Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Татковци, ако майката Ви предложи/ла абсурдно име на детето как реагирате/ сте реагирали?

  • 5 979
  • 55
Понеже не съм засичала много татковци тук, могат да отговарят и дамите за реакциите на половинката си. Темата е във връзка с все по-зачестяващите измишльотини, с които се кръщават децата. Вие сте!
Виж целия пост
# 1
Аз съм майка, ама да си кажа...
Все още не го считам за абсурдно, но, когато бях бременна в 4-ти месец ми беше хрумнало, че бебето ми трябва да се казва Флора, дори си го наричах така. Казах на мъжа ми, той каза, че не му харесва и така до 8-ми месец бебето нямаше име. Мъжа ми предложи Никол, което и до ден днешен за мен е ужасно име /няма да пиша как ми звучи, че ще е обидно за многото Никол-и и техните родители/. Накрая той каза, че най-безсрамно ще оставя детето без име, защото не мога да избера нищо и нямам време. Аз избрах Мадлен и той го одобри. Готово!
Виж целия пост
# 2
Е, класиката днес е била измишльотина вчера, та... Всичко ново е добре забравено старо.
Виж целия пост
# 3
Е, класиката днес е била измишльотина вчера, та... Всичко ново е добре забравено старо.

Темата е за съвсем трагичните случаи, които целят наистина името да е неповторимо.
Виж целия пост
# 4
Нямам пряк опит, но някои от темите и предложенията в тях, са  зашеметяващи.
Вълодара, Перуника, Сузанита и т.н.
Често се чудя, дали някой действително би си кръстил детето така и какви са очакванията. Някакъв вид внимание.
Виж целия пост
# 5
Мисля, че при бременните заради хормоните може и Извънземна да искат да кръстят дъщеря си. Редно е таткото да си влезе в ролята и да контролира процеса. Без ексцесии, разбира се.

Флора имах съученичка в гимназията, доста се шегуваха с името й, добре че сте решили друго.
Виж целия пост
# 6
Всеки човек със здрав разум би трябвало да се възпротиви на някоя измишльотина, освен ако и той не е откачалка като майката.
Струва ми се, че мъжете са по-консервативни и не биха "клъвнали" толкова лесно на някакво шашаво име.
Мъжът ми навремето се възпротиви даже на едно старо, но доста рядко срещано българско и славянско име, с което исках да кръстим сина ни. Неговото предложение беше Георги. Хайде сега, Георги! Аз не приех и мъжът ми направи компромиса.
Виж целия пост
# 7
Не знам за другите, но ако аз имам деца някой ден, не бих избрал имена като Пенчо или Йорданка. По-добре измислено име, отколкото тези, които не само, че нищо не означават, но и са старомодни. Това е мнението ми, всеки е свободен да избере за детето си каквото име му харесва.
Виж целия пост
# 8
Е, да, Пенчо, Станка и подобни са "леко"   ужасни. За съжаление не са измишльотина.
Виж целия пост
# 9
Прекръстете темата на "Как НЕ бихте си кръстили детето" и ще стане много забавна. Ще наизскачат всякакви абсурдни предложения.
Виж целия пост
# 10
Вече има такава тема - Предложения за странни, необичайни и интересни имена.
Виж целия пост
# 11
Да ама това обикновено са имена, които хората все пак са харесали и биха ползвали.
Виж целия пост
# 12
Йорданка идва от река Йордан. Чувала съм, че името на реката означава "тека, спускам се". Дядо ми носеше това име. Но в женски вариант и на мен не ми харесва.

А Пенчо идва от Петко и означава "роден в петък".
Виж целия пост
# 13
Най-изчанченото име, което някога се е обсъждало във форума (може да има и други, но тази тема силно ме беше впечатлила). В случая майката и бащата са били единодушни, ако прочетете и темата до средата може и да научите как в крайна сметка е кръстено детето.
Интересно, че досега не е цитирано в най-абсурдните имена, но може да не живеят в България.
https://www.bg-mamma.com/?topic=330431
Виж целия пост
# 14
И аз имам такава издънка. Винаги съм си мечтала ако имам син да се казва Йоан. Като разбрахме, че ще е момченце и реших, че ще е Браян!?!?! Не ми харесва това име, нито харесвам имена силно различни от българските. От хормоните ли, що ли си казах, че ще е Браян и като видях, че ММ се запъва, се заинатих още повече. В крайна сметка той склони, но като родих и ме попита Браян ли да го запише, аз го попитах дали е добре. Мисля, че на бременни не трябва да им се позволява да взимат решения. Е, в крайна сметка е Йоан.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия