Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Изкривен зъб след 7 години с брекети

  • 1 029
  • 14
Здравейте,
Историята ми е следната:
Преди 10г отидох на ортодонт (с ужасно отношение, но с опит в казуса) с идеята да сложа брекети, защото имах разтояние между предните два зъба. Обаче се оказа, че десният ми кучешки зъб е млечен. Веднага ме изпрати на снимка. Връщам се - оказва се, че постоянния ми кучешки зъб се намира хоризонтално (легнал) на височина на дясната ми ноздра, а доброкачествен тумор му пречи да излезе.
Операция 1 - махане на млечен зъб + образованието.
Сложих брекети и на двете челюсти като тези на долната ги махнах много бързо. Там нямах никакви изкривявания или проблеми.
Операция 2 - изрязване на цялото ми небце отгоре и стигане до зъба.
Операция 3 (след 1г) - оголване на зъба (който беше на поне 2см назад от мястото си..) и слагане на брекет на този зъб.

Всичко добре (или не) и така бях 7 години. Свалих брекетите и отгоре и ми даде апарат за нощно носене. Носих го 2г всяка вечер, но лека полека този въпросният кучешки зъб започна са се изкривява! Вече от 3г не нося брекети, а нощния апарат го слагам рядко.

Този "ефект" ме дразни, защото очевидно зъбите ми са криви, а усмивката не толкова красива. Яд ме е, че след 7г вечни рани в устата и 3 нелеки операции, аз изглеждам така.

Какви са ми вариантите? Повече брекети няма да сложа. Има ли някакви други опции...

P.s. прикачвам снимка; гнусливи и хора, които не искат да гледат зъби, да не отварят.
Благодаря ви!
Скрит текст:


Виж целия пост
# 1
Въбще не си личи кривия зъб.
Смени ортодонта.
Виж целия пост
# 2
Ние вече сме приключили здравни отношения. Ходя на контролен 1 път годишно и тя казва "Всичко е наред". Прегледът е не повече от 3 минути!
Виж целия пост
# 3
Нищо гнусливо не виждам. Усмивката е красива дори, живей си живота Blush
Виж целия пост
# 4
Чудесна усмивка. Не виждам нужда дори от корекция. Щом ти пречи обаче, носи си нощното апаратче, ще коригира малко зъбчето.
Синът ми е 3 години с my o brace /само нощем/ и съм супер доволна от резултата. Сега е на втора фаза, т.е. не само силикон, а и метално скелетче вътре в тренера, но само спи с него. Резултатът още на 6-я месец беше видим, а сега го носи заради това, че има зъби за смяна и да се намесят правилно. Та, мисълта ми е, че и само от нощното апаратче пак има смисъл и може да си го слагаш.
Виж целия пост
# 5
Усмивката е красива, зъбът крив и си личи.
Намерете друг ортодонт.
Виж целия пост
# 6
Ритейнърите се носят до живот, иначе зъбите се разместват. Аз не видях да е крив кучешкият, а по-скоро вторият резец е излязъл напред.
Виж целия пост
# 7
Имате чудесна усмивка, зъбчето изобщо не се забелязва дори!
Виж целия пост
# 8
И аз виждам втория зъб като крив, а не кучешкия.
Виж целия пост
# 9
Алайнери също може- да се носят през деня, докато се оправи зъба и после само вечер.
Виж целия пост
# 10
Виждат се кривите втори горе, неоправена захапка и луфт отпред, а и едното второ зъбче долу май има собствени виждания за живота. В никакъв случай не е нещо фрапантно, но ако търсиш оптимума, си си за нови брекети и след това наистина носи ритейнърите постоянно.
Виж целия пост
# 11
Хубави са зъбите.
Вторият е леко видимо крив.
От вътре на 4-те имате ли метална пластина?
Виж целия пост
# 12
Благодаря ви!
Бяхте полезни! Поздрави Simple Smile
Виж целия пост
# 13
Малката ми е с миобрейс и се оправи по-голям проблем, ако и ти носиш нещо такова само за през нощта може да помогне.При нас бяха много щръкнали предните
Виж целия пост
# 14
Усмивката ти е прекрасна
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия