# 15
Абсурд, няма да спирам млякото. Малката пие аптамил пре, което е най-близко до кърмата. Но не ми дава да го сменим с 2 или 3 номер, там което отговаря на възрастта. Незнам, дали това пре мляко не е по-калорично от това, с номерата.

Не съм запозната с Аптамила, как му вървят номерата, но е добре да взимаш номер, съобразен с възрастта, защото нуждите на бебето се променят и млеката ги правят с различно съдържание и съотношение на нужните вещества. Не е подходящо на едногодишно да даваш мляко за новородени или за недоносени, ако това означава "Пре". Вземи му номера, който е до 12 месеца. Някои препоръчват да се смесва новото мляко със старото за по-лесно привикване. Може така да пробваш, ама не съм сигурна, че е подходящо при скок в номерацията. Първите няколко дни слагай по 1-2-3 лъжички от новия номер към стария, ако се разреждат в едно и също съотношение с вода и така, докато го заместиш изцяло с новия номер.
Причината да я храня с пре мляко беше, че не е фатално да не спазваме режим от 3 часа. Млеката с номера е трябвало да се дават на определен интервал, на долу горе 3 часа. А моето дете нямаше режим и не се наяждаше. Пре-то нямало проблем да се дава на час и половина, два. И от тогава си останахме с него, но със сигурност, ще го сменя постепенно.

Ние сме на Ам от почти самото начало.. започнахме с NaN optipro  това и бяха дали в болницата и и понасяше добре. На 04.10 прави годинка и вече сме на номер 3 от вчера започнах да и го давам. Нямали сме проблеми при смяната на млеката. Бебка никога не е имала режим винаги и била на поискване. Яла е на 1чи 30м. На 3ч на 5ч... както иска не съм имала проблем с това, че и давам на по - често или по - рядко. Знам, че когато децата имат скок в растежа имат нужда от повече, дори и нощни хранения. Тя си спря нощното мляко на около 3 месеца. Последно хапваше към 00:00 и после на сутринта към 6. Сега последно хапва в 21:00 и сутрин към 08:00, но до ден днешен има нощи в който се буди.. дали от новите умения.. дали от разтежа.. дали от зъби.. да вметна вече има 16зъба. Винаги, когато е имала нужда съм давала и нощем. Все още пие поне 2пъти мляко
Виж целия пост