Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какъв е този тип покрив?

  • 604
  • 3
Здравейте,

Някой може ли да ми даде повече информация за типа строителство на такъв тип покриви?
Коя година са популярни? (2000?)
Плюсове и минуси?
Отдолу плоча ли е или гредоред?
Виж целия пост
# 1
Не разбирам какво толкова необикновено виждаш в този покрив. Може би, че стрехите са по-изнесени от обичайното?
Иначе си е стандартен дървен покрив, бих казала обичайният за вили и еднофамилни къщи в провинцията. И нашата вила е с такъв (не толкова изнесени стрехи), строена е преди 50 години.  Поне вилата ни си има плоча, после още няколко реда тухли, и след това дървена конструкция, по която се редят керемидите, стъпва на тези тухли. Би могло и гредоред да има, двете не са свързани едно с друго.

По-евтин, по-лесен и по-лек е от бетонен покрив. Но може да изгние и да го нападнат дървояди. И е пожароопасен. И при наистина силен вятър може да си намериш целия покрив у съседите

https://lh3.googleusercontent.com/proxy/XB1LeFPdHisVjy2Y1lCo9HAY … h9lztb3NUChbG_O8g

https://img.bg.sof.cmestatic.com/media/images/640x/Feb2018/2111558549.jpg

https://www.smolyaninfo.com/wp/wp-content/uploads/2018/02/phpDvh … b1801-300x300.jpg

Виж целия пост
# 2
Визирам напречните греди, които служат за опора на покрива и влизат в стените на къщата. Такива съм виждал само по възрожденските и едновремешните къщи. Очевидно се прави с цел подпора, но има ли нужда? Виждал съм масово дървени покриви на площа както ти го описваш, но без такива допълнителни напречни подпорни греди.
Виж целия пост
# 3
Както писах, от самото начало бие на очи, че стрехата е прекалено изнесена и вероятно архитектът/проектантът  е изчислил, че е нужна допълнителна опора. А може и да е за красота. Но не мисля, че е някакъв специфичен тип покрив, а е просто конкретно решение.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия