Как се сгъстяват китайските супи?

  • 1 324
  • 8
Здравейте, дами!
Моля кажете ми какво се ползва в китайските ресторани за сгъстяване на супите? Докато са горещи са гъсти, като изстинат си стават съвсем течни.
Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 1
По принцип в китайското ползват много нишесте. Така че опитайте с него размито със студена вода - царевично или пшенично.
Виж целия пост
# 2
Много благодаря за отговора!
Виж целия пост
# 3
Не мисля, че е нишeсте - то няма как да е гъсто при варене и течно при изтиване.
Виж целия пост
# 4
Нишестето в ориза го прави това.
Виж целия пост
# 5
Искате да кажете, че оризовото нишесте първо се сгъстява, а после се втечнява?
Странно, защото аз правя доста неща с оризово брашно и не съм забелязала такова нещо.
Виж целия пост
# 6
Като изстине се втечнява, защото вече сте яли от нея, от ензимите в слюнката, които има по лъжицата.
Виж целия пост
# 7
Дорис, не знам. Питах ММ, а той готви професионално и така каза..))
Виж целия пост
# 8
Аcer, е обяснила защо се втечнява.
Не само оризовото, и пшеничното се вречнява, ако е консумирано вече.
Детето затова не си оставя наядени кремче за после.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия