Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Телефонни измами и тормоз от телефон 0886849378 и 0885827406

  • 2 940
  • 12
Здравейте! Искам да създам нова тема за телефонните измамници, за да може като потърсят информация хората да имат представа за какво става дума.
От май месец на моя телефон, който ползвам поне от 15 години, търсят жена на име Катя Илиева. Аз не познавам такава жена, нямам роднини, нито приятели с такова име.

Мъж с диалект, очевидно не е от София се представя за адвокат от Варна, от адвокатска кантора за събиране на стари задължения. Той се държи по телефона, съвсем не интелигентно и възпитано, както подхожда на един истински адвокат. Заплашва ме, обижда, че съм укривала въпросната Илиева, а тя имала много задължения и ще ми изпрати призовки за съд и т.н.

Аз съм интелигентен човек и ми е пределно ясно, че няма как да съдят мен при положение, че нямам никакви задължения, към нито една институция в България. Очевидно не разполагат с адреса ми и истинското ми име и няма как да ме уплашат.

Звъняхя ми няколко пъти през май, после юни месец , септември и днес 02 октомври 2020 г. Днес не се представиха, но миналият път се представи като като Ростислав Русинов от адвокатска кантора „Константинов и Партньори“ –гр. Варна.

Направих справка в Гугъл има такава кантора, но не във Варна, а в Севлиево.

Пак в Гутъл попаднах на запитване към адвокат от друг човек тормозен от тези номера. Ще го публикувам като цитат.

"Здравейте! Моля посъветвайте ме какви действия да предприема и какви права имам в следният случай: На 19.03.2020г. ми се обади представилият се като Ростислав Русинов от адвокатска кантора „Константинов и Партньори“ –гр. Варна, за да ми каже че ще ми изпрати на смс банкова сметка, по която да внеса дължима от мен сума в размер на 51лв. към мобилен оператор ГЛОБУЛ, дължимо към 2004г. Поисках да ми се изпратят документи насреща за да видя за какво става дума, и на кого какво дължа, отговорът беше- Нямаме такава практика и не изпращаме документи, превеждате по сметка или ви даваме на съд! Нямам спомени да имам дължими суми към Глобул, не съм и уведомена за такива. Още повече всякакви срокове на давност биха били изтекли за 16г. т.е от 2004г. до 2020г. Отидох до офис на Теленор за да искам справка,казаха че в техните системи нямам задължения. Получих на смс на личният си телефон банкова сметка IBAN:BG51UNCR70001522600392- титуляр на сметката Кремен Константинов. През деня няколко пъти ми беше прозвъняно от различни телефонни номера със заплахи,че ако до идния вторник,тоест 24.03.2020г. не внеса доброволно сумата ще ме дадат на съд. Телефонните номера от които ми звъня представилият се като Ростислав Русев са следните: 0885827406 0885500410 0886093220 Притеснявам се от отправените ми заплахи,това си е и психически тормоз, както и от това,че разполагат с лични мои данни като ЕГН,домашен адрес и личен мобилен телефон. Свидетели сме на измами и злоупотреби и се притеснявам за сигурността на личните ми данни и за какво се използват от горе цитираното лице Ростислав Русев и от кантората към която е служител, както и изнудването за пари придружено със заплахи!!! Благодаря Ви! "

Ето линк към темата https://milovanov.bg/vaprosi-i-otgovori/view/2847-tarsene-na-zad … dvokatska-kantora


На този човек са му поискали 50 лв. При мен се опитаха да поискат 300 лв, тъй като въпросната Катя Илиева, която аз уж укривам им дължи толкова. Това са пари, които не е платила на А1, а те са продали дълга им на тяхната агенция за събиране.

Имам много добър адвокат и реших да издиря въпросните ИЗМАМНИЦИ  и да ги съдя за тормоз. Звънях на номерата 0886 849 378, после на 0885827406, за да ги подмамя любезно и да събера малко повече информация за тях, за да мога да ги издиря. Като набера тези номера, не само, че не звъни, ами директно ми прекъсва връзката. възможно е да се обаждат през някакво приложение, което променя номерата, не разбирам много от тези неща.

ХОРА МОЛЯ ВИ ВНИМАВАЙТЕ!!! Мислете разумно и не се връзвайте на такива ИЗМАМНИЦИ.

Ето още един линк към тема, в която се коментира телефона на изманика - 0886 849 378 https://koimetarsi.com/blog/index.php?id=xy4ebiat
Виж целия пост
# 1
Не знам ако човек се обади в полицията, дали ще има някакъв ефект.
Виж целия пост
# 2
Миналата година аз и моя приятелка, бяхме търмозени за неплатени сметки от чужди лица към комунални услуги.  И към  двете ни, бяха предивявани обвинения, че прикриваме  търсените личности. И в двата случая никоя не можеше да се свърже с колекторската фирма за да потърси обяснение и да придяви претенции за търмоз.
Моята приятелка се справи с положението, като каза в поредният им разговор, че той се записва. Повече не посмяха да ѝ се обаждат.
Аз направо блокирах номерата и спрях да вдигам на непознати.
Фирмите бяха различни, не като изложените по-горе, търсиха хора, чиито данни не съвпадаха с нашите и отделно нямахме дължими сметки.
Иначе преди 4 години платих една дребна сметка от името на майка ми към Глобул. Беше под 10 лв, бяха минали 2 години от както майка вече не използва техните услуги, но аз съвсем случайно открих, че има неплатена сметка. В първите пет минути категорично ми казаха, че няма дължима сметка. Трябваше да се разровят на дълбоко за да я открият. Така, че ако не казват вашите имена и вашите данни, няма за какво да се тревожите. И можете да ги блокирате направо.
Виж целия пост
# 3
Аз също казах че разговори ни го записвам. Резултата беше 2-3 седмици спокойствие и пак почнаха. Блокирах номера, но последния път се обадиха от друг номер.

Що се отнася до този адвокат, за който се представя въпросният телефонен терорист, намерих такъв, но не е от Варна, а от Благоевград. На другия край на България.

Нищо чудно въпросният адвокат, дори да не знае, че мошеници ползват името му, което са взели от регистъра на адвокатската  колегия, който е публично достъпен в интернет.

Сега си търся приложение за запис на разговор по телефона, знам че след известно време пак ще се обадят. Вероятно разчитат, че с редовен тормоз, ще се предам или пък ще успеят да съберат информация за мен самата.

Честно да ви кажа не знам какво целят.Трябва да съм луда да платя пари, които уж дължи жена, която аз не познавам, вероятно и такава жена не съществува.

 За себе си съм сигурна че нямам стари задължения към А1, защото аз съм техен клиент от скоро. Дълги години ползвах услугите на Глобул, сега Теленор.

Виж целия пост
# 4
Преди две години получавах СМСи за доброволно плащане към колекторска фирма. Нямах никакви задължения, но преди 10 години, като си взех сегашния номер, ми пращаха смси от банка за задължения. Помислих, че бившия собственик на номера не си плаща и стои в данните стария номер. Оказа се, че някаква жена е дала моя номер като нейн служебен. Явно с цел измама, защото този номер го имах от 8 години, а тя го е дала преди 5. След изясняване на ситуацията спряха да не притесняват. Във вашия случай си е пълна измама.
Виж целия пост
# 5
Никой не може да ви държи отговорни за чужд дълг, освен ако не сте поръчители. А това, че укривате някого, който има задължения не е престъпление /дори и да укривате наистина такъв човек/. В Наказателния кодекс има престъпление "лично укривателство", но това е за укриване на лице, извършили престъпление, каквото не е наличието на задължения. Това си е просто поредната измама.
Виж целия пост
# 6
Няма нужда от приложение за запис - има бутон на екрана при разговор - като ти звъннат, натискаш бутона и почва да записва. Провери дали имаш място на телефона, такива записи заемат доста мегабайти.
Ако имаш и телефон, и номер на сметка от тези 'колектори' - жалба с тях в полицията. Телефонът и айбанът имат титуляр, ще го открият кой е. Ако можеш, изкарай документи, че нямаш задължения и не си имала изобщо договорни отношения в миналото, и приложи копия към жалбата.
Виж целия пост
# 7
Дааа, явно става въпрос за същия измамник. И на мен ми правят впечатление меките говори, а на тях софийското ми Е-кане  Satisfied Satisfied
Та на въпроса, не си спомням номера, но абсолютно същото нещо. Господин звъни няколко пъти настоятелно на майка ми, точно от кантора от Варна и накрая й поискал пари за някакви стари задължения към ВиК Варна. При което тя се чатнала, че е измама, защото във Варна никога не е живяла и познати даже нямаме там. Просто му блокира номера и повече не е звънял. Само, че това става отдавна, преди повече от година време. Може би юли-август 2019, защото едно от позвъняванията му беше когато с майка ми и дъщеря ми бяхме на басейн. Директно му блокирай телелфона.
Виж целия пост
# 8
Само дето като е само блокиране, без жалба, все нечия майка, баща, баба ще изгори, преди да се усети.
Виж целия пост
# 9
Ти как мислиш, че ще подаде някой жалба и ще го хванат ли? И по ай бан да го търсят нищо не могат да му направят. Превел един човек на друг пари по сметка. Полицаите гледат на тези като на дребни риби и няма да се занимават с белязани пари, за да ги хващат. Изобщо внимание няма да обърнат, ще приемат жалбата и дотук. И тоя не е вчерашен ако надуши полиция изобщо няма да иска и пари. Залавят измамниците, само когато са им ниски акциите и се нуждаят от пи ар дейност по телевизиите. Ако работеха както трябва нямаше да има толкова измамени. Но преди всичко е личната превенция-всеки има нервни клетки в сивото вещество, да ги размърда малко преди да се хваща на тези Simple Smile
Виж целия пост
# 10
Кремен Константинов е адвокат от Варна. Свържете се директно с него.
Виж целия пост
# 11
Много пъти през годините ми се е случвало да ми звънят измамници. На мои близки също, за жалост често се случваше да се плашат въпреки, че сме им казвали да затварят и да звънят на нас. Съветът ми е при такива случай да затваряте и да блокирате номера. Аз самата от години не вдигам на непознати номера, защото близките ми си го имат. И откакто не вдигам на непознати номера и много рядко ми се случва и да звънят!
Виж целия пост
# 12
Никога НЕ пращайте пари. Дори и да ги дължите наистина . Ако сумата е под 1 минимална заплата няма никакъв шанс да си я вземат ако дадете едни 50 лв за консултация при адвокат или направите следните неща .

Изискайте от колекторската фирма да си извади ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ЛИСТ от съда за вашето задължение .С 3 думи им казвате -аз не съм идиот , знам си правата и.....  ще се видим в съда !
 Те също не са идиоти и много добре знаят ,че няма как да вземат задължение под 1 минимална  работна заплата а изпълителния лист струва пари които те най вероятно няма да дадат за безсмислени дела. Те знаят ,че единствения шанс да си вземат парите е ако им ги дадете доброволно  чрез телефонен тормоз.

Ако случайно си извадят Изпълнителен лист това означава ,че ще разчитат да изпуснете двуседмичния срок за обжалване.

След като сте получили Изпълнителния лист от куриер на съда трябва да го прочетете внимателно и най отзад на възражения да напишете ,че не дължите тези пари и ,че сумата е под 1 минимална работна заплата.Много внимавайте да не изпуснете срока. Това трябва да го входирате в деловодството на съда и проблема за вас е приключил.

Ако сумата е над 1 заплата имате огромни шансове, над 50% да НЕ платите тези пари но за целта трябва да се консултирате с адвокат.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия