Коледни и новогодишни идеи и декорации 2020 г

  • 96 917
  • 1 459
# 795
Коледни и захаросани, точно такива обичам!
Виж целия пост
# 796
Йеее, Гея, много ти благодаря! Някои заглавия са ми познати, гледали сме ги значи, но има и нови за нас, които ще ни дръпна. 😃

За портокалите да кажат и другите момичета, но те първо си потъмняват попринцип при обработката, отделно май се правеха дълго време на ниски градуси... От много години не съм сушила и добре, че казваш да прочета за особености. Дано някой се включи със съвет.

Давам безплатно рецепта за пуканки за филмите на който иска (такива от царевични зрънца за пуканки). 😃 Стават страОтни, аз всъщност само ги ям, гледам, докато се правят и давам зор да стават по-бързо, но се пиша и аз експерт.  Joy
Виж целия пост
# 797
Правила съм портокали на филийки, но съм намерила друго решение, макар че пак потъмняват леко. За целта трябва да имате парно. Над нашето има решетки и там нареждам на хартия резените. Стават бавно, но пък така стаята ухае .
Виж целия пост
# 798
За портокалите не мога да помогна,но мисля да пробвам тази идея за портокалови корички:
https://www.instagram.com/stories/highlights/17859308651048371/

Криси,давай рецептата за пуканките.WinkSmile

п.п.Момичета,някой виждал ли е някъде да продават клонки илекс?
Виж целия пост
# 799
За портокалите не мога да помогна,но мисля да пробвам тази идея за портокалови корички:
https://www.instagram.com/stories/highlights/17859308651048371/

Криси,давай рецептата за пуканките.WinkSmile

п.п.Момичета,някой виждал ли е някъде да продават клонки илекс?
И аз се нареждам за рецепта за пуканките Blush
Виж целия пост
# 800
Свещника, който си купих почти без пари от един битпазар.
Виж целия пост
# 801
И аз пообиколих немските магазини и Бриколажа.
 

И за bilqana_69 . Незнам от коя школа е-съпругът ми е самоук майстор. Моделът е взаимстван  от шоколадови бонбони. Изцяло ръчна изработка е.
Скрит текст:
Виж целия пост
# 802
Лиске, трогната съм! Благодаря!
Скрит текст:
 Тази красота от тревненската школа ли е?
И за да не е спам, идея за  украса от кутии
Виж целия пост
# 803
Здравейте и от мен. Нашата елха вече за нищо не става с доста търсене по веригите нищо не открих. Някак си нещо не ми допадат или аз може би не съм търсила на правилното място. Та ми хрумна едно друга идея която доста нашумява а именно

Някоя от вас дали е с такава? Понеже снимките са от Интернет и ми се ще да видя и вашите идеи




Това е моята която показах преди няколко дни, стои навън
Виж целия пост
# 804
Нещото което ми е изключително трудно са пропорциите. Не мога да си избера. Правих си шаблони. Но дали да ми е по-тумбеста или висока и стройна като фиданка 😃😃 бихте ли споделила колко е висока?
Виж целия пост
# 805
За домашните пуканки (една тенджера количество - тъкмо стига за двама Bowtie)

Пиша дълги обяснения, за да стане по-ясно и да дам ориентация за количествата. Wink

- Включвате котлон на максимум.

- В тенджера (нормален размер за супа) сипвате 1-2 с.л. олио (едвам да покрие дъното) и изсипвате царевицата за пуканки вътре колкото да покрие почти цялото дъно.

- Задължително покривате тенджерата с такова, иначе ще си търсите пуканките по земята. Добре е и една хартия за печене отгоре, за да не чистите после. И с капак сме правили, но да е леко открехнат, че се овлажняват, все пак с това са по-хубави:



- Докато се пукат, слагате бучка масло в метално съдче/джезве на съседния котлон да се стопи, количество - докъм 4-5-6 с.л. в стопен вид, т.е. +/-30г (колкото 3-4 детски гумички, нещо такова по размер). Целта е да го пречистите, не да завира. Wink

- Пукат се пуканките докато пукането намалее и стане на малко под секунда между 2 изпуквания. По-добре да останат неизпукани, отколкото да изгорят.

- Още в тенджерата, заливате пуканките с горната част на маслото - прозрачната (отдолу се утаява бяло - това е млечната част, нея я оставяте, тя е под 1 с.л., или пък за друго готвене).

Прехвърляте в купа за пуканки, посолявате и това е.

Цялата работа е в пречистеното масло, то дава невероятен аромат. 😃

Процедурата отнема към 5 мин с вадене на посуда, загряване, пречистване на маслото, малко повече все пак от микровълнови пуканки (те ставаха за 2,5-3 мин), но си заслужава 😃.
Виж целия пост
# 806
Нещото което ми е изключително трудно са пропорциите. Не мога да си избера. Правих си шаблони. Но дали да ми е по-тумбеста или висока и стройна като фиданка 😃😃 бихте ли споделила колко е висока?



С наченки на украса, размерите са височина 1,60, долу широката част е 0,55см. Това са от остатъци, обичам да творя. Направи я висока за да е стройна и е важна основата да не падне.
А това е другото /от стар прозорец/ ще търпи промени
Виж целия пост
# 807
Нещото което ми е изключително трудно са пропорциите. Не мога да си избера. Правих си шаблони. Но дали да ми е по-тумбеста или висока и стройна като фиданка 😃😃 бихте ли споделила колко е висока?



С наченки на украса, размерите са височина 1,60, долу широката част е 0,55см. Това са от остатъци, обичам да творя. Направи я висока за да е стройна и е важна основата да не падне.
А това е другото /от стар прозорец/ ще търпи промени
Страхотна е!  И аз мислех за подобна височина. Наистина ще се заема. Да де, ще под карам съпруга да ми я сглоби. Grinning а това с прозореца е страхотно! Наистина страхотно. Жалко не разполагам с такъв прозорец. Имам стари но са огромни. Заела съм се тези дни да створя венец. Интересно ми дали някоя от вас дами си прави сама. И ако е така моля споделете идеи.
Виж целия пост
# 808

Това е първи опит но ми идва много тъмен и не съм много добра с панделки те. Ще се радвам да видя и ваши творби!
Виж целия пост
# 809
Другото, което ми се върти, е с изсушени портокали, канела, отново шишарки, такъв стил:



Прекрасен. И аз ще опитам такъв.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия