Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Брокери Real Deal - мнения?

  • 537
  • 2
Здравейте Simple Smile Имам въпрос към вас, ако някой се е сблъсквал.
Давам имот под наем и сред хилядите брокери, които ми звъняха, вчера имах обаждане от Real Deal, които били "по - различна агенция" с оглед, че работели в интерес на наемодателите.
Т.е. от наемодателите не взимат 50% от сумата, че дори и връщат 15% от сумата на сделката за наем като изискват да подпишем 14 дневно ексклузивно споразумение, че те единствено ще търсят наематели на имота Ви.
Тази практика е с цел наемодателят да е доволен и след година/две като отдава пак апартамента, пак да звънне на тях.

Та, някой ползвал ли ги е? Намерих мнения само във ФБ в страницата им, изглежда, че имат добри отзиви, но ми е странно други мнения да няма в нета, съществуват от 2014г.

Мерси предварително!
Виж целия пост
# 1
внимавай с ексклузивните договори. Може да се влошат отношенията между вас и да искаш да се прекрати действието му.
Когато продавах имот, една фирма ми предлагаше такъв, то така беше написано, като, че го сключвам за цял живот. Нямаше клауза до кога давам съгласието си.

Или да изпаднеш в ситуация - не искаш някой наемател, а фирмата си иска комисионната и иска сделка.

Не си написала ясно колко взимат от наемодателите?

Мен, ако питаш не сключвай никакви договори, просто работи с всички фирми, но само да ти водят клиенти и да си взимат комисионна от клиента и без посреднически договори с теб.
Виж целия пост
# 2
Аз работих с тях.вярно е това,че предлагат 15% от тяхната комисионна и искат 14 дневен договор.Обаче става бавно и грам не отсяват наемателите.Натресоха ми много некоректни наематели,а през тези 14 дни ми звъняха много други кандидати и можех да си избера сама,ако не трябваше да им препращам обажданията
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия