Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кое име ви харесва повече?

  • 5 725
  • 64
# 45
Все по-рядко срещам имена като Теодора, Ана, Надежда, Ралица, Радина? Какво им е?
По темата - нито Виктория, нито Моника ми харесват. И двете са ми много груби.
Виж целия пост
# 46
А на мен горните изброени са ми груби повечето. Въпрос на вкус. Иначе нищо им няма на имената.
Виж целия пост
# 47
Аз съм Виктория и се радвам, че по мое време нямаше толкова много Виктории 😃 Много ме дразни масовостта на иначе хубавото ми име. Но и разбирам защо името е толкова масово - защото е прекрасно 😌 Благозвучно е и има хубаво значение, а и Вики звучи сладко. Колкото до Моника - звучи като хармоника 😎
Виж целия пост
# 48
Аз пък с две деца зарадвах двете баби и двамата дядовци. Имената не са скалъпени, а просто имах късмет, че двете баби имаха имена започващи с буквата Е и "получиха" внучка Елица, а двамата дядовци се казваха Петър, та те пък се сдобиха с внук Петър. Гледала съм като съм се женила. Това е шега, разбира се.
Бъдещата майка се нуждае от нашата подкрепа. Аз давам гласа си за Моника. А харесвам българските имена Цвета, Яна, Ралица, Гергана. Добре би било да си има и имен ден детенцето. А Цветница е чудесен празник. Ще празнуват заедно с мама. Гергана ще празнува на Гергьовден, а Яна на Еньовден. Ей, този баща много ли е упорит? Не може ли да довери избора на име на съпругата си?
Все пак тя е понесла всичките несгоди покрай забременяване и износване на детето. Това би бил един малък жест все пак към нея!
Успех майче и да споделиш крайното решение. нека всичко да върви по вода...
Виж целия пост
# 49
Честно казано изборът ви за Яна е страхотен, не знам на таткото какво му е, че харесва Виктория и Моника повече..
Виж целия пост
# 50
Глас за Моника. Абсолютен фаворит ми е измежду двете, въпреки че бих предпочела Яна 😉
Виж целия пост
# 51
От двете - Моника, Виктория е банално.
Виж целия пост
# 52
В синхрон с предния коментар - наистина са ми страшно банални масовите имена, а Виктория е едно от тях. Както и Виктор, Александър, Борис, Александра, и тн. Просто не виждам уникалността в тях.
Нищо странно и лошо не намирам в интернационални и различни имена, все пак живеем в свят със силно изразена глобализация. По-скоро ми е странно да пътуваме навсякъде из чужбина, много от нас дори са живяли там, да гледаме американски и всякакви чуждестранни филми, да празнуваме все повече по американски обичаи (Halloween, все по-полулярните Gender reveal party, Baby Shower party, и тн.), а да отхвърляме всяко едно име различно от стандартното българско.
Виж целия пост
# 53
Аз също съм за Виктория. Много ми харесва името и не ми пука колко е разпространено. Моника никога не ми е харесвало, единствено в последните години се запознах с две момичета с това име, които са невероятни и малко от малко започнах да го харесвам.
А Яна е много хубаво име и бих го предпочела пред горните.
Виж целия пост
# 54
Вероника.

В днешно време има възможност за двойно име. После може да изберете кое от двете да използвате.

Симона-Виктория.
Виж целия пост
# 55
Глас за Моника. Виктория е прекрасно име, но твърде разпространено сред децата. Майка ми е с такова “масово” име сред нейното поколение. Шегува се, че ако в семейството се раждали момчета, си взимали женска котка да я кръстят така. Не е приятно за самия човек.
Иначе Яна ми е фаворит. Ако ви харесва Илияна, на галено да ѝ казвате Яна.
Виж целия пост
# 56
От двете имена на мен ми харесва Виктория. През различни периоди от време, действително определени имена придобиват по-широка полулярност, но това не бива да ви спира. Когато бях ученичка в класовете имаше по 4 ма младежи с име Димитър, по трима - с Иван, 2-3 с име Таня или 3 ма Николай. Сега е времето на Виктория, Рая, Симона, Александра...
Но популярносттта не прави името по-малко красиво и силно.
Успех с избора!
Виж целия пост
# 57
Не знам къде ги намирате всички тези Виктории, че и по няколко наведнъж. Покрай работа през ръцете ми минават по 2-3 пъти годишно списъци от детските градини в града. Я има една Виктория в цяла градина, я няма. За сметка на това във всяка група има поне една Никол и по 4-5 вариации на *ЕЯ или *АЯ - Дея тея лея рея ая гая вая кая мия трия и забърсвам
Не ги слушайте, а си кръстете детето както на вас ви харесва. Тази така наречена масовост във вашия град може въобще да не съществува.
Виж целия пост
# 58
Да, като се започне с отхвърляне на някое име, заради тази масовост и се започне търсене на уникалност много ми е странно. Изберете име, което ви харесва, без да се съобразявате с тези критерии. Нали вашето дете ще бъде единствено и неповторимо за вас самите.
Виж целия пост
# 59
Аз съм Яна и аз да си кажа мнението! 😂 Яна ми харесва, но между Виктория и Моника май повече ми харесва Виктория, ако не ви пречи че е често срещано. По-благозвучно е някак си. Иначе на галено Мони и Вики ми харесват еднакво..
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия