Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Име за момиче - Лора, Дарина, Елина

  • 3 602
  • 121
# 30
Радилена, комбинации от двойни имена е ясно, че могат да се измислят всякакви, ама не съм на мнение, че са сполучливи. Нито едно от двойните имена в поста, който си написала, не ми се струва приемливо, нито успях да запомня. Ако се запозная с някой човек с такова име, със сигурност ще трябва поне пет пъти да го питам как се казва преди да го запомня.
За някои държави може и това да е добър подход, традиция, но за българче родено и с тенденция да живвее първите години от живота си в България, не мисля, че е подходящо двойно име и то от тези не класическите. Разбира се, това си е мое мнение.
НоНайм, за сходството в имената си права, та те всъщност се различават само по една буква. Това в случая е и търсен ефект до известна степен.
Виж целия пост
# 31
Дам, това с двете близки имена е сериозен довод. Щом е търсен ефект значи не те притеснява. Мен би ме притеснило, че на половинката не му е на сърце името. 😊
Виж целия пост
# 32
Да, Мис Бингли, от всички обсъждани имена той не възприе точно това, което аз чувствам сякаш най-близко. От една страна той казва аз да се заема със задачата по избора, той да не мисли и предлага името, от друга - щом предложа първата му реакция е, че името не му харесва особено. Така беше и с първото дете и сега, кагато заговорим за избраното име, си признава, че моето предложение е било в пъти по-добро от единственото, което той предложи. 😉
Иначе, да, права си, че е правилно да има консенсус по отношение на името.
Деница и Дарина, за които писах, че много не ми харесват, отново са мислени и предложени от мен. Все пак да не е съвсем ограничен избора.
Виж целия пост
# 33
Изчакай да се роди бебето, може като го видиш да ти дойде най-подходящото. 

В чужбина искат да си кажеш едно мъжко и едно женско име още с влизането в болницата. След като родих, донесоха да подписвам някакви документи  и виждам вече написано  името  на бебето. Шашнах се като го видях изписано. Хем аз съм го измислила.
Виж целия пост
# 34
Много интересно, Пепина. Това в коя държава?
Аз пък знам, че има държави, където се кръщава на майката и бащата като традиция, а не на баба и дядо.
Виж целия пост
# 35
Всички са хубави, но Лора най - много ми харесва.

Между Лора и Елина - Елора.😀
Виж целия пост
# 36
Или Елица, между Елина и Деница
Виж целия пост
# 37
Най-много ми харесва името Дорина.
Виж целия пост
# 38
Близко до Елена и Елина е Евелина.
Виж целия пост
# 39
Или Елица, между Елина и Деница
Не би ми хрумнало, че Елица е някакси част от Елина и Деница. Елица е хубаво, но не знам защо и двете с Деница звуково не ми харесват твърде, заради буквата "ц" в тях.
Виж целия пост
# 40
И аз не знам но имена с Ц никакви не харесвам.
Виж целия пост
# 41
Аз харесвам Елица, Зорница
Виж целия пост
# 42
Все си мисля, че накрая избраното име ще е Лора....
Виж целия пост
# 43
Оставам с впечатление, че трите имена, за които пусна втората тема, са в някаква степен компромисни за теб и пак нямате съгласие с мъжа ти, който харесва традиционни имена. Кое име на теб ти харесва най-много, Елина или някое друго, отхвърлено на семейния съвет Simple Smile ?
Виж целия пост
# 44
НоНейм, ние и двамата харесваме традиционни имена.
Всъщност бих приела и трите изброени имена в темата. От години харесвам Лора, а на имената с буквата "Д" се спряхме, за да са евентуално на конкретен човек.
Елина ми хрумна, че го харесвам скоро след като научихме пола.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия