Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Истанбул [тема 53]

  • 42 006
  • 564
# 375
То,хубаво забраната не важи за туристи, ама има ли какво да гледат,ако магазините не работят?
Виж целия пост
# 376
Магазинът за обувки се казва CapOne..😁. Не се пропуска 😁. Ах, какви чанти и обувки си купувам оттам...по-няколко...ама как няма - последно чанта и балеринки бяха за по 20 лири комплекта, всякакви цветове (тези са ми под ръка сега):


След посещението ни (14.02.2020) се бях хвалила в групата тук и обяснявала къде се намира магазина точно...

Срещу Капалъ имаше в два магазина такива чанти и обувки за 20 лири когато ходих на 1 ноември. От единия бяхме купували и през 18-та година, тогава комплекта беше 10 или 15 лири.
Виж целия пост
# 377
Никой не ни е проверявал дали сме туристи.
Просто турците са дисциплинирани и си седят вкъщи събота и неделя, туристите щъкаха по Таксим, но наистина ако идеята е шопинг, по-добре да се отиде през седмицата.
Виж целия пост
# 378
То,хубаво забраната не важи за туристи, ама има ли какво да гледат,ако магазините не работят?

Навъртаме километри по улиците, иначе сме здравни туристи. Такава хубава разходка си направих пеша от Арнавуткьой до Емирган. Намръзнах се, ама беше супер.
Виж целия пост
# 379
Здравейте, обмислям екскурзия за родителите ми до Истанбул вероятно лятото, като се надявам, че тогава ще може да се пътува по-свободно. Тъй като няма да се оправят сами искам да е организирана. Въпросът ми е коя тур агенция бихте препоръчали. Виждам, че повечето предлагат еднакви неща и настаняване в хотели 2, 3*. Как са условията в тях, къде са разположени? Също така успяват ли да се разгледат нормално забележителностите или всичко е набързо? Всякаква информация ще ми е полезна. Благодаря
Виж целия пост
# 380
TedyG, къде живеете?
Виж целия пост
# 381
Всякаквата информация по повод туристическите агенции може да се събере само в едно изречение - не си заслужават. Никаква сигурност по повод настаняване и изпълнение на програмата. Достатъчно време за разглеждане няма, препуска се, а ако не запишете всичко - сами трябва да си организирате отиване или връщане до мястото. Надценката на всички входове е доволна, особено с евтината лира. Екскурзовода е на късмет, реално няма нито 1 причина, която да е в тяхна полза.
Виж целия пост
# 382
За човек, който за първи път отива в Истанбул аз бих препоръчала екскурзовод. Да, струва пари, но ако не е ориентиран няма да успее да разбере нищо без да му се покаже.
Виж целия пост
# 383
Преди години записах мой близки за такава екскурзия. Като цяло останаха доволни, понеже не бяха ходили в Турция и ги беше страх да ходят сами.
След цяла нощ пътуване, чакаха часове за настаняване в хотела.
Пропуснаха половината от програмата, защото им идваше много търчане. Предпочетоха да ходят по улиците, по интересно им било. Имаха специално доплатено за гала вечеря, която не беше включена в основната екскурзия. Тази вечеря, туроператора забравил да я заяви и се оказа пълен провал, след сумати разправии им сервираха леща супа в празния ресторант на хотела. Да бяха отишли в който и да е ресторант, по-добре щеше да е.
Но те и до днес ни благодарят за подаръка. Изкарали си супер, въпреки всичко.
Ако резервирате, платете само най-необходимито. Всякакви екстри, вечери, корабче по босфора и т.н. човек може сам да си ги избере.
Виж целия пост
# 384
Много трудно може да се отговори на питането. Ако са хора, които са пътували в чужбина, не им трябва агенция.
Но ако не, изборът е ТА.
Обикновено си изпълняват програмата, затова четете.
За хотелите разпитайте с кои хотели работят и вижте отзивите. Екскурзиите, които са допълнителни са многократно по -скъпи, ако тръгнат самостоятелно. Ако могат да се
оправят, въобще не им трябва екскурзовод. Вземат си карта от хотела, молят служителите да им оградят мястото му и нямат проблем с намирането му.
В цената на основната екскурзия е включено обикновено пътуването,нощувка със закуска историческия център,желязната църква и това е.
Всичко останало е в допълнителни екскурзии, а всъщност там се вижда Истанбул.
На края, ако са оправни купете основния пакет и всичко останало сами да си организират. Градският транспорт е много удобен и лесен. За под 30 % от цените на агенцията за екскурзиите, ще видят много повече.
Виж целия пост
# 385
Гледам цените на автобусните билети. Пловдив - Истанбул, двупосочен билет с намаление за пенсионери или студенти е 70 лева, от София е 90, обикновения не мога да го видя. А има екскурзии  по 90 лева транспорт с  две нощувки със закуски. Дори и само заради това си заслужава.
Виж целия пост
# 386
Не разбирам турски, но явно Истанбулкарт ще е обвързана с HES кода.
Нещо ще се регистрират имена, телефон и то май турски номер...
https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul/?fbclid=IwAR0z4G4j … QKaN33pjVogQdI6tI

Някой знае ли повече по въпроса, че да не пускам само фалшиви новини? 😀
Виж целия пост
# 387
Значи, взимаш си първо хес кода. После трябва да се синхронизира номера на картата с хес кода. Въвеждат се исканите данни в страничката която излиза, ако действаш през телефона. Иначе има едни табла на някои метро станции, където също може да се направи същото. Лошото е че искат турски номера на телефона, без това не става. Аз имам сим карта, въведедох, обаче нещо пак не стана. Има някакъв проблем със системата за чужденци, щяло да се оправи... Един вид, картата става персонализирана така. Обаче като не стана, аз реших да показвам паспорт и да моля да ме пуснат. Е, оказа се, че няма проблем, минавам си с картата и никакъв проблем, никой не ти обръща внимание. Изобщо не знам дали ще проработи това. Дали засега е не толкова затегнато, и после ще следят, един вид гратисен период не знам.
Виж целия пост
# 388
Гледам цените на автобусните билети. Пловдив - Истанбул, двупосочен билет с намаление за пенсионери или студенти е 70 лева, от София е 90, обикновения не мога да го видя. А има екскурзии  по 90 лева транспорт с  две нощувки със закуски. Дори и само заради това си заслужава.
Точно затова ползвам ТА - само за транспорт и нощувките..излиза доста по-изгодно отколкото сам да отидеш, ако не пътуваш с кола...Спират те пред хотела и последния ден, те прибират оттам, останалото - самичка..
Виж целия пост
# 389
разбира се , се едно си плащаш само транспорта - с другите и ТА
 се  видяхме  от автобуса и сетне пак там , е и чат пат на закуска и по чаршиите Simple Smile
обаче за да съществуват ТА значи ги ползват , не се чудете , имаше хора по на 60- 70 г. за които им беше първо излизане зад границА. По време на лалетата Истанбул са посещавали 150 екскурзиони автобуса на седмица.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия