Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Зависимост о капки

  • 692
  • 23
Здравейте! Синът ми вече 2 месеца използва капки за нос Муконазал. Мисля че вече е зависим. Има хроничен синузит и сега си впръсква спрея около 3 пъти на ден иначе носа му се запушва и не може да диша. Моля дайте съвети за да можем да откажем капките и да диша нормално
Виж целия пост
# 1
Посетихте ли УНГ...................
Виж целия пост
# 2
Капала съм капки, които лекуват хронично запушен нос и пристрастяването към другите капки. Но това беше преди 10-15 години и не помня марка, а може и да не ги произвеждат вече. Мисълта ми е да се посъветвате с лекар и да ви изпише нещо подобно.
Виж целия пост
# 3
Не е зависимост, а вероятна алергия . Посетете алерголог. Едва ли, ако диша нормално, ще се сети за капки за нос.
Виж целия пост
# 4
В листовката си пише да се ползват максимално една седмица. За тези не знам, но към ксилометазолина се развива зависимост в смисъл, че като се прекали с ползването носът се запушва постоянно. Следва атрофия на лигавицата и отказването е трудно, не можеш да дишаш без тях и нощем не можеш да спиш, все едно имаш цимент в носоглътката, запушено и неотпушваемо. Най-добре на лекар, иначе от домашните съвети - рязко спиране и изстрадване на последиците, постепенно намаляване на дозата или методът "една ноздра" - през деня да търпи, нощем да слага само в едната ноздра докато се отпуши другата, после ги спира изцяло. Много е мъчително, но това е положението. Четете листовките, пише ги дните не напразно. Познавам хора, които са така от години.
Виж целия пост
# 5
Ами зависимост е - да. Трябва среща със УНГ и ще смените препарата.
Виж целия пост
# 6
Търсим начин за излекуване на този синузит. Всякакви методи. Хосили сме на УНГ но не ни помогнаха.
Виж целия пост
# 7
А какви са му признаците?
Виж целия пост
# 8
А нещо за синузита не пие ли? Синузит с капки не се лекува...
Виж целия пост
# 9
Задължителна консултация с УНГ. Даже (при желание от Ваша страна) мога да дам координати на специалист в Сф, който се справи с подобен проблем.
Виж целия пост
# 10
А какви са му признаците?

преди 6 години казаха че е хроничен. Запушен нос и рядко го боли глава. Пие ибупром синус.
Виж целия пост
# 11
Имате ли мнение за лула със хималайска сол. Има ли ефект?
Виж целия пост
# 12
Инхалация с ментово масло пробвали ли сте?Аз съм със синузит,но от трета сливица и ми помага много.
Виж целия пост
# 13
Имах подобен проблем, предизвикан от ксилометазолин. В момента съм с хроничен синузит, алергични прояви (не много силни), заради крива носна стена и доста увредена лигавица. Спрях ксилометазолина от раз, като осъзнах че проблемът е от него. Вече избягвам каквито и да било капки, освен в много тежки случаи на хрема. Ползвам разновидности на морска вода или ако  много ми тече носа - тайлол хот. Псевдоефедриновият хидрохлорид в него много помага за отпушването на носа и пресушаването на секретите. Мисля, че го има и в Ибупром синус. Не трябва да се прекалява, обаче, и с тези препарати.
Виж целия пост
# 14
Ибупром синус също не може да се ползва продължително време.

Вземете Синулан форте за синузита.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия