение за какъв казус става дума, дали имотен, или примерно обжалваш глоба от КАТ (щото и това съм правил през него). Други работят на база материален интерес, т.е. според стойността на имота, но там не знам какви са детайлите, т.е. как се определя хонорара на адвоката спрямо цената на имота. Чувал съм, че има и такива, които предлагат фиксирана тарифа за проверка на документи по имотна сделка, но не знам какво става ако нещата се закучат и стане дълга и широка. Не вярвам прозиволно дълго да се занимава със сложен казус за едни и същи пари.

Грубо казано за начална проверка на документи, статут на имот, тежести и т.н. идва няколко стотин лв. Ако всичко е точно и се стигне до сделка, си оставаш с това. Ако тръгнат разни спорове напред-назад, много зависи.
Виж целия пост
# 19
    Искам да разделим
нива (под 3дка е) на две...и да се продаде едната в момента.  Последно ми казаха че ако се води на двама собственика - би могло... но трябва да се прехвърля и т.н.
Има ли друг вариант и какъв специалист трябва да се търси?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия