Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ремонт на коридор

  • 1 140
  • 14
Добър вечер нуждая се от малко помощ в обзавеждането на коридора. Пред входната врата имам място 30 на 140 см а зад нея 55х40. Според вас къде ще е най добре да го направя. На дългата стена ако го сложа мисля че ще се затвори коридора и от друга страна влизаш в апартамента и директно закачалката с дрехите но пък ако го сложа зад вратата може да е неудобно знам ли но ако е там няма да имам нужда от огледало защото вратата на банята е с огледало. Моля да помощ и идеи 🙂
Виж целия пост
# 1
моля сложете чертеж на апартамента, не само на коридора.
Виж целия пост
# 2
Здравейте, питането ми е има ли посока/правило на слагане на ламинат в  дълъг коридор?
Как е редно да се нареди хоризонтално спрямо входната врата или вертикално?
 В ляво от коридора ( погледнато от входната врата) ще има мокро помещение, което няма да е отделено с врата, ще е като разклонение на коридора. В него подът ще е  с продълговати плочки имитиращи ламинат. Питането ми е  също и за там в каква посока трябва да са наредени, трябва ли да следва посоката на коридора?

Скрит текст:
  Мокрото се пада в дясно на снимката, средната врата.
Виж целия пост
# 3
Мисля, че се нарежда по дължината на помещението или по посока на светлината, но след като е коридор и няма прозорец, значи по дължина т.е. вертикално.
Виж целия пост
# 4
в стаите същия паркет ли ще има? За мен, и двата варианта стават. Съобразете се с посоката на ламината в стаята.
Скрит текст:

Виж целия пост
# 5
Понеже  същият ламинат като в коридора ще  бъде и в спалните. Да разбирам ли че в  спалите ламината трябва да е поставен в такъв случай ( за да се запази посоката от коридора) хоризонтално спрямо вратите на спалните? ( прозорците и на двете спални са срещу вратите)

Или по-точно въпросът ми е може би трябва да  е: 
В Каква посока да  е ламината в коридора  за да продължи хармонично към спалните и да е хармонично с плочките в мокрото, които ще имитират ламинат?

Pepina_n3, точно за това ми беше питането Simple Smile . писали сте преди да публикувам.

Виж целия пост
# 6
сложете чертеж на апартамента, не може във всички стаи да се постигне еднакво положение спрямо вратите, но в целия апартамент трябва да е една и съща посоката на летвичките. Вие изберете каква.
Виж целия пост
# 7
Няма универсално правило за посока на ламинат. По принцип се слага перпендикулярно на прозореца, защо визуално изглежда по-добре, когато светлината пада така.
Не е нужно посоката за цялото жилище да е една. На вратите е добре да си има лайсни и прекъсване, дори ако е една посоката. Технологично е нужно, макарче и други разбирачески теории ще чуете.
В коридора е добре да си по дължина, другото е много рязане.
Виж целия пост
# 8
Благодаря ви! Simple Smile

 Pepina_n3, в първият пост в "скрит текст" е снимката на коридора, виждат се и вратите на стаите.
Те са две спални срещуположни точно на мокрото и хола, WC-то е срещу входната врата.


 malin4e, тъкмо взехме решение с мъжО в коридора да е поставен хоризонтално на входната врата за да може в спалните да следва посоката и да се получи вертикално на вратата, че прозорците на спалните са тъкмо срещу вратите... и не бяхме помислили, че така ще се реже повече Simple Smile. Коридора е широк 1.50м и дълъг  4.40...
 Утре ще му дам храна за размисъл Stuck Out Tongue Closed Eyes
Виж целия пост
# 9
@Крис_80
защо не сложите в коридора гранитогрес? Има даже и с имитация на паркет. По-лесно се поддържа. Гланцов много добре стои, не е толкова голяма разлката в цените, защото е коридор все пак.
https://mr-bricolage.bg/granitogres-sumatra-h/p/1002813
Виж целия пост
# 10
При 150 коридор е наистина безумно рязане. Ламелите са 120-130 в общия случай.  Наистина не е никакъв проблем да е в различни посоки.
Я помислете някъде дето сте ходили можете да ми кажете посоката на ламината. Преко сили ще кажете дали е светъл или тъмен🙂.
Виж целия пост
# 11
Pepina, мислехме за гранитогрес, но ни държи  още къртенето  на старият ( новозакупено жилище е).
Шегата на страна. Държи ни студено гранитогреса, а на тоя етап не сме привърженици с ММ на пътеки и килими.
 Цената не проблем  за сега често ходим до Турция и от там накупихме доста неща наполовина по-евтини от България.
 В кухненската част и мокрото склонихме и ще сложим такъв гранитогрес имитиращ паркет.
 
 Питането ми всъщност тръгна точно от кухнята. Майсторът избързал и започнал да лепи плочките без да ни пита за посоката. Може и аз да съм в грешка ( първо жилище обзавеждаме ), но исках  да са наредени хоризонтално на врата на трапезарията.

Та от кухнята се замислих и за коридора и спалните как е редно.

 Malin4e, и вие сте прави ...
Виж целия пост
# 12
Да попитам, според вас какво ще е стои по добре за коридор: по- тъмен под със светли стени или светъл под с по-тъмни стени, или светли и под, и стени?
Чудя се кое ще бъде по-доброто решение, коридора е с дължина 5.30 м. на 1.25.
Виж целия пост
# 13
monii, зависи на теб какво ще ти хареса. Разглеждай в нета, все ще се ориентираш. На един може първата комбинация да харесва, на друг втората да допада, аз бих сложила и по-светъл под, и светли стени, просто харесвам по-светли помещения. За тъмните пък има лампи, така че не е проблем, важното е на теб да харесва и ти да се чувстваш добре.
Виж целия пост
# 14
за мен с максимално светли стени. Иначе, с тъмни,  стеснява оптически.
Настилката не е добре да е бяла, от личен опит, мн трудно се поддържа,  но на сива  и шаренка не е така.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия